Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πέτρος Τατσόπουλος: Ελεύθερος μετά τη σύλληψή του κατόπιν μήνυσης παρουσιαστή (βίντεο)

Παρασκήνιο

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο συγγραφέας συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (30/1), ενώ ήταν παρών σε εκδήλωση-συζήτηση και κρατήθηκε στο Α.Τ. Ομονοίας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στο Facebook από την Αρετή Γεωργίλη, η οποία φιλοξένησε τον κ. Τατσόπουλο σε εκδήλωση με τον τίτλο «Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;», στο βιβλιοπωλείο-γκαλερί «Free Thinking Zone».

Ο κ. Τατσόπουλος λίγη ώρα αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος.

Αντιδράσεις 

Η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου και πρόσθεσε:

"Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας»

 

Τατσόπουλος: Δεν θα πάψω να στηλιτεύω τη θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές

Απτόητος στην κριτική που θα συνεχίσει, όπως γράφει, να ασκεί για την «θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας» δηλώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Δευτέρας (30/1) ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του «τύπος της trash TV».

Αφού ευχαριστεί όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και αφού διευκρινίζει ότι αφέθηκε ελεύθερος «με εντολή εισαγγελέα», ο Πέτρος Τατσόπουλος κάνει λόγο για «φαιδρή μήνυση» που υποβλήθηκε σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Φόρτωση άρθρων...