Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Παναγούλης στην «Απογευματινή»: O Τσίπρας με διέγραψε επειδή δεν ψήφισα τον νόμο για funds και πλειστηριασμούς

Παρασκήνιο

Καταπέλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα και όσα περί των πλειστηριασμών ισχυρίζεται, εμφανίστηκε ο Στάθης Παναγούλης μιλώντας στην «Απογευματινή».

Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει κατ’ αρχάς ότι ο λόγος της διαγραφής του, τον Νοέμβριο 2015, ήταν αποκλειστικά η άρνησή του να ψηφίσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, που έφερε στη Βουλή η τότε κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας, παράλληλα, ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η κερκόπορτα.

«Ο νόμος για τους πλειστηριασμούς και τα funds είναι ΣΥΡΙΖΑϊκός», λέει με τον πλέον σαφή και ευθύ τρόπο, τινάσσοντας κυριολεκτικά στον αέρα όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του πρόεδρου του, ενώ ταυτόχρονα καταφέρεται με σκληρά λόγια κατά του Αλέξη Τσίπρα. Προβλέπει βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον πρόεδρό του. «Στη δεύτερη εκλογή, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάθει πανωλεθρία. Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις γιατί δεν είναι αξιόπιστος», τονίζει.

Με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών, θυμίστε τι ακριβώς συνέβη τον Νοέμβρη του 2015, όταν δεν προσήλθατε στη Βουλή να ψηφίσετε τη σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Εγώ δεν πήγα να ψηφίσω καθόλου, έκανα μια επιστολή που έλεγα στον Αλ. Τσίπρα δεν ψηφίζω για τους πλειστηριασμούς. Με πήρε ο ίδιος ο Τσίπρας τηλέφωνο, του λέω δεν θα έρθω να ψηφίσω, γιατί είναι απαράδεκτο αυτό που κάνεις. Μου λέει και ο Γ. Σακελλαρίδης δεν θα ψηφίσει, αλλά θα παραιτηθεί. Και θέλω να παραιτηθείς και εσύ. Του λέω εγώ δεν παραιτούμαι, γιατί εγώ είμαι συνεπής με αυτά που είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο. Μου λέει με εκβιάζουν. Του εξήγησα, δικαίωμά σου είναι να σε εκβιάζουν και να αντέξεις τους εκβιασμούς που σου κάνει η τρόικα.

Συνεπώς, η κερκόπορτα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών άνοιξε εκείνη την περίοδο που εσείς αρνηθήκατε να ψηφίσετε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή σας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, γιατί άλλα είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο και άλλα κάναμε. Ο νόμος για τους πλειστηριασμούς και τα funds είναι ΣΥΡΙΖΑϊκός. Ας μη μας φλομώνουν στο ψέμα. Τότε μαζί με εμένα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, είχε διαγράψει και τον Νίκο Νικολόπουλο. Συνεδρίασαν μαζί στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Ο Τσίπρας διέγραψε εμένα και ο Καμμένος τον Νικολόπουλο.

Η εκτίμησή σας για τις εθνικές εκλογές ποια είναι; Ο κ. Τσίπρας θα καταφέρει να ανακάμψει και να κερδίσει τις εθνικές εκλογές;

Σε καμία περίπτωση. Στη δεύτερη εκλογή, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάθει πανωλεθρία. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις γιατί δεν είναι αξιόπιστος. Έχει πει τόσα πολλά ψέματα και δεν είναι αξιόπιστος στον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις είναι όλες λάθος και η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη κατά την άποψή μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ξαναπιάσει το 32%, όπως το 2019.

- Εσείς δηλώνετε θεατής των εξελίξεων στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Την προσπάθεια του Ν. Ανδρουλάκη πώς τη βλέπετε;

Εντάξει, συμπαθητική είναι η προσπάθειά του, αλλά χρειάζεται να ασκήσει παραπάνω μαχητική πολιτική. Μακάρι μέχρι τις εθνικές εκλογές να βελτιωθεί και να το παλέψει καλύτερα…

Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...