Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Οι αγρότες, οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και ο... Πούτιν

Παρασκήνιο

Πρωτοφανής στα χρονικά αλλά και εξαιρετική ήταν η εικόνα της συντεταγμένης καθόδου των αγροτών στην Αθήνα, κατόπιν συνεννοήσεων και μαραθώνιων συζητήσεων με την κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη προ ημερών, το μήνυμα ελήφθη από τους αγρότες. "Δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά θα σας βοηθήσουμε να ακουστεί η φωνή σας για να πάρουμε πολλά παραπάνω από τις Βρυξέλλες" είναι το συνοπτικό μήνυμα της κυβέρνησης προς τον κόσμο του πρωτογενούς τομέα. Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη υπήρξαν ή εξακολουθούν να υπάρχουν ανάλογες κινητοποιήσεις.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ενόψει Ευρωεκλογών, η επικεφαλής της Ε.Ε. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πρέπει να συνεργαστεί με τους επικεφαλής των κρατών-μελών για να βρεθεί κάποια άκρη. Έρχονται Ευρω-εκλογές και φανταζόμαστε ότι στην Ευρώπη δεν θέλουν να κάνουν το... χατίρι του Πούτιν, ο οποίος θέλει να προκαλέσει όσο γίνεται βαθύτερα ρήγματα.

Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτύρονται ανήκουν στην κατηγορία των Πουτινόφιλων, των "ψεκασμένων" και γενικώς εκπροσωπούν μια ιδιαίτερη κατηγορία πολιτών, οι οποίοι βολεύονται με τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όταν αδειάζει η τσέπη, τότε τα βάζουν με αυτήν. Ας προσέξουν όλοι στην Ευρώπη γιατί αυτές οι κινητοποιήσεις που βλέπουμε δεν είναι τόσο... αθώες. Η πρόκληση δυσαρέσκειας από δυνάμεις που αποδεδειγμένα συντάσσονται με τον Πούτιν είτε είναι απέναντι στην ευρωπαϊκή ιδέα, μπορεί να δημιουργήσει "ατυχήματα" στις Ευρωεκλογές.

Από την άλλη πλευρά, η κάθοδος των τρακτέρ στο Κέντρο της Αθήνας δημιουργεί μια νέα κουλτούρα συντεταγμένων διαμαρτυριών, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν μιλάμε για τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να δώσει ό,τι ήταν να δώσει προς τους αγρότες. Δίκαια τα αιτήματα τους, όπως δίκαια είναι και τα αιτήματα ή τα παράπονα 11 εκατομμυρίων πολιτών που κατοικούν σε αυτήν εδώ την κουκίδα του παγκόσμιου χάρτη. Η κυβέρνηση με την εικόνα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα έφτιαξε ένα ωραίο... κάδρο, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να μεταφέρει στους εταίρους μας στην Ευρώπη, μπας και προκύψει κάτι καλό.

Σε κάθε περίπτωση, είτε λόγω κλιματικής αλλαγής είτε λόγω εξασφάλισης διατροφικής αυτάρκειας και επάρκειας, η Ευρώπη πρέπει να βάλει τις βάσεις για ένα "new deal" στον αγροτικό τομέα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ακροαριστερά, αριστερά και ακροδεξιά κόμματα υπονομεύουν την Ευρώπη και κάνουν τους... ανήξερους για τα εγκλήματα του Πούτιν. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τις ηγεσίες της Ευρώπης, οι οποίες καλούνται να κλείσουν κάθε "παράθυρο" δυσαρέσκειας, το οποίο, τροφοδοτείται από τους εχθρούς της Ευρώπης και διαμορφώνει... επικίνδυνες συμπεριφορές για τα συμφέροντα της.

Έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές και ας κοιτάξουμε γύρω γύρω εντός του ευρωπαϊκού οίκου, πόσα... ζιζάνια και... σαμποτέρ κυκλοφορούν!

Τα άκρα συναντιούνται, ενώ κάποιες αριστερές και σοσιαλιστικές δυνάμεις της... προόδου, δια της εκκωφαντικής σιωπής τους, κλείνουν το μάτι στον... μπαμπάκα Βλαντιμίρ! Το αγροτικό πρόβλημα και οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, πρέπει να μας προβληματίσουν όλους πολύ βαθύτερα γιατί τα... φίδια περιμένουν στη γωνία για να ρίξουν το δηλητήριο σε όλους!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...