Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Οι προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2022 και το στοίχημα για τη Νέα Ελλάδα

Παρασκήνιο

Ένα στρατηγικό σχέδιο με στόχο να οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή με υψηλή ανάπτυξη και εξωστρέφεια βάζει μπρος ο Πρωθυπουργός, αλλάζοντας σταδιακά την εικόνα της χώρας διεθνώς και μετατρέποντας την σε πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον αναπτυγμένο κόσμο.

Μπορεί οι αναταράξεις και τα προβλήματα που ανέκυψαν από τη μεγάλη διάρκεια της πανδημίας να είναι εμφανή, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να εμποδίζει τη σημερινή Κυβέρνηση για να προχωρήσει μπροστά με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, το ψηφιακό κράτος, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και με την ταυτόχρονη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας σε πολιτιστικό, διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Παράλληλα, στους στόχους του πρωθυπουργού εντάσσεται και η δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, όπου ο πολίτης και ιδιαίτερα ο μη προνομιούχος θα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής, μια στρατηγική κατεύθυνση που ακολουθεί πιστά από τα χρόνια της αντιπολίτευσης και η οποία φωτίζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Η περαιτέρω ενίσχυση του προφίλ της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο βρίσκεται στον πυρήνα της ατζέντας του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ η πολυσχιδής εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη έχει ήδη δημιουργήσει δίχτυ ασφάλειας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, υπερασπίζοντας το εθνικό συμφέρον και προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία.

Εκτός των άλλων, ο Πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος στην υλοποίηση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός ολιστικού σχεδίου για τη λεγόμενη περιφερειακή ανάπτυξη που αναμένεται να αναβαθμίσει ξεχασμένες περιοχές και να δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης στην ακριτική Ελλάδα.

Το μεγάλο στοίχημα του σημερινού κυβερνητικού σχήματος αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους με τα βαριά βιογραφικά προκειμένου να αποτραπεί και ένα νέο brain drain.

Εν κατακλείδι, αμέσως μετά τις γιορτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στη διάθεση του σοβαρά χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, σε ένα σύνθετο momentum με την ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ της πανδημίας και της εφαρμοσμένης πολιτικής να καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Φόρτωση άρθρων...