Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πλεύρης: «Η Ε.Ε. έτοιμη να συζητήσει για τα νέα δεδομένα στην υγεία»

Ελλάδα

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσει για τα νέα δεδομένα στην υγεία, εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.

«Ως Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τα νέα δεδομένα υγείας, για τον παγκόσμιο χάρτη υγείας και για τις προκλήσεις που υπάρχουν, ειδικά, στον εμβολιασμό, από το φθινόπωρο και μετά», τόνισε ο υπουργός Υγείας. 

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Ευρώπης αλλά και για την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη στις τρίτες χώρες», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου θα συζητηθούν θέματα όπως ο κανονισμός για τον Ευρωπαϊκό Χώρο δεδομένων υγείας με σκοπό την ενοποίηση και προσβασιμότητα σε αρχεία δεδομένων υγείας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και θέματα της στρατηγικής της Ε.Ε. για την παγκόσμια υγεία, ενώ παράλληλα θα αξιολογηθούν τα δεδομένα όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακ...

Φόρτωση άρθρων...