Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Παρωνυχίδα η παρακολούθηση Σαγιά – Πιτσιόρλα μπροστά στις «βόμβες» που έρχονται, και η «λατρεία» του ΣΥΡΙΖΑ σε ανθελληνικά δημοσιεύματα

Παρασκήνιο

Γιατί έχουμε την αίσθηση πως η αποκάλυψη της παρακολούθησης Σαγιά – Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ του Τσίπρα είναι παρωνυχίδα μπροστά στις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που έπονται σε σχέση με τον ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του Τσίπρα και οι Μυστικές Υπηρεσίες της περιόδου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; 
Επίσης γιατί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν «κιχ» για το Preadator ή το Pegasus;
Μπας και υπήρχε κάποιο «συμβολαιάκι» (ή πολλά… συμβολαιάκια) κατά την περίοδο 2015 – 2019 με την ΕΥΠ του Ρουμπάτη, την Ελληνική Αστυνομία ή κάποια άλλη αρχή ασφαλείας; 
Η εκτίμηση μας είναι πως έρχεται ΤΣΟΥΝΑΜΙ αποκαλύψεων, και κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν θα ξέρουν που να κρυφθούν σε λίγες μέρες…       

@ Eίναι πράγματι ΘΛΙΒΕΡΟ για ένα πολιτικό κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ να «πουσάρει» επικοινωνιακά δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης σαν και το χθεσινό του Spiegel που πάνω – κάτω παρουσιάζει την Ελλάδα ως «κολαστήριο» για … δύσμοιρους ξένους μετανάστες, αναπαράγοντας την ΑΘΛΙΑ προπαγάνδα της Άγκυρας για τον τρόπο που η Ελλάδα ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ τις καραβιές των λαθρο-εισβολέων σε Ευρωπαϊκό έδαφος. 
Προφανώς και ο κάθε Έλληνας ή ξένος δημοσιογράφος, μπορεί και ΟΦΕΙΛΕΙ να κρίνει τον κάθε πολιτικό, ανάμεσα τους και τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον τρόπο που επιλέγει και με όποιο επίθετο ή χαρακτηρισμό επιθυμεί
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, έως και καθήκον του.
Άλλο όμως αυτό και άλλο, να εμφανίζει μια χώρα που παλεύει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ τα σύνορα της Ευρώπης περίπου ως «κάτεργο».
Μια ματιά στα ρεπορτάζ του Maximillian Popp που υπογράφει το χθεσινό σχόλιο του Spiegel (δες εδώ) για να διαπιστώσει την ΕΜΜΟΝΗ του με την Ελλάδα και το Μεταναστευτικό.
Και επειδή τίποτε σε αυτή την ζωή δεν γίνεται «τυχαία», προφανώς η εμμονή του Popp με τα Ελληνοτουρκικά σύνορα θα έχει να κάνει με την πολύχρονη παραμονή του στην Άγκυρα ως ανταποκριτής και τις «στενές» σχέσεις που διατηρεί με Τούρκους αξιωματούχους…    
          
@ Στο Μαξίμου και στην Πειραιώς, όλοι ασχολούνται με το σχεδιασμό του Σεπτεμβρίου, που μεταφράζεται στην άνοδο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αντιλαμβάνεστε στη φετινή ΔΕΘ ο Μητσοτάκης θα κηρύξει είτε επισήμως, είτε ανεπισήμως την αρχή της προεκλογικής περιόδου.
Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι πριν την άνοδο του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν προ-ΔΕΘ εκδηλώσεις σε νομούς της Μακεδονίας όπου θα συμμετάσχουν κορυφαίοι γαλάζιοι παράγοντες κι υπουργοί. 
Μιλάμε για μακρά προεκλογική περίοδο, που είχαμε  πολλά χρόνιά να δούμε.

@ Στην κυβέρνηση γράφουν και ξαναγράφουν τις παροχές που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά ο επιχειρηματικός κόσμος στέλνει κραυγή απόγνωσης, όχι μόνο για την ανάγκη συγκράτησης του ενεργειακού κόστους, αλλά και για την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, έχει... βαρεθεί να ζητάει τη συνεχή στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς ο χειμώνας που θα έρθει, αναμένεται να είναι εφιαλτικός για τη συντριπτική πλειονότητα των εμπόρων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. Τώρα που η χώρα έχει βγει από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας και ο προϋπολογισμός εξελίσσεται καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη διατήρηση του Τέλους Επιτηδεύματος, την κατάργηση του οποίου έχει εγκρίνει εδώ και καιρό η Κομισιόν. Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δράσει γρήγορα, καθώς οι συνθήκες είναι ώριμες από κάθε άποψη... 

@ Στο 11,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat, από 11,3% που ήταν τον Ιούλιο.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη χώρα μας εκτιμάται πως κατέγραψε μικρή αποκλιμάκωση της τάξης του -0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε αντίθεση με το σύνολο της Ευρωζώνης όπου ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 9,1% από 8,9% που ήταν τον Ιούλιο, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. 
Tον υψηλότερο πληθωρισμό εμφανίζουν για άλλον ένα μήνα η Εσθονία (25,2%), η Λιθουανία (21,1%) και η Λετονία (20,8%). Πληθωρισμός άνω του 10% εμφανίζουν η Ολλανδία (13,6%), η Σλοβακία (13,3%), η Σλοβενία (13,3%), η Ελλάδα (11,1%), το Βέλγιο (10,5%) και η Ισπανία (10,3%). Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έφθασε στο 8,8%, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Ηπιότερος είναι ο πληθωρισμός στη Γαλλία (6,5%), στη Μάλτα (7,1%) και στη Φινλανδία (7,6%).

@ Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, με τη συμμετοχή του  Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), προχώρησε η HELPE DIGITAL, 100% θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 33,4  εκατ. ευρώ, διάρκειας 15 ετών, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ και της Alpha Bank, και θα καλύπτει το 80% του  επενδυτικού προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού.

@ Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs, μετά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, έτσι ώστε να ενσωματώσει το νέο guidance των διοικήσεων, τις τάσεις της αγοράς, καθώς και τις υψηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή και τα αυξημένα αποθέματα εποπτικών κεφαλαίων.
Ειδικότερα, τηρεί σύσταση buy για την Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 4,10 ευρώ, από 3,95 ευρώ πριν, σύσταση buy δίνει και για την Alpha Bank με τιμή στόχο το 1,19 ευρώ, από 1,07 ευρώ πριν, ενώ για τις Eurobank και Πειραιώς τηρεί σύσταση Neutral με τιμή στόχο το 1,04 ευρώ (από 0,92 ευρώ) και το 0,96 ευρώ (από 0,84 ευρώ) αντίστοιχα. 
Η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να διαφοροποιεί τις ελληνικές τράπεζες με βάση τα κεφαλαιακά αποθέματα, την πιστωτική ποιότητα, τα περιθώρια βελτιστοποίησης του κόστους και τη δημιουργία απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROTE.
Αυξάνει τέλος τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6% σε μέσο όρο για τη διετία 2023-2024, αντανακλώντας τα έκτακτα κέρδη αντιστάθμισης και εμπορικών συναλλαγών στο β’ τρίμηνο.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...