Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

O οδικός χάρτης Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία και τη σταθερότητα

Τα επόμενα στρατηγικά βήματα που θα καταστήσουν τη Νέα Δημοκρατία το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές βάζει μπρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά από την ολιγοήμερη καραντίνα με τον Covid ο Πρωθυπουργός επέστρεψε δριμύτερος και φουλάρει τις μηχανές της Κυβέρνησης, σε μία δύσκολη συγκυρία με το κύμα ακρίβειας και τις πολεμικές αναταράξεις στην Ουκρανία να προκαλούν αναμφίβολα κλίμα αβεβαιότητας.

Η επιχείρηση με τον κωδικό "αυτοδυναμία" συνιστά τη μέγιστη πολιτική προτεραιότητα για το πρωθυπουργικό γραφείο, αν και η επίτευξη του στόχου θα αποτελέσει ένα δύσκολο στοίχημα.

Ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται ήδη σε τροχιά εγρήγορσης ενόψει των εργασιών του τακτικού συνεδρίου, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο συσπείρωσης των στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου με την προσθήκη 10 επιπλέον εδρών στο bonus για το πρώτο κόμμα, μετά από τις εσφαλμένες επιλογές στις αρχές του 2020, όταν το κυβερνών κόμμα άλλαξε την απλή αναλογική.

Σε μία συγκυρία που η πλειοψηφία της κοινωνίας δέχεται έντονες πιέσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, αποτελεί πρόκληση για την Κυβέρνηση η δημιουργία μιας ανθεκτικής ομπρέλας προστασίας κυρίως για τους μη προνομιούχους.

Μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει έμφαση στην προώθηση πολιτικών με έντονο κοινωνικό πρόσημο, αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια για καλύτερες επιδόσεις.

Την ίδια ώρα, η εκλογική δεξαμενή της νεολαίας αναμένεται να κρίνει πολλά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η κύρια έννοια χιλιάδων πτυχιούχων με τα λεγόμενα "βαριά" βιογραφικά είναι η αλλαγή του κλίματος στην αγορά εργασίας, όπου θα μπορούν με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία και μακριά από τις ρουσφετολογικές πρακτικές που έχουν τις ρίζες τους την περίοδο της τουρκοκρατίας να αναζητήσουν εργασιακές ευκαιρίες και μισθούς και να χτίσουν το μέλλον τους στην Ελλάδα.

Η προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού για καλά αμειβόμενες δουλειές για τη νέα γενιά και η υλοποίηση της αποτελούν την ασφαλιστική δικλείδα για την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στις νεότερες ηλικίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παίξει δυνατά το χαρτί της σταθερότητας ως διακύβευμα την ώρα της κάλπης, καθώς η επίτευξη της αυτοδυναμίας αποτελεί όπως όλα δείχνουν μονόδρομο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα ...

Φόρτωση άρθρων...