Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Οικονόμου: Σύσκεψη τη Δευτέρα Μητσοτάκη-Γεωργαντά για αποθέματα και πιθανούς κινδύνους

Στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία, θα υπογραμμίσει την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας, καθώς και το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα.

«Το επιβαρυμένο από τον πόλεμο διεθνές περιβάλλον δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλες τις χώρες. Η κατάσταση δε φαίνεται να εξομαλύνεται και η κυβέρνηση σχεδιάζει πολιτικές για να απαλύνει το βάρος των επιπτώσεων», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος σε πιθανές ελλείψεις προϊόντων στην ελληνική αγορά, ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τα αποθέματα και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την «υπαναχώρησή», καθώς όπως είπε, αν και αρχικά είχε αναφέρει ότι θα ψηφίσει τη ρύθμιση, τελικά την καταψήφισε.

Για τη χαλάρωση των μέτρων, επισήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω χαλάρωση, αλλά η Kυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για την κατάργηση του προστίμου στους άνω των 60 ετών είπε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα θα ισχύουν κανονικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Έκρηξη» Ζαχαριάδη κατά Σπηλιωτόπουλου: Δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Καταπέλτης ήταν ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, για τις τελευταίες δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Μιλώντας στο Action24, ο κ. Ζαχαριάδης ...

Η ενόχληση του Μαξίμου με τη Μαρίνα Σάττι

Η δυσαρέσκεια και η ενόχληση του Μαξίμου για τη Μαρίνα Σάττι και τα χασμουρητά της στη Eurovision μεταφέρθηκε ήδη στη διοίκηση της ΕΡΤ. Το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δυσαρέσκεια γι...

Φόρτωση άρθρων...