Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Pew Research Center: O ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα πιο λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης (πίνακας)

Παρασκήνιο

Σε όλη την Ευρώπη οι λαϊκιστές κερδίζουν μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων στις πρόσφατες βουλευτικές Εκλογές, σύμφωνα με ανάλυση του Pew Research Center.

Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν κυρίως από το Parlgov, ένα κέντρο συγκέντρωσης διακρατικών πολιτικών πληροφοριών.

Αυτό το κέντρο ορίζει τους λαϊκιστές βάσει τριών ακαδημαϊκών μετρήσεων και τους κατατάσσει σε αριστερούς ή δεξιούς με βάση τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων για την ιδεολογία τους.

Για παράδειγμα, στην Ιταλία φέτος περίπου τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους ψήφισαν ένα από τα τρία μεγάλα δεξιά λαϊκιστικά κόμματα: Αδελφοί της Ιταλίας, Forza Italia και Lega, από περίπου το ένα τρίτο που έκανε το ίδιο το 2018 και περίπου τρεις στους δέκα το 2013. 

Από την άλλη πλευρά, τα Πέντε Αστέρια, ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα, είδαν το ποσοστό των ψήφων τους να μειώνεται κατά το ήμισυ περίπου από το 2018, όταν κυβέρνησαν ως μέρος ενός λαϊκιστικού συνασπισμού με τη Λέγκα.

Στη λίστα του Pew Research Center εμφανίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση.

Επίσης, στη λίστα βρίσκονται το Φίντες της Ουγγαρίας, το Vοχ και οι Ποδέμος στην Ισπανία, οι Σουηδοί Δημοκράτες και η Λέγκα στην Ιταλία.

Pew Research Center: O ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα πιο λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...