Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οι εκλογές και η τελική απόφαση Μητσοτάκη, έχει «κασέτες» στα χέρια του ο Τσίπρας (;) και το διαχρονικό κόμπλεξ του Λαλιώτη με την οικογένεια Μητσοτάκη 

Παρασκήνιο

Επειδή συνεχίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι γνωστοί ευφάνταστοι δημοσιογράφοι να παίζουν την «κολοκυθιά» με την ημερομηνία των εκλογών σήμερα θα επιχειρήσουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους. Σύμφωνα πάντα με το αποδεδειγμένα ΕΓΚΥΡΟ ρεπορτάζ της στήλης, ο Μητσοτάκης ίσως για πρώτη φορά αμφιταλαντεύεται να «πατήσει το κουμπί» νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας. Και όταν λέμε «τέλος της τετραετίας» εννοούμε αυτό το χρονοδιάγραμμα που ΠΡΩΤΟ το On Target αποκάλυψε, ήτοι πρώτη κάλπη (απλής αναλογικής) στις 14 ή 21 Μαΐου, και δεύτερες εκλογές (ενισχυμένη αναλογική) 25 Ιουνίου ή 2 Ιουλίου. Λίγο όμως τα (πολύ θετικά) νούμερα των δημοσκοπήσεων, λίγο η (σχετική) ανησυχία για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών, λίγο οι αυξήσεις των συντάξεων και κυρίως η υπόθεση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, είναι ζητήματα που συνυπολογίζει ο πρωθυπουργός. 
Γενικώς ο Μητσοτάκης όπως έχει αποδείξει τα 3,5 χρόνια της κυβερνητικής του θητείας είναι ΣΤΑΘΕΡΟΣ και κυρίως ΣΥΝΕΠΗΣ στις δημόσιες διακηρύξεις του. Έτσι, και αυτό σημειώστε το, εάν δεν κάνει την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ανακοινώσει εκλογές μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, δηλαδή πρώτες κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου και δεύτερες τον Μάρτη, θα ψηφίζουμε μέσα στο κατακαλόκαιρο με… σαγιονάρες.
Και ο… θεός βοηθός εάν γίνει καμιά «στραβή» και δεν μας προκύψει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ…  

@ Διάφορα γνωστά και μη εξαιρετέα «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν δεξιά και αριστερά την «πληροφορία» ότι τάχατες ο Τσίπρας έχει «κρυμμένα χαρτιά και ντοκουμέντα» για την υπόθεση των υποκλοπών, σε κάποια εκ των οποίων θα αναφερθεί στην ομιλία του στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νέο νόμο που αφορά την ΕΥΠ. 
Σε απλά «ελληνικά», αυτοί που διακινούν αυτές τις «πληροφορίες» υπαινίσσονται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει στα χέρια του προϊόντα υποκλοπής, «κασέτες» δηλαδή για το περιεχόμενο των οποίων θα αναφερθεί «περιγραφικά». 
Είναι αναμενόμενο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εφόσον πάντα αυτό το «υλικό» υπάρχει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, να επιχειρηθεί να «διακινηθεί» κυρίως στο ανώνυμο διαδίκτυο, αφού κανείς εκδότης η ΜΜΕ,  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να βρεθεί αντιμέτωπος με τις ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ πράξεις που επισύρει η δημοσιοποίηση τέτοιου «υλικού». Τώρα πως γίνεται βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για τα μύρια όσα σε σχέση με τις υποκλοπές, πρώτον να μην «πρωταγωνιστεί» στις παρακολουθήσεις στελεχών του από το εν λόγω κύκλωμα (μόνο Δεξιούς και υπουργούς φαίνεται να «ακούγανε») και παράλληλα να διαρρέει πως έχει οπτικοαουστικό «υλικό» παρακολουθήσεων είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντηθεί από την Κουμουνδούρου…   

@ Την ίδια στιγμή εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν το παραπολιτικό στον χθεσινό «Βηματοδότη» σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Λαβράνος, που σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραπάνω υπόθεση, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας.
Έγραψε χθες ο «Βηματοδότης» πως «κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία πως ο Γιάννης Λαβράνος επρόκειτο να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Προσπαθήσαμε να διαπιστώσουμε εάν η είδηση αληθεύει ή όχι. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι. Το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε είναι πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει επίκληση συγκεκριμένων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που δεν σχετίζονται με την παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς αυτό το αδίκημα δεν δικαιολογεί την ενεργοποίηση των διατάξεων του Ν. 2928 2001 για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Δηλαδή για να περιβληθεί της ειδικής προστασίας που προβλέπει ο νόμος, ο εν λόγω επιχειρηματίας θα πρέπει είτε να αποκαλύψει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης είτε αδικήματα σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 159, 159Α, 235 237Α του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή δωροληψίες και δωροδοκίες πολιτικών αξιωματούχων και υπαλλήλων. Οι μόνοι που ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει με το ζήτημα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος είναι ο ίδιος ο Γιάννης Λαβράνος και ο δικηγόρος του Βασίλης Ράπτης. Οι εισαγγελείς πάντως Αγγελική Τριαντάφυλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους…»

@ Και μιας και αναφερθήκαμε στο «Βήμα», χθες κυκλοφόρησε στα περίπτερα πλήρως ανανεωμένο και σε επίπεδο περιεχομένου αλλά και αισθητικής. Τα σχόλια στην πιάτσα για τους Γιάννη Πρετεντέρη και Γιώργο Μαντέλα, που σηκώνουν και το βάρος του εγχειρήματος της ανανέωσης της πλέον ιστορικής εφημερίδας του τόπου ήταν ιδιαιτέρως θετικά.

@ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για παρευρεθεί στην εκδήλωση του Αντώνη Σαμαρά στο Παλλάς για το υπό σύσταση Ίδρυμα του επιστρέφοντας εσπευσμένα από προγραμματισμένο ταξίδι του στο εξωτερικό. Στο Παλλάς θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει γίνει σχεδόν «αυτοκόλλητος» με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη. 
Τα μεγάλα στοιχήματα πάντως «πέφτουν» στο εάν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση ο Νίκος Δένδιας, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως ΔΕΝ θα παρευρεθεί ο πρώην πρόεδρος Πάκης. O οποίος δεν έλαβε πρόσκληση αφού ο Σαμαράς δεν θέλει να τον βλέπει ούτε «ζωγραφιστό»… 

@ Δυσφορία όπως μαθαίνουμε επικρατεί στο Προεδρικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη για την απόφαση του Λαλιώτη να παρευρεθεί, ως βασικός ομιλητής μάλιστα στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του (πρώην «Ιού») Δημήτρη Ψαρρά που αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Προφανώς το πάλαι ποτέ «θείον βρέφος», που πλέον βαδίζει αισίως για τα 72α γενέθλια, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα ψυχοπαθολογικά κόμπλεξ του απέναντι στην οικογένεια Μητσοτάκη. 

@ Θετική για τις προοπτικές του Χρηματιστήριου Αθηνών το 2023 εμφανίζεται η Goldman Sachs καθώς τοποθετεί την ελληνική αγορά στους επτά δείκτες από το περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών οι οποίοι θα σημειώσουν διψήφιες θετικές αποδόσεις το νέο έτος (και υψηλότερες σε σχέση με αυτές του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 αλλά και του S&P 500), θέτοντας τον στόχο για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. στις 995 μονάδες σε ορίζοντα 12μήνου και υπογραμμίζοντας πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών είναι ανάμεσα σε αυτές που έχουν πιεστεί περισσότερο από το 2019.
Ειδικότερα για την ελληνική αγορά, η Goldman εκτιμά πως σε ορίζοντα 12 μηνών ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. θα σκαρφαλώσει στις 995 μονάδες (από 900 μονάδες που ήταν όταν έκανε τους υπολογισμούς της), με τον δείκτη P/E να διαμορφώνεται στο 7,9x και τον δείκτη μερισματικής απόδοσης στο αρκετά υψηλό και ελκυστικό 5%. Μάλιστα όπως υπογραμμίζει οι ελληνικές μετοχές έχουν πιεστεί σημαντικά από το 2019 καθώς οι αποτιμήσεις τους έχουν υποχωρήσει κατά 39% αυτό το διάστημα.

@ Κεφάλαια έως και 5 εκατ. ευρώ μπορούν να αποκτήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας έως το τέλος του έτους, μέσα από τα προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας. Τα κεφάλαια αφορούν την κάλυψη αναγκών των μεσαίων, μικρομεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, κεφάλαιο κίνησης ή αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους. Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει ενεργοποιήσει το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του Πανευρωπαϊκoυ Ταμείου Εγγυήσεων, το οποίο υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ. 

   
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Φόρτωση άρθρων...