Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο «πονοκέφαλος» του... απτόητου Πολάκη και η επιστροφή του «παλιού καλού ΣΥΡΙΖΑ»

Μετά το «φροντιστήριο» των Σπετσών η φόρα του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης κόπηκε άτσαλα στην επιστολική ψήφο την ώρα που στην Κουμουνδούρου επέστρεψε ο πονοκέφαλος του Πολάκη από τα παλιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στο γραφείο του στη Βουλή επιχειρώντας να βρει το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στη θέλησή του να αυξηθεί η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ από τους απόδημους και στη βούληση των βουλευτών του να απορρίψουν τους τακτικισμούς της κυβέρνησης.

Παρά το διακηρυγμένο στόχο της διατύπωσης μιας νέας προγραμματικής πρότασης, κωδικοποιημένης υπό τον τίτλο το «εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο», η ανάρτηση του συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου και βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη κατά του σκιτσογράφου της Καθημερινής, Ηλία Μακρή άλλαξε άρδην το κλίμα, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σημειωτέον ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και ύβρεις κατά του σκιτσογράφου, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «βοθρολύματα», ενώ ανάρτησε και φωτογραφία του κ. Μακρή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, η Κουμουνδούρου απέφυγε να τοποθετηθεί, παρακολουθώντας το ντόμινο των αντιδράσεων, τη στιγμή που προβεβλημένα στελέχη του κόμματος δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους, με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί ήδη από τις Σπέτσες, σε «γραμμή Νταλάρα», σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, που βρισκόταν στο νησί για την κάλυψη της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος. Αργά το μεσημέρι και υπό το βάρος των αντιδράσεων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «άδειασε» τον Παύλο Πολάκη, δείχνοντάς του «κίτρινη κάρτα», αν και μέλος της νέας ηγετικής ομάδας.

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παίρνει για πρώτη φορά δημόσια αποστάσεις από τον κ. Πολάκη, δέκα ημέρες μετά την ανοιχτή διαφωνία του τελευταίου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αντί, ωστόσο, η εσωκομματική ένταση να καταλαγιάσει, ο βουλευτής Χανίων επανήλθε χθες με νέα υπαινικτική ανάρτηση και παρά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας εκ νέου κατά δημοσιογράφων και πολιτικών, δείγμα της δυσαρέσκειάς του. Όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, «ο καλός θέλει καλύτερο κι ο κακός θέλει χειρότερο», δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου απέφυγε να σχολιάσει την νέα ανάρτηση του βουλευτή Χανίων «δείχνοντας» προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, με την οποία διαχώρισε την στάση της από τον Παύλο Πολάκη.

Πλην των αναρτήσεων του κ. Πολάκη, στροφή έκανε χθες η Κουμουνδούρου και στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, για το οποίο προ των γιορτών είχε τοποθετηθεί θετικά, αποπνέοντας αέρα συναίνεσης. Ωστόσο, η τροπολογία της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως για τις βουλευτικές εκλογές είχε ως αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να επιλέξει το «όχι», εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για μεθόδευση.

Στον αντίποδα, η Κουμουνδούρου επανακατέθεσε τροπολογία για την ψήφο των αποδήμων, η οποία προβλέπει τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε σκληρή γραμμή «θεωρήσατε τη συναίνεσή μας ένα πάσο ελευθέρας για τους κομματικούς σας σκοπούς» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, με την αρμόδια Υπουργό, Νίκη Κεραμέως να ανταπαντά πως «θέλετε η ψήφος των αποδήμων να μετράει μόνο στους τέσσερις βουλευτές και όχι στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα». «Άρα θέλετε διαφορετική βαρύτητα. Μικρότερη βαρύτητα στην ψήφο των αποδήμων σε σχέση με την ψήφο των εντός της επικράτειας εκλογέων», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...