Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης παρέδωσε στον Αναστασιάδη το κυβερνητικό αεροσκάφος που δωρίζει η Ελλάδα

Παρασκήνιο

Το δικό της κυβερνητικό αεροσκάφος έχει από σήμερα στη διάθεσή της η Κύπρος μετά και την επίσημη τελετή παράδοσης - παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, και τη δωρεά του από την Ελληνική Κυβέρνηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Οι δύο ηγέτες ενημερώθηκαν για τις τεχνικές και επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους αλλά και για τις πτητικές ικανότητες και βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν και είχαν συνομιλία με το νέο πλήρωμα με το οποίο έχει επανδρωθεί.

embraer

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Γιάννης Κούτρας.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τελετή αλλά και κατά την αναχώρησή του από την Ελλάδα με το νέο αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας με προορισμό την Κύπρο συνόδεψαν ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Αναπληρωτής Υπουργός στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παντελής Παντελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Ταξίαρχος της Εθνοφρουράς Κύπρου, Μάριος Φλωρίδης και ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Ιωάννης Τελώνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρούγκαλος κατά Πολάκη μετά τις κατηγορίες για τη θέση στον ΟΗΕ: «Τοξικότητα και χυδαιότητα που δεν έπρεπε να υπάρχει»

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Παύλου Πολάκη. Για τη βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης προς το πρόσωπό του ότι είναι «αργυρώνητος» με...

Μητσοτάκης: Στο Μαράθι στα Χανιά για ανοιξιάτικο μπάνιο μαζί με τη σύζυγό του (Photos)

Μίνι απόδραση στα Χανιά και στο Μαράθι, πραγματοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Το πρωθυπουργικ...

Φόρτωση άρθρων...