Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Όλο το παρασκήνιο για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εύβοια το Σάββατο

Παρασκήνιο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που θα συνοδεύεται από σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο στην επίσκεψή του το Σάββατο το πρωί στη Β. Εύβοια, - έχει ζητήσει από τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σχέδιο της ανασυγκρότησης της, για την οποία επιδεικνύει από την αρχή προσωπικό ενδιαφέρον - να του αποστείλουν έναν απολογισμό όσον αφορά τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα τους.

Υπομνήματα των υπουργών στο γραφείο του πρωθυπουργού

Το γραφείο του πρωθυπουργού, έχει ζητήσει -μέχρι αύριο το αργότερο - στα σχετικά υπομνήματα, να αποτυπωθούν συγκεκριμένες λύσεις που έχουν δοθεί για τα προβλήματα των κάτοικων των περιοχών που επλήγησαν στη Β. Εύβοια.

2

Ο σημαντικός ρόλος του Χρήστου Τριαντόπουλου

Κυρίαρχο ρόλο στην παρουσίαση αυτή θα έχει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρ. Τριαντόπουλος, ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις είπε ότι «το κυβερνητικό κλιμάκιο -στο οποίο συμμετείχαν οι υφυπουργοί Γιωργος Αμυρας και Σίμος Κεδίκογλου -παρουσίασε στους φορείς του τεχνικού και οικονομικού επιμελητηρίου την μέχρι στιγμής υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, αλλά και μελλοντικών που θα γίνουν ώστε να στηριχθεί η οικονομία της περιοχής που επλήγη.»

3

Ο πρωτεύων ρόλος του Άκη Σκέρτσου

Αξίζει να επισημανθεί επίσης ο πρωτεύων ρόλος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, -που με την μεγάλη εμπειρία του λόγω της συμμετοχής σε σημαντικά ποικίλα κυβερνητικά projects - συντονίζει τις σχετικές ενέργειες των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Ανακοινώσεις πρωτοποριακών έργων από τον Σταύρο Μπένο

θα πρέπει, όμως, να αναμένεται η ανακοίνωση πρωτοποριακών αποφάσεων - έργων για το μέλλον της περιοχής από τον Επικεφαλής του σχεδίου της Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας Σταύρο Μπένο, ο οποίος μαζί με τον Χρ. Τριαντόπουλο, λόγω των συχνών επισκέψεων στην Εύβοια, μπορούν τιμής ένεκεν να πολιτογραφηθούν Δημότες Ευβοίας.

4

Το προσωπικό στοίχημα

Το βέβαιο είναι, ότι ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει ως προσωπικό του στοίχημα την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

5

Πιλότος και για άλλες περιοχές της Ελλάδος

Ανασυγκρότηση που θεωρείται ως πιλότος δράσεων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας -των συγκεκριμένων εξελιγμένων σχεδίων, όπως ΚΕΠ κ.α,- που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο εφαρμογής σε περιοχές που επλήγησαν ή θα πληγούν στο μέλλον από φυσικές καταστροφές, λόγω του παγκόσμιου προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Η κομβική επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - αρχής γενομένης, στις 8.30 το πρωί από την περιοχή Στροφυλιά στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και εν συνεχεία στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού - όπου θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων.

Πηγή: 90fm.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...