Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ουδέποτε υπήρξε θεσμικό αίτημα συνάντησης Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη» - Τι απαντά η Ν.Δ.

«Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος βρίσκονται προφανώς σε βέρτιγκο εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του».

Τα παραπάνω απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία.

«Ο Πρωθυπουργός βάπτισε ως θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο… «τα λέμε», που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής ενώπιον δημοσιογράφων τον Δεκέμβριο του 2021. Εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του», αναφέρει ο Δημήτρης Μάντζος.

«Όπως όμως έμαθε όλη η Ελλάδα μαζί και εμείς οκτώ μήνες μετά, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά ο θύτης το θύμα του. Η ανυποληψία και το θράσος τους δεν έχουν όριο», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Τσιόδρας: «Ο Μητσοτάκης προσκάλεσε σε συνάντηση τον Ανδρουλάκη το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ»

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, απαντώντας στα λεγόμενα του εκπρόσωπου τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως «ο κ. Μάντζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διατυπώθηκε θεσμικό αίτημα για συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον κ.Ανδρουλάκη. Τον παραπέμπω στο ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ.Ανδρουλάκη, που αναφέρουν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε συνάντηση».

Νέα Δημοκρατία σε ΠΑΣΟΚ: «Οι προσκλήσεις Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη έγιναν οκτώ μήνες πριν την υπόθεση των παρακολουθήσεων»

Στις αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου για την άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να αποδεχτεί τις προσκλήσεις συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος ξεκαθαρίζει πως «η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οκτώ μήνες πριν από την υπόθεση» των παρακολουθήσεων, για την οποία μίλησε ο Δημήτρης Μάντζος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οκτώ μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση. Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

Τι απάντησε το ΠΑΣΟΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Την δική τους απάντηση έδωσαν νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης από το ΠΑΣΟΚ, για τις αναφορές του πρωθυπουργού στον Νίκο Ανδρουλάκη κατά τη χθεσινή συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε ότι έχει απευθύνει δυο φορές πρόσκληση να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης το απέφυγε.

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου. Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε ότι «ο κ. Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την ανάγκη να μιλήσουμε με όρους ειλικρίνειας και αυτοκριτικής. Φαίνεται ότι πήρε προαγωγή από πρίγκιπας σε αυτοκράτορα. Λίγο έως πολύ είπε ότι μπορεί να φταίνε όλοι γύρω τριγύρω, να φταίνε οι προηγούμενοι, να φταίνε έως και οι υπουργοί του, όλοι εκτός από τον ίδιο. Μπορεί να φταίει η Κυβέρνηση αλλά όχι ο “Κυβερνήτης”. Να αλλάξουν όλοι και όλα γύρω του για να μη χρειαστεί να αλλάξει ο ίδιος».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Φόρτωση άρθρων...