Τρίτη
03 Οκτωβρίου 2023

Ο παραιτηθείς διευθυντής της «Αυγής» απολογείται για το λουκέτο στην εφημερίδα

Παρασκήνιο

Τους λόγους για τους οποίους κλείνει το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» εξηγεί ο παραιτηθείς διευθυντής της εφημερίδας, Άγγελος Τσέκερης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Άγγελος Τσέκερης αναφέρεται στους λόγους που η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας δεν είναι βιώσιμη.

«Δεν είναι βιώσιμο το καθημερινό φύλλο της Αυγής», εξηγεί και προσθέτει: «οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση της «Αυγής» δεν υπάρχουν».

«Πίστευα ότι θα έβρισκα 5.000 συνδρομητές στα 60.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο Άγγελος Τσέκερης. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη:  

«Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής.

Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018.

Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενο της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.

Τα καταφέραμε;
Όχι.

Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία από τότε ως εδώ, η εφημερίδα απέκτησε νέους αναγνώστες. Αλλά οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5000 συνδρομητές.

Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο.
Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε.

Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζορι. Και δεν τους κερδίσαμε.

Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.

Αλλά και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η διεύθυνση αξιολογείται εξ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα σας το περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ για όλα. Και ειδικά στους ανθρώπους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί τόσον καιρό, αλλά κυρίως σε όσους και όσες αγαπούν πραγματικά την «Αυγή», και το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ, εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη που δεν ως διευθυντής δεν κατάφερα κάτι καλύτερο».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Π. Κόκκαλης για τις φήμες πως ο Κασσσελάκης ήταν ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών: «Από American Republicans δεν είμαι με κανέναν»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης με μία ανάρτηση του στο Χ - πρώην Twitter- σχολιάζει τις φήμες οι οποίες αναπαράγονται στα social media σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος ...

Βορίδης: «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη»

«Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Όταν ηττώνται από έναν ά...

Η οργή των εκδοτών για τον... χαλαρό Μπρατάκο που θα κοστίσει πολύ ακριβά στον Μητσοτάκη

Αν μου ζητούσατε να ξεχωρίσω μια από τις πιο ζόρικες επαγγελματικές ομάδες, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ξεχώριζα αυτή των εκδοτών. Μιλάμε για τους μακράν καλύτερους, ευγενέστερους και κ...

Φόρτωση άρθρων...