Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ορθή και αναγκαία η απόφαση Μητσοτάκη για την αποστολή και στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Παρασκήνιο

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε η ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνοντας μια ορθή απόφαση για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης και αμυνόμενης Ουκρανίας με την αποστολή πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας και στρατιωτικού υλικού. 

Σε μία κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή  ιστορία η Ελλάδα ως θεματοφύλακας της ασφάλειας και ως υποστηρικτής της ειρήνης στην ευρωπαϊκή επικράτεια επέδειξε γρήγορα ανακλαστικά και αλληλεγγύη σε μία χώρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της οποίας καταπατούνται βάναυσα.

Ακολουθώντας τη γραμμή Μακρόν χωρίς δεύτερες σκέψεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για τη συγκέντρωση και την άμεση αποστολή στρατιωτικού υλικού που θα βοηθήσει τους πολιορκημένους για να συνεχίσουν την αντίσταση απέναντι στα στρατεύματα κατοχής.

Ο Πρωθυπουργός ενήργησε ως ηγέτης με αποφασιστικότητα και σεβασμό απέναντι στην ιστορία, αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ τα μέλη των οποίων παρά το αρχικό μούδιασμα από τη ρωσική επίθεση έδρασαν άμεσα με στόχο να δημιουργήσουν από κοινού μια ομπρέλα προστασίας σε όλα τα επίπεδα.

Εξάλλου πολύ πρόσφατα ο Πρωθυπουργός ως θεματοφύλακας της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής γραμμής και της προστασίας των συνόρων προχώρησε στη σύναψη της σχετικής συμφωνίας με τη Γαλλία, εξέλιξη που πολλοί αναλυτές ερμήνευσαν ως προπομπό της δημιουργίας του ευρωστρατού, που θα αποτελούσε και μια δυναμική απάντηση στους θιασώτες του αναθεωρητισμού μέσα και έξω από τα όρια της Ευρώπης.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μετρήσεις, η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και στέκεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Ουκρανίας και κατά της προσπάθειας Πούτιν να κυριαρχήσει με τη δύναμη των όπλων, προκαλώντας αναταράξεις αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Έχοντας απόλυτη εικόνα για το ότι το ευρωπαϊκό Status quo περνά σε μία νέα εποχή, η Αθήνα πορεύεται ως μια σύγχρονη περιφερειακή δύναμη με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στην εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογιαλούρος του 2024, ο κασσελακισμός είναι μια μορφή τραμπισμού

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στον «κασσελακισμό» εξαπέλυσε ο υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος. Όπως είπε σε ραδιοφωνική το...

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Φόρτωση άρθρων...