Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ποιος κέρδισε στο χθεσινό debate, οι σκέψεις ΣΥΡΙΖΑ για αποχώρηση από την Εξεταστική και οι αμετροεπείς υπουργοί του Μητσοτάκη

Τo χθεσινό debate δεν είχε έναν αλλά δύο νικητές κατά την ταπεινή άποψη μας: Τον Ανδρέα Λοβέρδο που επικράτησε καθαρά των αντιπάλων του – για αυτό και ξεσάλωσαν εις βάρος του στην συνέχεια όλα τα ΣΥΡΙΖΟτρολ του twitter - αλλά και τον Παύλο Χρηστίδη που χθες το βράδυ «κλείδωσε» την 4η θέση εγγράφοντας σημαντικές μελλοντικές πολιτικές υποθήκες. Από εκεί και πέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης – που προηγείται μέχρι στιγμής στις μετρήσεις - προσπάθησε να μην κάνει κάποιο σημαντικό πολιτικό λάθος αλλά η αμυντική του στάση τελικά δεν τον βοήθησε. Ενώ οι Καστανίδης και Γερουλάνος είχαν μια αξιοπρεπή πολιτική παρουσία αλλά μέχρις εκεί. 
Τέλος ο 6ος υποψήφιος, ο ΓΑΠ, συνέχισε απτόητος τις προεκλογικές περιοδείες του, ενώ στο ενδιάμεσο έδωσε και μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, η οποία θα μεταδοθεί την Πέμπτη στο κανάλι του Ταύρου.   

@ Μετωπική αντιπαράθεση  με την Κυβέρνηση, αλλά και μια «θεαματική» κίνηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις που ουσιαστικά ξεκινά σήμερα τα εργασίες της. Όπως μάθαμε, εκτός της επανάληψης των γνώριμων «κραυγών» περί… κουκουλώματος από την πλειοψηφία, σε μυστική σύσκεψη στην Κουμουνδούρου έπεσε και η ιδέα μέχρι και της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ από την Εξεταστική, εφόσον η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει να μην τους κάνει τα «χατίρια» με τον ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ κατάλογο μαρτύρων.
Παράλληλα συνεχίζεται στο παρασκήνιο και η προσπάθεια να δημιουργηθεί και ένα «κοινό μέτωπο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 σε ότι έχει να κάνει με την Εξεταστική, αλλά αυτό το «χαρτί», σε αυτή την φάση, δεν τους βγαίνει.
Να δούμε τελικά σήμερα μέχρι που είναι διατεθιμένος να τραβήξει το σκοινί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πως θα διαχειριστεί το ζήτημα η Κυβέρνηση

@ Και μιας αναφερθήκαμε στην ΟΞΥΝΣΗ στην οποία επενδύει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, αυτή έχει δύο εξηγήσεις, πολιτική όσο και  ανθρώπινη. Η ανθρώπινη έχει να κάνει με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ Τσίπρα που επιχείρησε να δοκιμάσει για κανένα τετράμηνο την «συνταγή» του συναινετικού δρόμου που του προτείνανε οι Λούληδες, αλλά το «κοντέρ» των δημοσκοπήσεων συνεχίζει να παραμένει στάσιμο και κολλημένο στο 20%.Η πολιτική εξήγηση έχει να κάνει πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται να ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ πλέον και από την ισχυρή ΑΝΟΔΙΚΗ τάση που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Και για αυτό έχει αποφασίσει να ΠΟΛΩΣΕΙ όσο μπορεί το κλίμα, και να αυξήσει το ποσοστό της συσπείρωσης, τουλάχιστον στο εσωτερικό του κόμματος του.

@ Ως απολύτως λογική δείχνει η απόφαση Μητσοτάκη να προχωρήσει στην αναβολή του «γαλάζιου» Συνεδρίου μετά την παγκόσμια ανησυχία για την μετάλλαξη «Ο». Έτσι και αλλιώς δεν θα στάξει και η ουρά του γαϊδάρου, εάν το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας γίνει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, αφού νέος Γραμματέας του Κόμματος ήδη ανακοινώθηκε. Αυτό πάντως που αξίζει να υπογραμμισθεί είναι πως η «Ο» ανατρέπει και κάποιους συνολικότερους σχεδιασμούς του Μαξίμου.  Αφού υπήρχε η εκτίμηση πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου η χώρα, κουτσά – στραβά θα είχε ξεμπερδέψει με την μετάλλαξη «Δ» και άρα θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες σκέψεις για εκλογές πριν ή μετά το καλοκαίρι.
Με την επέλαση όμως και της «Ο» όλα τα παραπάνω σενάρια πλέον ανατρέπονται

@ Ποιοι είναι οι δύο πασίγνωστοι υπουργοί της Κυβέρνησης, ο οποίοι μάλιστα προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα, που δεν χάνουν την ευκαιρία να καρφώνουν ο ένας τον άλλον δημόσια; Και επειδή και οι δύο εκτός από «σκληροί» Δεξιοί είναι και πολιτικά ευφυείς, αυτό το ιδιόρυθμο μπραντ ντε φερ είναι και εξαιρετικά απολαυστικό. 

@ Υπάρχουν βεβαίως και άλλοι δύο υπουργοί της Κυβέρνησης που ειδικεύονται στα «φρου φρου και αρώματα» και συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στην ζημιά που προκαλούν στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κυρίως με την πολιτική τους αμετροέπεια.  Ο λόγος γα το «δίδυμο» Χατζηδάκη – Κικίλια ή Κικίλα – Χατζηδάκη (όπως εσείς το προτιμάτε) στους οποίους κάποιος οφείλει να εξηγήσει πόσο ΒΛΑΠΤΙΚΟ είναι για την Κυβέρνηση, να λύνουμε κάθε… βδομάδα  το ζήτημα των συντάξεων του ΕΦΚΑ  ή να επιμένουμε στις επικοινωνιακές αρλούμπες σε σχέση με τον Τουρισμό, όταν κανείς δεν γνωρίζει τι μας ξημερώνει αύριο.

@   Γενναίο πρόγραμμα με αποζημιώσεις έως και 300.000 ευρώ για τους υπαλλήλους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, προωθεί η Εθνική Τράπεζα. Το πρόγραμμα αφορά στο προσωπικό του δικτύου καταστημάτων (πλην ναυτιλιακού καταστήματος), των διευθύνσεων και τους τακτικούς δικηγόρους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 40ου έτους της ηλικίας, τουλάχιστον 7ετής προϋπηρεσία και αποκλειστιά εξαρτημένη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (αποκλείονται οι ορισμένου χρόνου). Η πρώτη επιλογή για κάποιον που θα αποχωρήσει προβλέπει καταβολή της αποζημίωσης, επιπλέον 7.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί, προσαύξηση 30% επί της βασικής αποζημίωσης, προσαύξηση 20% επί της βασικής αποζημίωσης για την προϋπηρεσία στην τράπεζα και προσαύξηση ηλικίας για τους άνω των 55 ετών, οι οποίοι θα αντιστοιχεί στο 20% του μικτού μηνιαίου μισθού επί 36 μήνες. Επιπλέον, παρέχεται η εναλλακτική της 2ετούς, 3ετούς, 4ετούς και 5ετούς διάρκειας με αποδοχές, με αποδοχές στη λήξη της άδειας, οι οποίες θα υπολογίζονται αποκλιμακωτά με ποσοστά 75%, 60% και 50%. 

@ Πάντως η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ «Αυγή» αποδεικνύετε εξίσου «large» με την Εθνική αφού στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της θα αποζημιώσει όσους το επιλέξουν με 28 μισθούς και πλήρη εξόφληση των οφειλουμένων!
Κανονική… Τράπεζα η «πτωχή πλην τίμια»… Αυγούλα η οποία προφανώς έχει στην «κάβα» και τα ένα - δυο εκατομμυριάκια που απαιτούνται για τις εθελουσίες .
Τώρα για το που βρεθήκανε αυτά τα «πακέτα», απευθυνθείτε καλύτερα στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου… 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...