Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Οικονόμου: «Η Kυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει»

Πολιτική

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις. Η κόπωση της κοινωνίας είναι έντονη. Τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τώρα την παγκόσμια έκρηξη των τιμών. Βιώνουμε όπως ολόκληρος ο κόσμος μια κατάσταση που ασκεί αφόρητη πίεση, που καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να μηδενίσει. Εμείς είδαμε γρήγορα το πρόβλημα και οργανώσαμε ένα σχέδιο διαχείρισής του».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επανέλαβε ότι η Kυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

«Ήδη η Ελλάδα έχει δώσει μέχρι σήμερα διπλάσιους πόρους σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρώπη», συνέχισε υπενθυμίζοντας τα βασικά σημεία της παρέμβασης της κυβέρνησης για την τιμή του ρεύματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η αντιπολίτευση εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου. "Σε μια αυθεντική εκδήλωση παλαιοκομματισμού ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σαν μάγος που θα βγάλει λαγό από το καπέλο για όλα. Για όλα έχει έτοιμο ένα νόμο και ένα άρθρο. 

Οι Έλληνες θυμούνται ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα έσκιζε και τα μνημόνια", συμπλήρωσε. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι "το καπέλο του κ. Τσίπρα κρύβει μόνο θύελλες και καταστροφές" και πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες και εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Ακόμα, είπε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. "Είμαστε δίπλα τους παραγωγούς και το αποδεικνύουμε στην πράξη", υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πανδημία και στην αναστολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η καλύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 στο δείκτη της θνησιμότητας. Είπε ότι εμβολιάστηκε το 75% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και προσλήφθηκαν 18.500 υγειονομικοί. 

"Επιταχύναμε την ψηφιοποίηση του κράτους, ήμαστε από τις πρώτες χώρες που παρείχαμε περισσότερα από 125 εκατομμύρια δωρεάν τεστ, η οικονομία μας είχε τον τρίτο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, ήμασταν μεταξύ των χωρών που πέτυχαν τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και το σχέδιο που υποβάλαμε ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν και υλοποιούνται ήδη", πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

"Η πανδημία θα μπορούσε να είχε ρημάξει τη χώρα και τον πληθυσμό μας. Καταφέραμε να τα πάμε καλύτερα από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντα θα παραμένει η θλίψη και συντριβή για όσους χάσαμε", υπογράμμισε ο υφυπουργός Επικρατείας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ: Οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και η πρόσκληση στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός και ο Εμίρης του Κατάρ επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Φόρτωση άρθρων...