Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει στον… Ψηλορείτη για τις εκλογές,  αγοράζει κανάλι και στα Σκόπια ο «εξαφανισμένος» Σαββίδης και οι μεγάλες «μουρμούρες» για τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda

Παρασκήνιο

Είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός ΔΕΝ έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα οδηγήσει τελικά την χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2022 ή στο τέλος της Άνοιξης του 2023.
Είναι όμως επίσης βέβαιο πως στο Μαξίμου και την οδό Πειραιώς προετοιμάζονται και για αυτό το ενδεχόμενο με τις τελικές αποφάσεις να ληφθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στα μέσα του Αυγούστου. Τότε που θα έχει πλήρη εικόνα για το τι εισέφερε στα κρατικά έσοδα ο Τουρισμός, αλλά και το τι θα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες τουλάχιστον σήμερα εμφανίζουν την Κυβέρνηση να ανακάμπτει . 
Και ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδοσιακά τον Δεκαπενταύγουστο επισκέπτεται την Κρήτη, αλλά και πως τις αποφάσεις του για σοβαρά θέματα τις παίρνει επισκεπτόμενος τα βουνά, όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί.  
Λέτε λοιπόν η φετινή βόλτα του πρωθυπουργού στον Ψηλορείτη τον Δεκαπενταύγουστο να «βγάλει» κάλπες;  

@ Το Μαξίμου που θεσμικά οφείλει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο -  μην ξεχνάμε πως οι τηλεοπτικές άδειες των καναλιών αποτελούν εθνικές συχνότητες - εκτιμά ότι ο Ιβάν Σαββίδης, παρά τα όσα ο ίδιος και το περιβάλλον του έχουν διαρρεύσει (και προς την Κυβέρνηση) ακολουθεί παρελκυστική τακτική και δεν προτίθεται να αποχωρήσει ούτε από τα Μέσα Ενημέρωσης, ούτε και από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 
Ο Ρώσος ολιγάρχης που συνδέεται αδιαμφισβήτητα με το σύστημα Πούτιν, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως δεν βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στην «ντάτσα» του στο Ροστόφ, αλλά στα Σκόπια. Και μάλιστα διαπραγματεύεται ακόμη και την αγορά τηλεοπτικού σταθμού στη γειτονική χώρα.

@ Μπορεί στην υπόθεση με την κληρονομιά Τράγκα η Αρχή για το Ξέπλυμα να μας εξέπληξε (θετικά) για την ταχύτητα με την οποία εξέδωσε το πόρισμα.
Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί την παρελκυστική τακτική σε διάφορες άλλες υποθέσεις, που αφορούν επιχειρηματικούς παράγοντες.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραμένουν στα συρτάρια των υπηρεσιών για πολλά χρόνια υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, δημιουργώντας σκιές για συγκάλυψη.

@ Παρότι ο πολυπράγμων μάνατζερ  Οδυσσέας  Αθανασίου, που έχει επιφορτιστεί με το σύνολο της υλοποίησης του πολυδιαφημισμένου αλλά και υπό συνεχείς καθυστερήσεις έργου  του Ελληνικού χαίρει (τουλάχιστον ακόμη) της εμπιστοσύνης του βασικού μετόχου της Lamda  Σπύρου Λάτση, δεν συμβαίνει το ίδιο όπως μαθαίνουμε και με την Κυβέρνηση.
Η οποία όχι μόνο έβαλε «πλάτη» εδώ και τρία χρόνια - σε βαθμό μάλιστα… παρεξηγήσεως – για να ξεκολλήσει το υποτιθέμενο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, αλλά στήριξε το σύνολο των προσπαθειών για να υλοποιηθεί το project του Ελληνικού μέσα σε κάποια εύλογα χρονοδιαγράμματα. 
Αυτό που εισπράττουμε από το ρεπορτάζ είναι πως ήδη έχουν ξεκινήσει μεγάλες «μουρμούρες» στο εσωτερικό του Μαξίμου για την ικανότητα του σημερινού διοικητικού σχήματος της Lamda , προεξάρχοντος του Οδυσσέα Αθανασίου, καθώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πλέον για το εάν διαθέτει τις προσωπικές ικανότητες  να φέρει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο , εντός των προγραμματισμένων χρονοδιαγραμμάτων.
Και οι «μουρμούρες» πολύ σύντομα μπορεί να μετατραπούν σε «δυσαρέσκεια», ειδικά εάν κανείς αναλογιστεί πως εισερχόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.    

@ Οι «γαλάζιοι» στην εκλογική Περιφέρεια της Αττικής δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συνάδελφο της Γεωργία Μαρτίνου και στο πολιτικό κουτσομπολιό της περιοχής κυκλοφορούσε η φήμη ότι η αθόρυβη βουλευτής, αλλά με αξιοζήλευτη κοινωνική δράση,  δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις γαλάζιες λίστες.
Φυσικά μια τέτοια είδηση δρα ανακουφιστικά για εν ενεργεία βουλευτές και επίδοξους, αλλά τα τελευταία νέα είναι δυσάρεστα για τους συνυποψήφιους της.
Η κυρία Μαρτίνου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξαναδώσει τη μάχη του σταυρού, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει.

@ Η προειδοποίηση του Χρήστου Σπίρτζη (και όλων των «Προεδρικών») ότι θα οδηγούσαν τον Αλέξη Τσίπρα σε βαριά εσωκομματική ήττα αν επέμενε να ανανεώσει την θητεία του Δημήτρη Τζανακόπουλου ήταν πολύ σκληρή και συγκεκριμένη: όπως διαβεβαιώνουν τη στήλη κορυφαίοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός ουσιαστικά προανήγγελλε ότι «αν είναι ο Τζανακόπουλος υποψήφιος, θα κατέβω κι εγώ απέναντί του» -και η πραγματικότητα είναι ότι αν στήριζαν en block οι «προεδρικοί» της τάσης Παππά-Σπίρτζη, τότε μπορεί η ψηφοφορία να έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το φαινόμενο αποφεύχθηκε με τον ελιγμό Τσίπρα με τη Ράνια Σβίγκου. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το ρίσκο που πήρε ο Σπίρτζης δε θα το… πληρώσει. Τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα επιμένει ότι «ο Χρήστος πρέπει να είναι σίγουρος ότι δε θα ξαναδεί υπουργείο». Ίσως τόσο σίγουρος όσο και ο Αλέξης ότι δε θα ξαναδεί το Μαξίμου, θα πρόσθετα…

@ Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διείσδυση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο χώρο της Αριστεράς. Μετά την προσχώρηση της πρώην βουλευτίνας του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνας Αδάμου, του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και την έμμεση συμμετοχή του Γιάννη Πανούση στις διεργασίες του κόμματος,  η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να ρίχνει δίχτυα και σε άλλα απογοητευμένα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσο δε θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης των επόμενων εθνικών εκλογών, τόσο θα φουντώνει η συζήτηση για μεταγραφές στελεχών, καθώς αρκετοί αφουγκράζονται τις αλλαγές που επέρχονται στη διάθεση του εκλογικού σώματος.

@ Ο Τουρισμός είναι ο μόνος τομέας, από τον οποίο μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες, οι οποίες θα φέρουν με τη σειρά τους και επιπλέον μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ταξιδιωτικές εισπράξεις τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, ή το 80% των αντίστοιχων του 2019, πριν την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοίού. Τα νησιά και οι τουριστικές περιοχές της χώρας θα γεμίσουν με κόσμο, ωστόσο, το ζητούμενο είναι, αν θα είναι και σε θέση να ξοδέψουν χρήματα οι επισκέπτες. Μην ξεχνάμε ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και σε άλλες χώρες, οπότε, ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη. Σίγουρα, το ζητούμενο είναι να δούμε περισσότερους τουρίστες, οι οποίοι θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, αλλά γενικώς υπάρχει, πρόβλημα. Αν πάνε καλά τα συνολικά τουριστικά έσοδα, τότε και η κυβέρνηση θα έχει επιπλέον "εργαλεία", προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα στήριξης, πριν είναι πολύ- πολύ αργά... 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...