Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Οι «επικίνδυνες» εκλογικές ημερομηνίες (αλλά για το 2023) το «τσιμπημένο» ομόλογο της Lamda και ο μάνατζερ με τα 3 εκατομμύρια ευρώ ετήσια αμοιβή 

Όσο περνούν οι μέρες διακρίνουμε όλο και πιο πολλούς στην πολιτικο - δημοσιογραφική πιάτσα να συμμερίζονται την εκτίμηση που, κόντρα στο ρεύμα, διατυπώνει εδώ και μέρες το On Target για τον χρόνο των εκλογών: Ότι τελικά αυτές θα γίνουν ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ της τετραετίας του Μητσοτάκη (την άνοιξη του 2023) και όχι μέσα στο 2022.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η εκλογολογία  λειτουργεί υπέρ της Κυβέρνησης, παρότι δημόσια την ξορκίζει. Αφήστε που συν τοις άλλοις το Μαξίμου με το «κόλπο» των πρόωρων εκλογών, υποχρέωσε τους… εξαφανισμένους για μια διετία και πλέον από τις εκλογικές τους περιφέρειες  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να μην έχουν αφήσουν βουνό ή… λαγκάδι της χώρας που να μην επισκέφθηκαν.  
Τέλος αξίζει να σημειώσετε δύο ημερομηνίες, Κυριακή 7 Μαΐου του 2023 και Κυριακή 4 Ιουνίου του 2023. Αυτά…  

@ Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αναμένεται η νέα έκδοση ομολόγου της Lamda Development για το Ελληνικό, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το ύψος της χρηματοδότησης που θα διεκδικήσει η εταιρεία θα είναι της τάξης των 250 - 260 εκ. ευρώ και ο Οδυσσέας Αθανασίου ερωτηθείς από τους μετόχους σημείωσε ότι η άντληση των κεφαλαίων αποσκοπεί «στη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής δεδομένου ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των εργασιών στο Ελληνικό για την πρώτη πενταετία. Δεν έχει να κάνει με το ό,τι χρειαζόμαστε έστω κι ένα επιπλέον ευρώ για αυτά τα έργα».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, είπε επίσης ότι «είμαστε λίγες εβδομάδες πριν την έκδοση του ομολόγου καθώς περιμένουμε τις σχετικές εγκρίσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς». Ο ίδιος εκτίμησε ότι η έκδοση θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ ως προς το ύψος του κουπονιού είπε ότι θα ικανοποιεί τους ομολογιούχους με απόδοση πάνω από την προηγούμενη φορά». 
Αυτά βεβαίως λέει ο Αθανασίου, αφού η αγορά εκτιμά πως το ομόλογο θα είναι ιδιαιτέρως «τσιμπημένο» - μπορεί να αγγίξει το 4% - και ότι αυτό συνεπάγεται για την αποπληρωμή του.

@ Παράλληλα η γενική συνέλευση των μετόχων της Lamda Development έδωσε έγκριση για τις ετήσιες μικτές αποδοχές του Οδυσσέα Αθανασίου, οι οποίες ανήλθαν σε 3.059.098 ευρώ και καταβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε ενώ οι φετινές αποδοχές θα προσδιοριστούν μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αμοιβών.
Σε σχέση με τις αποδοχές του 2020 αυξήθηκαν κατά 100% καθώς ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ. 
Not bad που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι… 

@ Προτού καν βγουν στην πολιτική αρένα άρχισαν τις κουτοπονηριές οι πρώην λοχαγοί της Δεξιάς  και λοιπά καραμανλικά στελέχη που προσφάτως ανακοίνωσαν κόμμα. Οι τελευταίοι λοιπόν διαρρέουν δεξιά και αριστερά οτι στις εκλογές θα παίξουν πολύ με το λεγόμενο  «καραμανλικό χαρτί», μπας και μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι.
Στη Ραφήνα, πάντως, ο Καραμανλής, δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει καμιά σχέση μαζί τους και αν τον ζορίσουν στο ελάχιστο θα κάνει γραπτή δήλωση αποδοκιμασίας τους.

@ Μάλλον παίρνει άφεση παλαιών πολιτικών αμαρτιών ο Γ. Βουλγαράκης και το όνομα του άρχισε να παίζει εκ νέου στο νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ μετά από πολλά χρόνια… εξορίας. Το όνομα του ακούγεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών όπου παραδοσιακά είναι οι δυνάμεις του, όπως φάνηκε άλλωστε και από την υποψηφιότητα του στο Δήμο της Αθήνας.
Ο Βουλγαράκης λοιπόν έκανε κολεγιά από την πρώτη ημέρα με τον φίλο του Κώστα Μπακογιάννη και φαίνεται ότι η στάση του εκτιμήθηκε και το αρνητικό εις βάρος του κλίμα άλλαξε…
Κάποιοι λένε ότι στη διαφαινόμενη  επιστροφή του έβαλε και το χεράκι της η παντοδύναμη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία λύνει και δένει στο παρασκήνιο της ΝΔ.  

@ Επαφές με αξιόλογους νέους υποψηφίους έχει ξεκινήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να καταρτίσει τον συνδυασμό του ενόψει των περιφερειακών εκλογών 2023. 
Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη λένε οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και με ορισμένους έχουν ήδη δώσει τα χέρια. Ταυτόχρονα τρέχει και η κατάρτιση του νέου προγράμματος που θα έχει αναπτυξιακό αλλά και αμιγώς κοινωνικό στίγμα. 
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα διεκδικήσει ακόμα μια φορά τον περιφερειακό θώκο Κεντρικής Μακεδονίας,  προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο μαζί με τους συνεργάτες του έχοντας ως όραμα να "χτίσει" την Κεντρική Μακεδονία του μέλλοντος.

@ Μετά το πάνδημο «κράξιμο» και τις αντιδράσεις στα social media η Beat, υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ότι το κόστος προμίσθωσης για τα ταξί της μειώνεται από 2 ευρώ σε 1,20 ευρώ.
Η μείωση θα εφαρμοστεί σε όλες τις διαδρομές από την Παρασκευή 24/6 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Η Beat σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι τη χρέωση προμίσθωσης εισπράττουν οι συνεργάτες οδηγοί, ενώ από την πλευρά της θα συνεχίσει να αξιολογεί την ανάγκη επιβολής χρέωσης, όπως και το ύψος της χρέωσης, ανάλογα με τις συνθήκες ζήτησης και προσφοράς.

@ Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το μέσο νοικοκυριό απαιτεί ρηξικέλευθες λύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο επιδότησης των καυσίμων, ενώ η τιμή του είναι ανεξέλεγκτη. Όσο για τα τρόφιμα, η μείωση του ΦΠΑ, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να βάλει ένα φρένο στο τσουνάμι των αυξήσεων, οι οποίες συνδέονται ευθέως με την έκρηξη των τιμών της ενέργειας.
Χωρίς δραστικές λύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης τώρα, ο χειμώνας δεν θα είναι απλά δύσκολος, αλλά εφιαλτικός... 

@ Η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει σε εκταμιεύσεις νέων δανείων 27 δισ. ευρώ και σε ανάπτυξη της βιώσιμη τραπεζικής κατά 9 δισ. ευρώ, τόνισε ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 47ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).
Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο, η Τράπεζα στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προάγει την εξωστρέφεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα. 
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο έντονων πιέσεων και αυξημένης αβεβαιότητας, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις, με βασικό τους σύμμαχο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, θα πρέπει επιδείξουν για μια ακόμη φορά την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμοστικότητα ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την ανθεκτικότητά τους, χωρίς παράλληλα να αναστείλουν την επενδυτική τους δραστηριότητα, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.
Σε ερώτηση σχετικά με ένα πιθανό νέο κύκλο κόκκινων δανείων στην τραπεζική αγορά, ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, η συμπεριφορά των δανειοληπτών, παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι ενθαρρυντική και δεν υπάρχουν σοβαρές πιέσεις στην εξυπηρέτηση των δανείων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

@ Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοίνωσε την υπογραφή δανείου ύψους €150 εκατ. με την Εθνική Τράπεζα, 7ετούς διάρκειας. Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων για την υλοποίηση του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight για το διάστημα 2021-2026 (€125 εκατ.) και η κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα (€25 εκατ.).
Η νέα χρηματοδότηση πρόκειται να υποστηρίξει περαιτέρω τους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς στόχους της Sunlight να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος, μπαταρίες ιόντων λιθίου, και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Στόχοι που θα πραγματοποιηθούν μέσω αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς), την Ιταλία (Βερόνα και Βινιόλα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα). Κεφάλαια πρόκειται επίσης να διατεθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση στην τεχνολογία λιθίου, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση. 
Όπως επισημαίνει, η Sunlight Group επιδιώκει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, κατέχοντας ήδη σημαντικό ποσοστό της αγοράς. Με οργανική και μη ανάπτυξη, η Sunlight σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου πωλήσεων, διανομής και παροχής υπηρεσιών της, και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Φόρτωση άρθρων...