Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Τα δίνει όλα για την αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, πόλωση μέχρι εσχάτων από το ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Front Lines

- Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα δώσει όλα για την αυτοδυναμία. Δεν τον παίρνει να μπει σε περιπέτειες αναζητώντας κυβερνητικό εταίρο, την ώρα που το πολιτικό κλίμα μυρίζει μπαρούτι και κανείς δεν θα θέλει μετά τις εκλογές να βάλει πλάτη στη Νέα Δημοκρατία. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και οι πολίτες αναζητούν μεγαλύτερη στήριξη σε μια περίοδο που η οικονομική πίεση είναι έντονη.  Το δημοσιονομικό μαξιλάρι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες στοχευμένες παροχές πριν τις κάλπες.

- Από τη δική τους την πλευρά στην Κουμουνδούρου στοχεύουν στην αποδόμηση της Κυβέρνησης με όχημα κατά κύριο λόγο τις υποκλοπές και ακολούθως τις υποθέσεις Πάτση Χειμάρα κλπ. Κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να ενεργοποιήσουν τα ανακλαστικά των κεντροαριστερών και των μετριοπαθών ψηφοφόρων που φλερτάρουν με την κυβερνητική παράταξη. Δεν τρέφουν αυταπάτες ότι θα τους κερδίσουν οι ίδιοι, αλλά ακόμα και αν ένα ποσοστό μείνει στον καναπέ είναι ένα κέρδος για την Κουμουνδούρου.  

- Έχει παραγίνει το κακό με τις απειλές και τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στη Δύση. Μία η Ελλάδα, την άλλη το μεταναστευτικό τώρα η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, δεν χάνει ευκαιρία να κάνει τα παζάρια, αγνοώντας κάθε κανόνα που πρέπει να διέπει ένα μέλος της συμμαχίας. Ο αμερικανικός παράγοντας και η Ε.Ε πρέπει να επανατοποθετηθούν απέναντι στην Άγκυρα, καθώς όσο δίνει θάρρος με τη στάση σου στο καθεστώς, τόσο εκείνο αποθρασύνεται.

- Η Κυβέρνηση χρειάζεται να δώσει μεγάλη έμφαση στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις πολιτικές που ανέπτυξε για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και κυρίως για τους συνταξιούχους που δεν ήταν και λίγες. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η προσέγγιση της νεολαίας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γι’ αυτό καλύτερα να ρίξουν το βάρος στα παραδοσιακά ακροατήρια και στις ηλικίες που δείχνουν σταθερή προσήλωση στο κυβερνών κόμμα.

- H ακροδεξιά προελαύνει στην Ευρώπη και στις Βρυξέλλες πρέπει να ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των χθεσινών εκλογών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, όπου το Κόμμα της Ελευθερίας πήρε άνετα τη δεύτερη θέση, με ποσοστό που άγγιξε το 25%. Το μεταναστευτικό, ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση που πλήττει και την αυστριακή κοινωνία, έχει προκαλέσει ανασφάλεια στους πολίτες, με αποτέλεσμα να στρέφονται προς τα λαϊκίστικα και ευρωσκεπτικιστικά κινήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άρχισαν οι καρατομήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή που ήταν από την περίοδο του Τσίπρα

Τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, απέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Θύμιος Γεωργόπουλος αποτελούσε συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρισήμιση χρόνια, καθώ...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 4 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και άλλα 11 στελέχη τοπικών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα

Τέλος δεν έχουν οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το τεταμένο κλίμα που παρατηρήθηκε στο συνέδριο του κόμματος. Το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Κεντρι...

Ο Χάρης Δούκας διόρισε τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο

Την προεδρία του Εθνικού Κήπου αναλαμβάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, με απόφαση του Δημάρχου Αθηνών, Χάρη Δούκα. Ο γιος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέ...

Φόρτωση άρθρων...