Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πανίσχυρη στρατιωτικά και διπλωματικά η Ελλάδα, γιατί θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος και έρχεται το ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ κανάλι των Μπακο - Καυμενάκηδων 

Παρασκήνιο

@ Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση έχει αποβάλει τα διαχρονικά φοβικά σύνδρομα απέναντι στην Τουρκία.
Η εξέλιξη αυτή έχει σχέση με δύο παράγοντες: Πρώτον με την προμήθεια των υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων στην Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό και δεύτερον στις συμμαχίες που έχει οικοδομήσει.
Η συμφωνία φιλίας και στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία προβλέπει στρατιωτική εμπλοκή των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση κατά την οποία παραβιαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Εξάλλου η παρουσία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού είναι πλέον σχεδόν μόνιμη στη Μεσόγειο και αυτό το λαμβάνουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους οι Τούρκοι.
Δεύτερον το ελληνικό λόμπι στην κυβέρνηση Μπάιντεν και στο Κογκρέσο είναι πανίσχυρο, με αποτέλεσμα η Τουρκία να δέχεται αλλεπάλληλα χαστούκια.
Τα παιχνίδια του Ερντογάν με τον Πούτιν έχουν αποδυναμώσει την παρέμβαση της Άγκυρας σε Ευρώπη και Αμερική.
Αντίθετα ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται, με την Αλεξανδρούπολη να μεταβάλλεται σε στρατηγείο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις που έχει καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια, και σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της Σούδας, η Ελλάδα εξελίσσεται σε στρατηγικό εταίρο των Αμερικανών.
Αντίθετα υποβαθμίζεται ο ρόλος της αμερικανικής βάσης στο Ιντζιρλίκ αφού πλέον η Τουρκία θεωρείται μια προβληματική χώρα, η οποία δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της Αμερικής και της συμμαχίας. 

@ Όπως έχει γράψει ΠΡΩΤΟ το On Target η πιο πιθανή ημερομηνία προκήρυξης των πρώτων εκλογών, αυτών της απλής αναλογικής είναι στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου και οι δεύτερες, αυτές της ενισχυμένης αναλογικής στα τέλη Ιουνίου, 40 περίπου μέρες μετά και με την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Αφού συν τοις άλλοις τα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν και για εκλογικά κέντρα, ενώ κανείς δεν συμφωνεί να αναστατωθούν οι εξεταζόμενοι μαθητές και οι οικογένειες.        
Με βάση τις παραπάνω ημερομηνίες το Μέγαρο Μαξίμου απασχολεί το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να επιχειρήσει να «εκμεταλλευθεί» το γεγονός ότι μεταξύ των εκλογών με την απλή αναλογική και της δεύτερης κάλπης με τον εκλογικό νόμο της Ν.Δ. την ευθύνη διακυβέρνησης στην Ελλάδα θα έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Αυτό λοιπόν που εξετάζεται στο παρασκήνιο είναι το ενδεχόμενο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να μπορούν να μετάσχουν και πολιτικά πρόσωπα.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα και. στην συνέχεια με την σύμφωνη γνώμη  της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και του ανώτατου δικαστικού που θα αναλάβει χρέη πρωθυπουργού να παραμείνουν στις θέσεις τους ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.  Που γνωρίζουν πώς να διαχειρισθούν στρατιωτικά και διπλωματικά μια πιθανή έκτακτη κρίση.

@ Παρότι το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ανδρουλάκης το έχουν ξεκόψει από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου επιμένει στην προσπάθεια της να υπάρξει μια δημόσια συνάντηση και ένα φωτογραφικό ενσταντανέ Τσίπρα – Ανδρουλάκη.        
Αυτό δεν συνέβη στην εκδήλωση για τον Γλέζο της περασμένης βδομάδας – με επιλογή Ανδρουλάκη – ενώ οι δύο αρχηγοί δεν βρεθήκαν ούτε στους Ευρωσοσιαλιστές στην Πράγα, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  κατέθετε στο Στρασβούργο, στην εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η επόμενη ημερομηνία που Τσίπρας και Ανδρουλάκης βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο είναι την προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ενόψει της επίσημης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στις 21 Οκτωβρίου. Για να δούμε πως θα «διαχειρισθεί» τον Τσίπρα  ο Ανδρουλάκης τότε.

@ Ένα τηλέφωνο από βαρύ όνομα στο Μαξίμου έγινε στο oικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με σκοπό να πληροφορηθεί την πορεία των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Μάθαμε λοιπόν ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, αλλά στο Μάξιμου υπάρχει δυσαρέσκεια γιατί υπάρχει καθυστέρηση και ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί στην Κομισιον, ότι αυτή τη φορά δεν  θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

@ 50%-50% ήτοι να χωρίσουν το… καρπούζι στην μέση επιχειρούν οι Μπακο-Καυμενάκηδες σε σχέση με την πολιτική κατεύθυνση των Μέσων Ενημέρωσης στα οποία έχουν ήδη «μπει». Έτσι την ίδια στιγμή που στο Action θα κινείται σε φιλο-κυβερνητική γραμμή, οι δύο εκ Τριπόλεως ορμώμενοι εφοπλιστές «στήνουν» μέσω της συχνότητας του Attica TV και ένα φιλο-ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ κανάλι. 
Στόχος τους είναι το «γαλάζιο» Action και το «κόκκινο» Attica TV να βγουν παράλληλα στον αέρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

@ Στο 12% διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, έναντι 11,4% που ήταν τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εκτίμηση της Eurostat έχει τοποθετήσει τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου στο 12,1%, από 11,2% που ήταν τον Αύγουστο.  
Τον τελευταίο χρόνο, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 332%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 65,1%, του ρεύματος κατά 30,5%. Κατά 23,3% έχουν ανατιμηθεί τα γαλακτοκομικά και αυγά, 18,4% το ψωμί και τα δημητριακά, 17,6% τα κρέατα, 17% τα έλαια και λίπη και 14,3% ο καφές, το κακάο και το τσάι. 
Ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 2,9% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022, έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος δείκτης τιμών καταναλωτή του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 8,7% έναντι μείωσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021 με το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020. 

@ Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει μέσω του ΟΠΑΠ το EuroJackpot που υπόσχεται «τρελά» κέρδη για τους νικητές.  
Το παιχνίδι ήδη παίζεται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες με κληρώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Το δελτίο θα έχει δύο πίνακες επιλογών αριθμών: Έναν με 50 αριθμούς από τον οποίο απαιτούνται πέντε σωστές προβλέψεις και έναν με 12 αριθμούς (Euro numbers) από τον οποίο απαιτούνται δύο σωστές προβλέψεις. Από την κατανομή των εσόδων προκύπτουν 12 κατηγορίες νικητών ανάλογα με τις επιτυχίες στους δύο πίνακες επιλογών.
Στις 25 Ιουλίου του 2022 καταγράφηκε το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού. Ένας υπερτυχερός από τη Δανία κέρδισε το ιλιγγιώδες ποσό των 120 εκατ. ευρώ.
Το αρχικό χρηματικό έπαθλο που μοιράζεται για τους νικητές μετά από κάθε μηδενισμό του jackpot είναι 10 εκατ. ευρώ . 
Τέλος το παιχνίδι θα παίζεται μόνο στο επίγειο δίκτυο του ΟΠΑΠ, δηλαδή στα πρακτορεία.  

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Φόρτωση άρθρων...