Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

O Τσίπρας βάζει λουκέτο στην «Αυγή», με ποιους τα «πήρε στο κρανίο» ο Μητσοτάκης και η ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ 

Αυξάνεται σταδιακά  η επιβάρυνση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού ξεκίνησε από χθες η μαζική εισαγωγή στα Νοσοκομεία, λογω κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον».  Ήδη όπως εκτιμούν νοσοκομειακές πηγές ξεπέρασαν χθες τις 1000 οι εισαγωγές  σε κλίνες covid, απλές και ΜΕΘ, με τους 400 εξ αυτών να μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Πλέον οι νοσηλευόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 4.300, με τους 1.004 να είναι σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ειδικών λοιμώξεων και θαλάμους αρνητικής πίεσης) και τους 619 διασωληνωμένους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα θα καταγραφούν μέχρι την κορύφωση  του κύματος περίπου 400.000 κρούσματα που θα «δώσουν» χιλιάδες νέες εισαγωγές μόνο λόγω Omicron.

@ Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει σε Υπουργείο Υγείας και Ελληνική Αστυνομία για τα χιλιάδες κρούσματα, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό αλλά και στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Και όσο εάν στην πρώτη περίπτωση ( γιατροί – υγειονομικό προσωπικό)  υπάρχει και η «εναλλακτική» των εργαζομένων στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στην περίπτωση της Δημόσιας Τάξης, αντικειμενικά δεν υπάρχει η δυνατότητα, αντικατάστασης αστυνομικών εφόσον νοσήσουν.
Και δυστυχώς στο σώμα της ΕΛΑΣ παραμένει υψηλό το ποσοστό ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ αστυνομικών, με ευθύνη τόσο της φυσικής τους ηγεσίας όσο και των Συνδικαλιστών  της Ελληνικής Αστυνομίας που συνεχίζουν, προκλητικά, να τους καλύπτουν δημόσια.

@ Στο «κρανίο τα έχει πάρει», όπως μαθαίνουμε, ο πρωθυπουργός με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά υπουργών και «γαλάζιων» βουλευτών που συνεχίζουν να ερωτοτροπούν με ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ Ιεράρχες. Εντάξει ως μάχιμος πολιτικός και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την (πολιτική) ανάγκη ενός βουλευτή  να διατηρεί καλές σχέσεις  με τον επικεφαλής της κλήρου της εκλογικής του περιφέρειας.
Αλλά όλα έχουν και τα όρια τους, αφού τα απανωτά «κρούσματα» των τελευταίων ημερών κάνουν τεράστια πολιτική ζημιά στην Κυβέρνηση. Η οποία συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη κατά των ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΩΝ που προέρχονται και από τους κόλπους της Εκκλησίας. 
    
@ Παρότι έχουν ακουστεί και δεύτερες σκέψεις λόγω πολιτικού κόστους στην Κουμουνδούρου, η απόφαση για την αναστολή έκδοσης της καθημερινής «Αυγής» είναι ειλημμένη –και, μάλιστα, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η εβδομάδα που θα ξεκινήσει, 10 του μηνός, να είναι η τελευταία που η καθημερινή «Αυγή» θα κρέμεται στα περίπτερα. Και ασφαλώς, ανεξαρτήτως τού κατά πόσον η «Αυγή» τα τελευταία χρόνια κάνει καλή δημοσιογραφία ή όχι ή αν «βγαίνει» οικονομικά, το να αποφασίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο μίας εφημερίδας που κυκλοφορεί από το ’52 και την είχε κλείσει μόνο η χούντα, δεν το λες και επιτυχία. Πολλώ δε μάλλον όταν η «Αυγή» άντεξε με τον «Συνασπισμό του 3%» αλλά και την περίοδο που το κόμμα ήταν εκτός Βουλής (1993-1996) και που μιλάμε για μία ιστορική εφημερίδα, που στο παρελθόν είχαν διευθύνει ο Μανόλης Γλέζος, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γρηγόρης Γιάνναρος. Α, και ο Νίκος Φίλης, που έχει καταπιεί την γλώσσα του...

@ Ξεπέρασε κάθε όριο (και επιστημονικής) γελοιοτητας η ΣΥΡΙΖΑΙΑ καθηγήτρια  Αθηνά Λινού. Η οποία πρότεινε την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διενέργεια ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΕΣΤ σε μαθητές και καθηγητές για να ανοίξουν τα σχολεία. 
Μετά την διατύπωση της συγκεκριμένης «επιστημονικής» άποψης, γιατί να μην θεσπισθεί η υποχρεωτικότητα  και για τους εργαζόμενους  στον υπόλοιπο Δημόσιο ή στην Ιδιωτική Οικονομία; Λεφτά, για να πληρωθούν τα μοριακά τεστ, προφανώς θα υπάρχουν. Θα τα βρει η Λινού.
Άντε μετά να γυρίσει το παιχνίδι ο Τσίπρας, με «συμβουλάτορες» τον Πολάκη ή την Λινού.  

@ Με δυναμικό τρόπο ολοκλήρωσε το 2021 η Sunlight Group του Ομίλου Olympia, καθώς ανακοίνωσε την εξαγορά του 70% των μετοχών της  Technoform. Η επιχείρηση έχει έδρα το Κιλκίς και δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας. Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group Λάμπρο Μπίσαλα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Technoform κ. Γεώργιο Δοκουζγιάννη, και την Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Θεοδοσία Μαρκοπούλου, η οικογένεια των οποίων διατηρεί το 30% της εταιρείας. Με τη συμφωνία, η εταιρεία του Παναγιώτη Γερμανού, επεκτείνει την πολυετή συνεργασία που είχε με την Technoform, η οποία πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής. 

@ Τονωτική ένεση για τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί η συμφωνία της με εταιρεία του ομίλου της Davidson Kempner Capital Management για την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), μεικτής λογιστικής αξίας 0,4 δισ. ευρώ. Το τίμημα διαμορφώθηκε στα 212 εκατ. ευρώ ή 53% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου και θα βελτιώσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά μία εκατοστιαία μονάδα (στο 15% από 16%.). Επιπλέον, αυξάνει τον δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 40% από 39% πριν. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...