Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Σπίρτζης, ο Παχατουρίδης και ο… πανωλεθρίαμβος της Κουμουνδούρου, η μεταγραφή «αεροδρομίου» του Λαλιώτη και οι σκέψεις για νέα ΣΥΡΙΖΟεφημερίδα

Παρασκήνιο

Το παρασκήνιο είναι πολύ πλούσιο σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που έχει ήδη αρχίσει να πολιορκεί ο υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Χρήστος Σπίρτζης για να υποστηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας εξ αυτών, για παράδειγμα, είναι ο δημοφιλέστατος και επί πολλές θητείες δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης. Ο Παχατουρίδης κατεβαίνει τα τελευταία χρόνια ως ανεξάρτητος, ωστόσο είναι γνωστό πως είναι δεξιός. Πολύ... δεξιός. Όμως, κάτι το πετυχημένο αποτύπωμά του στο Περιστέρι, κάτι η ευρύτερη αποδοχή που απολαμβάνει στην δυτική Αθήνα –και όχι μόνο- ο Σπίρτζης ήδη τον «ψήνει» προκειμένου να αναδεχθεί το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής από τον Γιώργο Πατούλη. Ο Παχατουρίδης, σημειωτέον, έχει φλερτάρει και στο παρελθόν με μία υποψηφιότητα για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, συζητώντας με... άλλο κόμμα. Αυτή τη φορά, βεβαίως, τα πράγματα είναι αλλιώς και ο δήμαρχος το σκέφτεται, παρά το πολιτικό ρίσκο, αλλά και το γεγονός ότι πλέον τα... έχει τα χρονάκια του. Θα μου πείτε, εδώ ο Μπάιντεν θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος στα 82 του...

@Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει ότι η μόνη περίπτωση να μην υποστούν πανωλεθρία στην περιφέρεια Αττικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι να επιλέξουν μία «ανοιχτή» υποψηφιότητα, όπως εκείνη του Παχατουρίδη. Όμως, δεν τού έφτανε του Σπίρτζη και του Τσίπρα η έντονη αντίδραση των στελεχών της «Ομπρέλας», έχουν και... άλλα θέματα να ασχοληθούν: συγκεκριμένα, ως επικεφαλής της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και έχοντας διατελέσει περιφερειάρχης, η Ρένα Δούρου κατηγορείται από κορυφαίους κομματικούς παράγοντες ότι θέλει να εκφράσει άποψη και να έχει ρόλο και λόγο στο ποιος θα πάρει το «χρίσμα» για να διεκδικήσει την περιφέρεια». Ωστοσο, το μήνυμα από την Κουμουνδούρου ότι «τα χρίσματα τα δίνει ο πρόεδρος, που στο τέλος αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη για την έκβαση κάθε εκλογικής αναμέτρησης», δεν αφορά μόνο τους «Ομπρελαίους» Φίλη και Σκουρλέτη, αλλά και τη Ρένα. «Εσύ με την περιφέρεια έχεις τελειώσει», τής έχουν, εξάλλου, διαμηνύσει παντί τρόπω –όχι ότι και η ίδια θέλει να ξαναμπλέξει...

@ Σε νέα μεταγραφή αεροδρομίου φαίνεται πως προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ, αφού ο αποτυχών πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκδότης Ηλίας Λιβάνης δηλώνει έτοιμος να δώσει την μάχη του σταυρού στην Δυτικη Αττική, υπό την «πράσινη φανέλα» αυτή την φορά.
Την «σφραγίδα» της… μεγάλης αυτής μεταγραφής φέρει ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος ως γνωστόν για μια δεκαετία σχεδόν, προσέφερε, αφιλοκερδώς πάντα, τις «συμβουλευτικές» του υπηρεσίες στον ομώνυμο εκδοτικό οίκο.
Και κατά πολλούς μάλιστα ο Λαλιώτης βρισκόταν πίσω από την φιλοΣΥΡΙΖΑΙΚΗ στροφή του Ηλία Λιβάνη, αφού εκείνη την περίοδο τόσο τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ όσο η «Νέα Σελίδα ( η οποία έβαλε λουκέτο ξαφνικά ένα πρωί) προσέφεραν καραμπινάτο σέρβις στο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθώς και στους Πάκηδες, τους Μίμηδες και σία.   
Είναι μάλιστα πολλοί εκείνοι που θεωρούν πως η φιλοΣΥΡΑΙΚΗ στροφή του εκδοτικού οίκου, οδήγησε τον Λιβάνη στα όρια της χρεοκοπίας, από την οποία δεν έχει ξεφύγει ούτε σήμερα.  
Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε λοιπόν στον Ηλία Λιβάνη, που δεν έχει βεβαίως καμιά τύχη να εκλεγεί, είναι τουλάχιστον να πάει καλά ο προεκλογικός «έρανος»…     

@ Την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας, η οποία θα εμφανίζεται ως ανεξάρτητη, αλλά θα υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά την ηγετική ομάδα, προωθεί η Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε με τον διευθυντή γνωστού site που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και συζήτησαν τεχνικά και οικονομικά θέματα για την έκδοση της εφημερίδας.
Πάντως ο διευθυντής του συγκεκριμένου site απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να προχωρήσει χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της έκδοσης.

@ Ακόμα 5 δικαστικοί λειτουργοί (3 δικαστές και 2 εισαγγελείς) απολύθηκαν την περασμένη βδομάδα, με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών πράξεων.
Συνολικά τους τελευταίους 20 μήνες, μετά από 4 πειθαρχικές Ολομέλειες που εχει συγκαλέσει η προεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου απομακρύνθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα 20 δικαστές και εισαγγελείς.
Στην τελευταία  Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, 10 δικαστές και εισαγγελείς.
 Εξ αυτών, οι 5 απολύθηκαν οριστικά (3 δικαστές και 2 εισαγγελείς), ενώ σε δυο δικαστές απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις επανάληψης της διαδικασίας απόλυσής τους, με αποτέλεσμα την οριστικοποίηση των  απολύσεων τους. Ακόμη, σε μία δικαστική λειτουργό δόθηκε αναβολή για σοβαρούς  λόγους υγείας, ενώ έπαυσε η πειθαρχική δίωξη κατά δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών.

@ Στα 776 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2022 το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, σε σύγκριση με έλλειμμα 7,1 δισ. ευρώ.
Για την ίδια περίοδο, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 5,380 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 11,148 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 40,482 δισ. ευρώ, από 33,079 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 43,925 δισ. ευρώ, από 45,296 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021.

@ Με αφορμή και την δημοσιοποίηση του επενδυτικού σχήματος της Ιταλικής ΙΟΝ για την Τράπεζα Πειραιώς, αποκαλύπτεται πως αποδέκτης ισχυρού ενδιαφέροντος έχει γίνει το ΤΧΣ από funds που σπεύδουν να θέσουν υποψηφιότητα για τα ποσοστά του Δημοσίου στις συστημικές τράπεζες, τα οποία θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν το αργότερο έως το 2025.
Το ΤΧΣ έχει λάβει τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 100 επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος από διεθνείς οίκους, επενδυτικές τράπεζες κλπ στις οποίες συχνά διατυπώνεται ενδιαφέρον για όλες τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες το ΤΧΣ είναι μέτοχος. 
Παρ’ όλα αυτά το ΤΧΣ δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε διαπραγμάτευση ή αποκλειστικές συζητήσεις με κανέναν υποψήφιο επενδυτή, καθώς κάτι τέτοιο αποκλείεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία. 
Αυτό που απαντά το Ταμείο στους υποψήφιους επενδυτές, είναι να απευθυνθούν στις ίδιες τις τράπεζες για περισσότερα στοιχεία -τα οποία ούτως ή άλλως εγκρίνονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διάθεση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο investor roadshows κ.λπ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...