Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο Νότης Μηταράκης, η «βαλβίδα εκτόνωσης» και ποιος έπεται

Εδώ και καιρό φαίνεται να είχε γραφτεί ο «πρόλογος» της αποχώρησης του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας Πολίτη. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενήργησε δίχως να χαθεί χρόνος. 

Στη νέα αφορμή απαίτησε εξηγήσεις και ο υπουργός του δεν είχε εναλλακτική. Διευκόλυνε τις εξελίξεις, υπέβαλε την παραίτησή του και αποχώρησε από την Κυβέρνηση. 

Η Κυβέρνηση είχε ανάγκη μια «βαλβίδα εκτόνωσης» και οι άκαιρες διακοπές του Νότη Μηταράκη στην Πάτμο γύρισαν απλώς τη στρόφιγγα. 

Πρόκειται για μια αποχώρηση δίχως εσωκομματικό αντίκτυπο, μια και ο πρώην υπουργός ιδιαίτερα ερείσματα δεν είχε. Ούτε ανήκε σε δημοφιλείς τάσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας για να προκληθεί μεγαλύτερη από την αναμενόμενη φθορά.

Πρόκειται για κίνηση χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ενώ προς την κοινωνία εκπέμπει στιβαρότητα και αυστηρότητα. Ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για παραφωνίες στην Κυβέρνηση. Το κυβερνητικό πλοίο έχει ενιαία γραμμή και δεν παρεκκλίνει. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...