Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Οικονόμου: «Η Κυβέρνηση προκρίνει τα στοχευμένα μέτρα»

Παρασκήνιο

Σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννης Οικονόμου.

Το μέτρο δικαιούνται ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Επικρατείας, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι πάντα υπάρχουν όπλα πάνω στο τραπέζι, ωστόσο στην Κυβέρνηση υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με τον Γιάννης Οικονόμου ο πρώτος προβληματισμός είναι εάν θα φτάσει η μείωση στους καταναλωτές ή θα χαθεί στους ενδιάμεσους. Επίσης, ο υφυπουργός είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν ένα οριζόντιο μέτρο, ενώ η Κυβέρνηση προκρίνει τα στοχευμένα μέτρα.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τα κρατικά έσοδα, με αποτέλεσμα να λείψουν πόροι από άλλες δράσεις όπως πχ η περαιτέρω στήριξη των παραγωγών. 

Για το ρεύμα είπε ότι η οριζόντια στήριξη που έγινε στην Ελλάδα είναι σε ποσοστό η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ευρώπη.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως για τους επόμενους μήνες δεν φαίνεται τέτοιο ζήτημα.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για προπαγάνδα που δεν αντέχει σε κριτική, είναι και πολύ κατώτερη του μεγέθους της κρίσης που βιώνουμε.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται το αυτονόητο, ότι η κρίση είναι παγκόσμια και εισαγόμενη, τόσο θα είναι εγκλωβισμένος στο να μην μπορεί να αντιληφθεί σε τι κόσμο ζούμε. Λέει ψέματα για να δηλητηριάσει τα μυαλά του κόσμου» είπε.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας μετά την πρώτη κάλπη. Απάντησε πως είναι αυτονόητο ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, αυτό έδειξαν οι κρίσεις.

«Ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση. Ο κόσμος με την ψήφο του θα διαμορφώσει τις συνθήκες» είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως από αυτά που έχουμε ζήσει «υπάρχει ένα χάσμα με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Την ώρα που θα προκύπτουν τα ζητήματα, θα έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες οι πολίτες».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογιαλούρος του 2024, ο κασσελακισμός είναι μια μορφή τραμπισμού

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στον «κασσελακισμό» εξαπέλυσε ο υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος. Όπως είπε σε ραδιοφωνική το...

Φόρτωση άρθρων...