Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, ακόμη μια ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ «φούσκα» (το Predator) που έσκασε με πάταγο, και το θρίλερ με την εξαγορά της Intrakat 

Παρασκήνιο

Πιθανώς και λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού το τελευταίο διήμερο στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ να έπεσαν σχετικά και οι τόνοι της εκλογολογίας, τουλάχιστον στο προσκήνιο. Αφού στο παρασκήνιο γίνεται κυριολεκτικά ο κακός χαμός, με τους βουλευτές – πολιτευτές να έχουν λιώσει ήδη τις σόλες τους από τις περιοδείες, αλλά και το σύνολο της εγχώριας Διαπλοκής να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και να αναλύει τα πιθανά μετεκλογικά σενάρια.
Ο μόνος που δείχνει σχετικά ήρεμος μέσα σε αυτή την πολιτική αναταραχή και παρά τον όγκο των πολύπλοκων ζητημάτων που καθημερινά διαχειρίζεται, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος προφανώς έχει καταλήξει στις αποφάσεις του, τις οποίες και θα κοινοποιήσει στο τέλος του καλοκαιριού.
Σημειώστε τέλος πως ακόμη και οι πιο στενοί του συνεργάτες δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του. Άρα μην το δένετε και… κόμπο πως οι εκλογές τον Σεπτέμβριο είναι δεδομένες.
Αφήστε που μπορεί να «σκάσει» και κανένας Ανασχηματισμός στα τέλη Αυγούστου και τότε θα τρέχουν όλοι και δεν θα φτάνουν…         

@ Καμιά ελληνική κρατική αρχή όπως η ΕΛ.ΑΣ, η ΕΥΠ, στρατιωτικές υπηρεσίες δεν φαίνεται να έχει αποκτήσει και χρησιμοποιήσει το λογισμικό κατασκοπείας από κινητά, «Predator»  (αρπακτικό), που έχει καταγγελθεί ότι χρησιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα για την παρακολούθηση πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων.
Η διαπίστωση αυτή για την μη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού από τις ελληνικές κρατικές αρχές φαίνεται να προέρχεται από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, υπό τον κ. Αγγελο Μπίνη, που είχε εξετάσει την υπόθεση ύστερα κι από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που συνεργάζεται με ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, αναφέρει το "Βήμα". 
Μετά αφορμή το γεγονός ότι η κατασκευάστρια- διαχειρίστρια εταιρεία του «Predator» με έδρα στα Σκόπια έχει διάδοχο και συνεργάτη στην Ελλάδα εταιρεία με έδρα στην Γλυφάδα, άρχισαν να διατυπώνονται ερωτήματα για τυχόν αγορά και χρήση του από κάποια Ελληνική Αρχή. Όμως η έρευνα της ΕΑΔ που προχώρησε σε ελέγχους σε δύο εταιρείες και εξέτασε όλες τις προμήθειες κρατικών αρχών  φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καμιά σχετική συναλλαγή δεν  υπάρχει με το ελληνικό δημόσιο,  με τα ερωτηματικά από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και το παρασκήνιο της υπόθεσης να παραμένουν.
Ακόμη ένα ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ φιάσκο δηλαδή, που «πούσαρε» πολιτικά και δημοσιογραφικά το θέμα, μαζί με τα γνωστά μηντιακά «εξαπτέρυγα» του εντός και εκτός Ελλάδος…

@ H Intracom και η Intrakat με κοινή τους ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο χθες επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις φήμες ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της εταιρείας στην Intrakat, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρουν να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «η εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Intracom Holdings βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της στην INTRAKAT, χωρίς να υπάρχει συμφωνία σήμερα.
Προς τούτο η Εταιρεία, προς προστασία του επενδυτικού κοινού, αλλά και σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης που το ευρύ κοινό δείχνει σ’αυτήν, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι όταν συντρέχει γεγονός, η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, προβαίνει η ίδια υπεύθυνα στη δημοσιοποίησή του…»
Όπως γράψαμε και χθες το deal του Σωκράτη Κόκκαλη με τους δύο εφοπλιστές είναι κοντά, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» κιόλας, αφού ως γνωστόν πάντα ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. 
Και την ίδια στιγμή η πλευρά Μπάκου – Καϋμενάκη (και Εξάρχου) διαδίδει δεξιά και αριστερά πως συζητά παράλληλα με την Intrakat και με άλλες εισηγμένες εταιρείες.  

@ Αναθεωρεί προς τα κάτω η Τράπεζα της Ελλάδος τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Οπως αναφέρεται στην έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2021-2022, η οποία υποβλήθηκε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις του βασικού σεναρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2022 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 3,2%, αναθεωρημένος προς τα κάτω σε σχέση με την πρόβλεψη (3,8%) που είχε δημοσιευθεί στην Έκθεση του Διοικητή τον Απρίλιο του 2022. Η αναθεώρηση, όπως αναφέρεται, αντανακλά την περαιτέρω αύξηση της αβεβαιότητας στην οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και την αύξηση του κόστους και των τιμών εν γένει.

@  Μετά τη νέα Επενδυτική Συμφωνία που έθεσε την επένδυση σε πιο σταθερές βάσεις, από τον προηγούμενο Δεκέμβριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Οι εργασίες αφορούν την ανέγερση 3 μεταλλικών κτιρίων συνολικού εμβαδού 7.000τμ, που θα στεγάσουν και θα προστατεύουν το σύνθετο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου εμπλουτισμού, ο οποίος για χρόνια παραμένει εκτεθειμένος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εκτελείται με ίδιους πόρους της εταιρείας, ενώ αναμένεται η εξασφάλιση χρηματοδότησης του project που θα σημάνει και την οριστική επανεκκίνηση της κατασκευής του συνόλου της εμβληματικής αυτής επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει κατά το πρώτο έτος των κατασκευαστικών εργασιών 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, που σταδιακά θα ανέλθουν στις 3.000 στο σύνολό τους.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του περασμένου χειμώνα, όπου τα συνεργεία αντιμετώπισαν 12 φορές συνθήκες χιονόπτωσης και αρκετές ημέρες με θερμοκρασίες που ήταν αρκετά κάτω από το μηδέν με αποτέλεσμα οι εργασίες να σταματούν για λόγους ασφάλειας, πλέον αυτές προχωρούν με γοργό ρυθμό έχοντας ήδη φτάσει στο 70% του συνολικού έργου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2022.

@ Το πράσινο φως για την εκλογή των τριών πρόσθετων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ, που πρότεινε η Motor Oil δόθηκε προ ολίγου κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου
Πρόεδρος της συνελεύσεως ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ, Γιώργος Μυλωνογιάννης, ενώ η συμμετοχή των μετόχων ανήλθε στο 77,9% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου
Υπενθυμίζεται πως Motor Oil, η οποία είναι κάτοχος του 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου, υπέβαλε την 6η Ιουνίου μέσω επιστολής της αίτημα για την εκλογή επιπλέον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνελεύσεως προσδιορίστηκαν τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ορίστηκε και νέο μέλος στην Επιτροπή Ελέγχου.
Σημειώνεται πως τα τρία πρόσθετα μέλη που έχει προτείνει η Motor Oil, και έχει αποδεχθεί από τις 16 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ και υπερψηφίστηκαν προ ολίγου είναι τα εξής:
- Παναγιώτης Κυριακόπουλος, ο οποίος ψηφίστηκε με ποσοστό 99,5% επί των συμμετεχόντων στην έκτακτη ΓΣ
- Γεώργιος Τριανταφύλλου, η πρόταση για τον οποίο πέρασε παμψηφεί (100%)
- Γεώργιος Προυσανίδης, ο οποίος εξελέγη παμψηφεί

@ Την ίδια στιγμή μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην επιχειρηματική - μηντιακή πιάτσα  η κίνηση έκπληξη της Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που ανακοίνωσε χθες την πώληση του 50% της τηλεόρασης του Alpha αντί του ποσού των 41,5 εκατ. ευρώ.

Αγοράστρια είναι η Primos Media η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι θυγατρική επενδυτικής εταιρίας.

Τουλάχιστον όπως προκύπτει από την πρώτη εικόνα και με βάση το τίμημα η Motor Oil εκχωρεί το 50% με κέρδος καθώς η αγορά ολόκληρου του τηλεοπτικού καναλιού που έγινε σε δύο φάσεις το 2018 και το 2019 κόστισε περί τα 38 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...