Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΚΕΣ λαθροχειρίες με τις δημοσκοπήσεις, γιατί αλλάζει ο γαλάζιος «πρωινός καφές» και η σταθερή αξία του Μαξίμου 

Παρασκήνιο

Για να καταλάβετε το μέγεθος της λαθροχειρίας και της παραπληροφόρησης, στο οποίο είναι «επιστήμονες» οι της Κουμουνδούρου, μια ματιά στην ερμηνεία της τελευταίας δημοσκόπησης της ΜRB αρκεί. Και για γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στο ερώτημα των πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών σε σχέση με την επιθυμία της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, το 17,2% του εκλογικού σώματος δηλώνει πως επιθυμεί Κυβέρνηση Συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και μόλις το 9,2% Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. 
Και ενώ προκύπτουν αυτά τα ποσοστά, η ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ προπαγάνδα (πάντα.. κομμουνιστικού τύπου) αθροίζοντας εσκεμμένα και κάποιο άλλο τρίτο ερώτημα που αφορά ένα πιθανό σενάριο συμμετοχής πολλών κομμάτων σε μια κυβέρνηση , «κατέληξε» πως η πλειοψηφία της κοινής γνώμης επιθυμεί «Προοδευτική Διακυβέρνησης». 
Προφανώς για να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ. 
«Σύντροφοι» συγκρατηθείτε γιατί θα σας πάρουν μετά τις εκλογές με τις… πέτρες μέχρι και οι δικοί σας. Οι οποίοι, αναφερόμαστε ειδικά στους της «Ομπρέλας», διαμήνυσαν στον Τσίπρα πως ποσοστό κάτω από 30% για τον ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά μεγαλύτερη του 3% θα συνιστά «βαριά ήττα» για τον Τσίπρα.   

@ Πληθαίνουν οι φήμες πέριξ της Ηρώδου Αττικού για την αλλαγή στην σύνθεση του διαβόητου «πρωινού καφέ» του Μαξίμου, κυρίως λόγω της προεκλογικής περιόδου που ήδη άτυπα ξεκίνησε και των αυξημένων αρμοδιοτήτων των περισσοτέρων εκ των συμμετεχόντων.  
Πάντως σήμερα στο άτυπο αυτό όργανο που συνεδριάζει στο Μαξίμου συμμετέχουν ο  Γιάννη Μπρατάκος (διαθέτει ρόλο άτυπου συντονιστή), ο γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και η αναπληρώτριά του Αριστοτελία Πελώνη, ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου Χρήστος Ζωγράφος και ο Γιώργος Ευθυμίου, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου. Τους τελευταίους μήνες στην σύνθεση του έχουν προστεθεί οι Θανάσης Νέζης, καθώς και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανος. Ακόμη συμμετέχουν οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, η Κύρα Κάππη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Αλέξης Πατέλης ο Μιχάλης Μπεκίρης καθώς και ο Γιάννης Βλαστάρης. 

@ Βλέποντας προχθές την συζήτηση στην Βουλή για την ακρίβεια και το καλάθι της νοικοκυράς, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η απόφαση του πρωθυπουργού να έχει δίπλα του τον Άκη Σκέρτσο. 
Ήταν μάλιστα χαρακτηριστικό, πως καθόλη την διάρκεια της πρωτολογίας και δευτερολογίας του Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας ενεχυρίαζε στον πρωθυπουργό πίνακες με στατιστικά και δεδομένα που στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε για να αντικρούσει τον εθισμένο στις πομφόλυγες Τσίπρα.
Η εικόνα της Παρασκευής επιβεβαιώνει βεβαίως αυτό που γνωρίζει όλη η «πιάτσα»: Πως ο Σκέρτσος  παραμένει διαχρονικά μια σταθερή αξία στο Μαξίμου, κυρίως γιατί ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα καθήκοντα που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός και όχι με τις ίντριγκες και τις καμαρίλες…  

@ Προς το ευρωκοινοβούλιο έβαλε πλώρη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ειδικά εάν τελικώς ισχύσει για τις εκλογές η απογραφή του 2021, που θα μετατρέψει την τριεδρική της Αρκαδίας σε διεδρική. 
Βεβαίως το εάν θα είναι υποψήφιος στην Ευρωβουλή ο Κωνσταντινόπουλος θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών (που ως γνωστόν προηγούνται των ευρωεκλογών) και την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.
Κυρίως, γιατί εάν συνεχισθεί η στασιμότητα στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ - σημειώνεται πως ο Κωνσταντινόπουλος αυτό-λανσάρεται ως ο «βασικός συβουλάτορας» του Προέδρου - το σενάριο της Ευρωβουλής το βλέπουμε ως «χλωμό».

@ Όπως εδώ και αρκετές ημέρες έχει γράψει το On Target, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξαγοράς της Δομικής Κρήτης από το πρώην στέλεχος της ΑΚΤΩΡ και της Intrakat, Δημήτρη Κούτρα. 
Είδηση που επιβεβαίωσε με επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Δομική Κρήτης αναφέροντας πως "ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης κ. Γεώργιος Συνατσάκης βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας". 
Η οριστικοποίηση του deal αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, με την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Δομικής Κρήτης από τον κ. Κούτρα . Μάλιστα με την υπογραφή της συμφωνίας θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Δομικής Κρήτης, ενώ πρόθεση του νέου σχήματος δεν είναι η έξοδος της εταιρείας από το Χρηματιστήριο.
Δεν το βάζει τελικά κάτω ο «γερόλυκος» των κατασκευαστικών. 

@ Η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά της στις ενεργειακές συνήθειες των Ελλήνων, οι οποίοι βάζουν στη ζωή τους την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τα οποία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα καταγράφεται αξιοσημείωτη μείωση στη συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. 
Πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η συνολική ζήτηση έφτασε τις 4.641 GWh υποχωρώντας κατά 12,92% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Αύγουστο η συνολική ζήτηση είχε φτάσει τις 5.325GWh. 
Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησης της ζήτησης ηλεκτρισμού στο ελληνικό σύστημα καθώς και τον Ιούλιο είχαμε μείωση της τάξης του 11,02% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021. Όπως τον Αύγουστο έτσι και τον Ιούλιο το μεγαλύτερο μέρος της υποχώρησης (569GWh σε σύνολο 634GWh) προερχόταν από το δίκτυο διανομής, δηλαδή από νοικοκυριά και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Μάλιστα το επόμενο διάστημα, η τάση αυτή αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, με δεδομένο ότι με το νέο σύστημα των επιδοτήσεων επιβραβεύονται οι χαμηλές καταναλώσεις αλλά και όσοι καταναλωτές πετύχουν μείωση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

@ Με την κορυφαία διάκριση "Environmental Stewardship of the Year" και 5 σημαντικά βραβεία τιμήθηκε η Alpha Bank στην Τελετή Απονομής των Environmental Awards 2022, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας την υψηλή περιβαλλοντική της υπευθυνότητα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων που υλοποιεί για το Περιβάλλον και την Κοινωνία. 
Η Τράπεζα αναδείχθηκε νικήτρια σε 5 κατηγορίες, αποσπώντας 2 Gold, 2 Silver και 1 Bronze βραβείο. Παράλληλα, για τη συνολικά υψηλή επίδοσή της, η Alpha Bank τιμήθηκε και με την κορυφαία διάκριση "Environmental Stewardship of the Year", βάσει της υψηλής συνολικής βαθμολογίας από τα βραβεία που έλαβε σε διαφορετικές κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας το πολυδιάστατο έργο της Τράπεζας. 
Οι διακρίσεις της Alpha Bank αφορούσαν σε προϊόντα και προγράμματα για τη βιώσιμη/ηλεκτρική κινητικότητα, το περιβάλλον, την εθνική πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις επιδόσεις της σε διεθνείς δείκτες ESG.

@ Το πρώτο phygital κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας με την εμπειρία και τη γνώση των στελεχών της πρόσθεσε στο δίκτυό της η Eurobank. Η Τράπεζα εγκαινίασε τη νέα αυτή φιλοσοφία στην εξυπηρέτηση το Νοέμβριο του 2021 παρουσιάζοντας τα δύο πρώτα phygital καταστήματα της στην Αθήνα (οδός Βουκουρεστίου και οδός Κοραή) και πλέον μεταφέρει το καινοτόμο αυτό μοντέλο εξυπηρέτησης και στη Βόρεια Ελλάδα με το νέο phygital κατάστημα στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.
Τι είναι όμως η νέα phygital φιλοσοφία στην οποία βασίζονται τα νέα αυτά καταστήματα; Ο όρος phygital προέρχεται από το συνδυασμό της φυσικής (physical) και ψηφιακής (digital) εμπειρίας. Όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, το μοντέλο αυτό ουσιαστικά αποτελεί "την εξέλιξη της παραδοσιακής τραπεζικής ώστε να συμβαδίζει με τις σημερινές συνθήκες. Στη βάση θα βρίσκεται πάντοτε η προσωπική σχέση, η εμπιστοσύνη, η άμεση επαφή ανάμεσα στο τραπεζικό στέλεχος και τον πελάτη.
Ταυτόχρονα, όμως, η Eurobank εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ώστε η φυσική επαφή να υπάρχει όπου χρειάζεται και έχει νόημα και χρησιμότητα, ενώ όλες οι άλλες τραπεζικές εργασίες να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά και ψηφιακά"
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...