Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Παύλος Μαρινάκης: «Οι αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο προκαλούν θλίψη και ντροπή»

Παρασκήνιο

«Θλίψη και ντροπή προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο των «Ράδιο Αρβύλα», πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως το πολιτικό σύστημα πρέπει να ανανεώνεται σε ιδέες και πολιτικές.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Παύλος Μαρινάκης δεν παρέλειψε να χαιρετήσει την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι οι πολίτες αντιλήφθηκαν το κενό στην αντιπολίτευση. 

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την εκλογή του εξέφρασε την ελπίδα «να υπάρχει πλέον αντιπολίτευση».

Ακόμη, ανέφερε πως προτεραιότητα είναι να εκφράσουμε τους ανθρώπους κάθε επαγγέλματος να είμαστε παντού και στην ατζέντα να μπουν περισσότερα ζητήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο του Ράδιο Αρβύλα: «Προκαλεί μόνο θλίψη και ντροπή κάτι τέτοιο. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το προσπεράσουμε και ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ασκήσει δριμύτατη δημόσια κριτική. Είναι μια εκπομπή που έχει παίξει πάρα πολλές φορές το ρόλο του δικαστή πριν καλά-καλά ακουστούνε οι πλευρές όλες, πολλές φορές έχουν εμφανιστεί ως ιεροκήρυκες ηθικής. Εδώ μιλάμε για μια αποτρόπαια πράξη και ο τρόπος που ζητάει συγγνώμη είναι ακόμα πιο προκλητικός. 

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου, οι επιλογές του είναι ότι πιο ιερό υπάρχει . Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με πράξεις μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει συνολικά, και από την προηγούμενη ιδιότητά μου στην ΟΝΝΕΔ και θα το συνεχίσουμε και με τη νέα ιδιότητα είναι όλο αυτό το νομικό πλαίσιο. 

Ήδη έχουμε γίνει μέρος της ιστορίας συμβάλλοντας στην αυστηροποίηση όλων των ποινών που έχει να κάνει με την ανηλικότητα, που έχει να κάνει με τις αντίστοιχες πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας, με την έκτιση των ποινών τις οποίες όλες έκανε επιεικέστερες ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το αν πιστεύει ότι χρειάζεται ηλικιακή ανανέωση το πολιτικό σύστημα
:

«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται πάντοτε να ανανεώνεται κυρίως ως προς τις ιδέες και τις πολιτικές. Καμιά φορά η νεότητα δεν συνεπάγεται ανανέωση, να πούμε για παράδειγμα ότι ο νεότερος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση απεδείχθη ο πολιτικός αρχηγός με τις πιο απαρχαιωμένες αντιλήψεις και με την πιο βλαπτική πολιτική για τη νέα γενιά. Το να είμαστε νέοι δεν σημαίνει ότι έχουμε και νέες ιδέες, είναι σίγουρα ένα πολύ καλό διαβατήριο, είναι μια πάρα πολύ καλή είδηση νέοι άνθρωποι να προχωράνε μπροστά. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τι πρεσβεύουμε, τι πιστεύουμε, τι αποτέλεσμα έχουμε, οι πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε να είναι φρέσκες όσο η ηλικία μας».

Για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη


«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γιατί είχαμε άλλη μια δημοκρατική διαδικασία η οποία ανέδειξε έναν αρχηγό με μια πολύ καλή συμμετοχή. Ο κόσμος προφανώς είδε και ένα κενό που υπάρχει, την έλλειψη αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαιρετίζω αυτή την εκλογή από εκεί και πέρα δεν θέλω να σταθώ ούτε σε συνθήματα του παρελθόντος που άκουσα, ούτε θα κρίνω έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή εξελέγη, περιμένω να ακούσω τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα, περιμένω να δω τις απόψεις του σε συγκεκριμένα θέματα. Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί για τις θέσεις του, τις προτάσεις του και τη στάση του. Ελπίζουμε επιτέλους να έχουμε αντιπολίτευση γιατί προς το παρόν με την αξιωματική αντιπολίτευση που υπάρχει ο τόπος δεν βοηθιέται».

«Οι βασικές μου προτεραιότητες είναι τρεις, έχω ως επιδίωξή μου από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα να ασχολούνται άνθρωποι από την κοινωνία. Ενεργά μέλη της κοινωνίας τα οποία μπορούν να είναι ταυτόχρονα και ενεργά κομματικά μέλη και επαγγελματίες. Να εκφράσουμε δηλαδή τους ανθρώπους κάθε επαγγέλματος. 

Το δεύτερο είναι να είμαστε παντού δηλαδή σε κάθε πόλη , σε κάθε γειτονιά, δίπλα σε όλα μας τα μέλη και αυτό που κάναμε στην πράξη και στην ΟΝΝΕΔ να μην περιμένουμε τις εκλογές όπως κάνουν σε άλλα κόμματα για να δούμε τα μέλη μας και όλους τους ανθρώπους της κοινωνίας αλλά να το κάνουμε κάθε μέρα και να συνεχίσουμε να το κάνουμε. 

Και το τρίτο να βάλουμε στην ατζέντα ακόμα περισσότερα επίκαιρα ζητήματα, ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και όχι ζητήματα που έχουνε μάθει κάποιοι να συζητούν σε κλειστά γραφεία. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε μια ομαδική δουλειά, επιβράβευσε πολιτικές και λύσεις πέραν της όποιας προσωπικής σχέσης υπάρχει».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Φόρτωση άρθρων...