Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ο ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο του Ισραήλ

Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρα ταχθεί με το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταφέρει στον Νετανιάχου το αίτημα για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε ο άμαχος πληθυσμός να εγκαταλείψει με ασφάλεια και με τις λιγότερες απώλειες τα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας.

Μάλιστα, η Ελλάδα έχει προσφερθεί να βοηθήσει στην απορρόφηση Παλαιστινίων μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου, ώστε παράλληλα με την Αίγυπτο, να απορροφηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός Παλαιστινίων από τα δύο και πλέον εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, διάφοροι εντός Ελλάδας ζητούν από την Ελλάδα να παραμείνει ουδέτερη, αγνοώντας προφανώς τα τεράστια συμφέροντα μας στην περιοχή, όπου σε κάθε τέτοια περίπτωση, αναλαμβάνονται και ρίσκα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ουδέτερη, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να μείνει και αμέτοχη στην ανθρωπιστική τραγωδία στην Παλαιστίνη. 

Άλλωστε, ο στόχος είναι ένας: να συντριβεί η Χαμάς, η οποία, επί χρόνια τορπιλίζει την προσέγγιση του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους. Η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ίσως έχει απομακρύνει αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Λωρίδα της Γάζας. 
Μια ισοπεδωμένη Γάζα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτελέσει κομμάτι ενός ανεξάρτητου κράτους. Άλλωστε, το δόγμα των Ισραηλινών αυτή τη στιγμή είναι το δόγμα του... Τσίπρα στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή το γνωστό "Ή εμείς ή αυτοί"!

Η ευκολία με την οποία τα κόμματα της Αριστεράς βγάζουν συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζουν τι γίνεται σε ανώτατο επίπεδο στο παρασκήνιο, συνιστά πολιτική ανωριμότητα, για να μην πούμε καμιά βαριά κουβέντα. 

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα άλλα κόμματα και... αποκόμματα, λανσάρουν ένα αφήγημα με αριστερό λεξιλόγιο, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δεν μπορεί μέσω... twitter, όλα τα... εκλεκτά μέλη του Συριζαίικου τσίρκου, να εκφράζουν απόψεις, που να είναι εντελώς αντίθετες με τα εθνικά συμφέροντα, χωρίς να γνωρίζουν ούτε τις κινήσεις στο παρασκήνιο, ούτε το πλαίσιο της κρίσης, έτσι όπως το γνωρίζει ο Μητσοτάκης, σε συνεργασία με την Ευρωπϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. 

Μάλιστα, αν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να "επενδύσει" στην... ανθρωπιά, ας βγάλει ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής του Πούτιν και της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και μετά να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Ταύτιση κομμάτων με τις απόψεις της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Χαμάς, συνιστά επιλογή βλακείας έως και εθνικής προδοσίας!

Στη Μέση Ανατολή διακυβεύονται υψίστης σημασίας συμφέροντα της Δύσης για τις επόμενες δεκαετίες στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα, θέλει να είναι και μια υποστηρικτική δύναμη κατευνασμού των παθών με τον αραβικό κόσμο. 

Επιπλέον, ο αραβικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι διάφορες... ταρζανιές και... φασαρίες εντός Ελληνικού εδάφους, δεν θα είναι προς όφελος αυτών που θα τις προκαλέσουν, αλλά ούτε και των εσωτερικών δυνάμεων που της υποθάλπουν ή τις υποστηρίζουν ή τις επιθυμούν. Η επίδειξη "επαναστατικής γυμναστικής" εντός Ελλάδος από εχθρούς της χώρας, εντός και εκτός συνόρων, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. 

Επιπλέον, δεν είναι και τόσο πειστικό να βλέπεις τον Αμερικανοτραφή Κασσελάκη, να κάνει... μαθήματα "επαναστατικής γυμναστικής" κατά του Ισραήλ. Αν μιλήσει δε και κατά των... κακών καπιταλιστών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τότε θα μιλάμε για φαρσοκωμωδία!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Ανοσιούργημα, αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει τέλος

Για ανοσιούργημα κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε τζαμί και την ιστοτική Μονή της Χώρας. Ο πρόε...

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...