Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Οι εκλογές και ο Μητσοτάκης, οι λεπτομέρειες μόνο απέμειναν για την  εξαγορά της Ιntrakat από τους Μπάκο – Καυμενάκη και γιατί αυξάνονται οι γκρίνιες στο εσωτερικό της Lamda  

Παρασκήνιο

Επενδύουν πολλά στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφού ο πρωθυπουργός επέλεξε να «γιορτάσει» εντός του κοινοβουλίου τα γενέθλια για τα τρία χρόνια της εκλογικής επικράτησης της ΝΔ, τον Ιούλιο του 2019, κάνοντας μια λεπτομερή αναφορά στο αντικειμενικά πλούσιο έργο της Κυβέρνησης του. Ειδικά αν αναλογισθεί κανείς τις ΑΚΡΑΙΕΣ παγκόσμιες συνθήκες που έλαχαν στην (πρώτη) τριετία Μητσοτάκη. Γιατί έπεται και επόμενη τετραετία. 
Από εκεί και πέρα, προφανώς και θα απαντήσει πολιτικά και σε υψηλούς τόνους στους αναμενόμενους πολιτικούς κουτσαβακισμούς Τσίπρα, με αφορμή την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Novartis. 
Το βασικότερο όμως όλων είναι τι θα πει ο πρωθυπουργός για τις εκλογές. Οι οποίες εάν τελικά γίνουν τον Σεπτέμβριο, ΔΕΝ συνιστούν μια καλή εξέλιξη για την χώρα και την οικονομική της σταθερότητα μέσα στις ακραίες πολιτικά και οικονομικά παγκόσμιες συνθήκες.
Από την άλλη βεβαίως οι πρόωρες εκλογές είναι μια χρυσή ευκαιρία για να απαλλαγεί η χώρα ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ από τον Τσίπρα, αφού είναι δεδομένο πως θα γνωρίσει την 5η ΒΑΡΙΑ του ήττα. 
Το δίλημμα όπως και ο πολιτικός πειρασμός για τον Μητσοτάκη είναι τεράστιος…                

@ Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Intrakat από τους εφοπλιστές  Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη. 
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές, η συμφωνία έχει ήδη κλείσει και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί και επίσημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της τελικής συμφωνίας, σε ότι έχει να κάνει με την τιμή της μετοχής, μπορεί να προσεγγίσει (κατά άλλους μέχρι και να ξεπεράσει) τα 3 ευρώ. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πώληση των μετοχών της Intrakat δεν θα αφορά μόνο το ποσοστό που κατέχει η Intracom (ο Σωκράτης Κόκκαλης δηλαδή) στον κατασκευαστικό Όμιλο αλλά και τον υπολοίπων μετόχων. 
Στην Ιntrakat συμμετέχουν ο Δημήτρης Θεοδωρίδης με 12,13%, ο Λουκάς Λαζαράκης και ο Δήμος Στασινόπουλος με 10,10% και ο Πέτρος Σουρέτης με 6,20%, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει τελικά ο Δημήτρης Κούτρας που κατέχει ένα ποσοστό της τάξης του 8%.  

@ Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι επιτελείς της Lamda αφού είναι εξαιρετικά μεγάλη η ανησυχία τους, όχι για το εάν καλυφθεί το ομόλογο της 6ης Ιουλίου (θα υπερκαλυφθεί σίγουρα) αλλά για το πόσο «τσιμπημένο» θα είναι τελικά το επιτόκιο που θα κληθεί να καταβάλει η εταιρεία κατά την διάρκεια της αποπληρωμής του.
Πάντως το κλίμα γενικώς στο εσωτερικό της Lamda δεν θεωρείται και το καλύτερο δυνατόν, αφού οι ψίθυροι κατά της διοίκησης είναι ζήτημα χρόνου να εξελιχθούν σε δημόσιες γκρίνιες…  

@ Στα Χανιά  με σταυρό θα κατέβει η Ντόρα Μπακογιάννη και δεν το διαπραγματεύεται. Έχει κάνει από τώρα την προεργασία που απαιτείται και όλα είναι έτοιμα. Η ίδια στις κατ ιδίαν συζητήσεις της, αλλά ακόμη και δημόσια δηλώνει ότι ποτέ δεν φοβήθηκε το σταυρό προτίμησης και ουδέποτε τέθηκε θέμα για να μετακομίσει στο προνομιούχο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που για τους εν δυνάμει βουλευτές αλλά… άκαπνους είναι μεγάλο δώρο.
Ο μόνος που στεναχωρήθηκε από την εξέλιξη είναι ο αγαπητός συνάδελφος Δημήτρης Καμπουράκης ο οποίος όμως αναμένεται να μην έχει πρόβλημα. Απλά η Ντόρα Μπακογιάννη θα του στερήσει την  πρώτη θέση. 

@  Η προοπτική διεξαγωγής εκλογών το φθινόπωρο έχει αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται πολλά θέματα, που θεωρούσε ότι για αρκετό καιρό ακόμη θα τα είχε λυμένα. Για παράδειγμα, με δεδομένο ότι αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το που προκηρυχθούν οι εκλογές θα υπάγεται στους περιορισμούς του εκλογικού νόμου για τις εμφανίσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε απλά ελληνικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποκτήσει άλλον, «εκλογικό» εκπρόσωπο Τύπου, που είτε δε θα είναι στα ψηφοδέλτια είτε θα εκλεγεί μέσω του Επικρατείας, ώστε να μη δεσμεύεται από τους περιορισμούς της εκλογικής νομοθεσίας. Μόνο που αυτό δεν είναι εύκολη απόφαση. 

@ Τελικά ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, λόγω covid, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Η σχετική φημολογία που πυροδότησε τη μεταπήδηση του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ξεκίνησε από τη στιγμή που ίδιος ταυτιζόταν πλήρως με το κυβερνητικό αφήγημα για την πανδημία. Μάλιστα ορισμένες φορές τα έλεγε καλύτερα από τον αρμόδιο υπουργό.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο γιατρός ήθελε να γίνει βουλευτής, αλλά κάποιο … άγνωστο χέρι τον «έκοψε» επειδή πιθανότατα θα έπαιρνε την έδρα εν ενεργεία βουλευτή.
Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική αρένα… 

@ Στις συγκοινωνίες, στις λαϊκές, στις καφετερίες, στις ταβέρνες, στα ταξί και στα μαγαζιά, οι καταναλωτές γκρινιάζουν για τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Πάντως, έχουμε διαπιστώσει ότι οι καταναλωτές, όταν βλέπουν "αλμυρές" τιμές, κάνουν μεταβολή και αναζητούν το φθηνότερο. Επιπλέον, η αίσθηση που υπάρχει και στο πιο μικρό παιδί, είναι ότι στην αγορά έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας και θα χρειαστούν πιο αυστηροί έλεγχοι από την πλευρά των αρμοδίων αρχών. 

@ H Deutsche Telekom επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα και στις αναπτυξιακές προοπτικές της, επενδύοντας στη δημιουργία ενός κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub), στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες του έχουν ήδη ξεκινήσει, με IT Experts που μεταφέρονται σταδιακά από το εξωτερικό. Περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της Πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την καλύτερη στελέχωση του κέντρου. Το κέντρο θα καλύψει τις ανάγκες ΙΤ της DT στη Γερμανία, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού.
Το Telekom IT hub στην Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο καινοτόμα κέντρα Πληροφορικής στην Ευρώπη, δημιουργώντας αξία για την εταιρεία και τους ανθρώπους της, αλλά και για την τοπική κοινωνία και τη χώρα.

@ Η Alpha Bank και η Nexi επιβεβαίωσαν χθες ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών (merchant acquiring) στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έλευση μίας νέας εποχής ψηφιακών πληρωμών στη χώρα. Οι δύο Όμιλοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία “Nexi Payments Greece”, που στοχεύει στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων για εμπόρους, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική αγορά.
Η Nexi Payments Greece επιδιώκει να συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας πληρωμών χωρίς μετρητά, ενισχύοντας την ψηφιοποίηση, απλοποιώντας τις συναλλαγές και φέρνοντας τους εμπόρους και τους καταναλωτές ένα βήμα πιο κοντά σε μία νέα εποχή πληρωμών.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ Alpha Bank και Nexi, που σηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας της Nexi Payments Greece, πραγματοποιήθηκε την 30 Ιουνίου 2022. Η Alpha Bank έχει μεταβιβάσει τον τομέα αποδοχής πληρωμών δι’ απόσχισης στη νέα εταιρεία, η οποία και έλαβε άδεια ιδρύματος πληρωμών. Η Nexi Payments Greece αναμένεται να έχει περίπου Ευρώ 94 εκατ. έσοδα το 20221, σε pro-forma βάση και προ συνεργειών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Φόρτωση άρθρων...