Τρίτη
16 Απριλίου 2024

ΟΝΝΕΔ για νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Στην υποκρισία τους απαντάμε με πράξεις

Παρασκήνιο

«Ο βιασμός είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων ενωμένοι επίσημαίνει σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ σχολιάζοντας τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για για την «ασυδοσία των ελίτ» με αφορμή το βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

«Για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σπείρει τον διχασμό» τονίζει η ΟΝΝΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ έχει ως εξής:

«Ο βιασμός είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων ενωμένοι.

»Για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σπείρει τον διχασμό, τις ταξικές διακρίσεις και την τοξικότητα. Το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε χθες όχι μόνο δεν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των βιασμών, αλλά πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Διαχωρίζοντας τους βιαστές σε νέους ή ηλικιωμένους, όμορφους ή άσχημους, πλούσιους ή φτωχούς, τελικά τους διαχωρίζει σε «περισσότερο» ή «λιγότερο» βιαστές.

»Το ακόμα χειρότερο είναι ότι με αυτές τις εξυπνάδες η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκρύψει την υποκρισία της, τα διπλά standards που εφαρμόζει ανάλογα με το προφίλ του δράστη και την κυβέρνηση. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη σιωπή τους για τη συγκάλυψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των πολλαπλών περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας από τον Πρέσβη. Και ακόμα θυμόμαστε την αφωνία τους απέναντι στις αισχρές αλλαγές που έφερε το κόμμα τους στον Ποινικό Κώδικα – αλλά και τις ακόμα αισχρότερες που περιλάμβανε το αρχικό σχέδιο.

»Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ, οι βιαστές είναι εγκληματίες και δεν έχουν σημασία τα χαρακτηριστικά τους, αλλά το να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης και, με την απόδειξη της ενοχής τους, να τιμωρούνται με τις μέγιστες ποινές. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στον βιασμό σε μια σύγχρονη κοινωνία. Αυτή είναι και η προσέγγιση που καθημερινά υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τις νέες αλλαγές που έφερε στον Ποινικό Κώδικα, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα θύματα των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Και είμαστε περήφανοι που πολλές από αυτές τις αλλαγές αποτέλεσαν προτάσεις της ΟΝΝΕΔ.

»Αυτή είναι η διαφορά μας. Όσο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σκορπίζει φυλλάδια με ευφυολογήματα, η ΟΝΝΕΔ καταθέτει προτάσεις για την αποτελεσματική τιμωρία των εγκληματιών και την προστασία των θυμάτων. Στην υποκρισία και τον επίπλαστο ανθρωπισμό απαντάμε με πράξεις που δίνουν το χώρο και την ασφάλεια στα θύματα να μιλήσουν και στέλνουν τους δράστες στη φυλακή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα του… rebranding δύσκολα για τον Τσίπρα

Όλα ξεκίνησαν από έναν παρατηρητικό συνεπιβάτη του Αλέξη Τσίπρα σε πτήση της Aegean από το Στρασβούργο προς την Αθήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, έχοντας χάσει το προνόμιο του ...

Σταθάκης και Φίλης μεταξύ των υποψηφίων Ευρωβουλευτών με τη Νέα Αριστερά - Όλα τα ονόματα

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών κινείται η Νέα Αριστερά με το ψηφοδέλτιό της να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές που εγκ...

Φόρτωση άρθρων...