Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της... σφαγής «Κασσελάκηδων» και «Ομπρελάκηδων»

Παρασκήνιο
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Το Σαββατοκύριακο έχουμε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να φάει η... μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι!

Νικητής της μονομαχίας θα είναι αναμφίβολα ο Κασσελάκης, καθώς φαίνεται ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσει το έτοιμο... μαγαζί για να αναζητήσει σωτηρία σε θνησιγενή σχήματα, όπως συνέβη στο παρελθόν με τον Λαφαζάνη και τον Βαρουφάκη. Ο Τσακαλώτος και μερικοί ακόμη θα φύγουν για να φτιάξουν κόμμα στο κενό μεταξύ... συρμού και... αποβάθρας! Συγγνώμη, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, εννοούσαμε, με βάση τη φράση του Ευκλείδη! Η αριστερή... περηφάνεια του Τσακαλώτου δεν του επιτρέπει να συνεργαστεί με τον... μουσαφίρη εξ  Αμερικής, ο οποίος, εξελίσσεται σε μεγάλο γκαφατζή!

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να είναι πολύ ερωτευμένος (νιόπαντρος γαρ...), για να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, δεν γίνεται να βγαίνεις και να στήνεις στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη! Ποιος; Ο Κασσελάκης. Ο οποίος αν κοιτάξει γύρω του, πλην του Πολάκη, θα δει ότι κουβαλάει τα μεγαλύτερα τσίρκουλα της εποχής Τσοχατζόπουλου, όταν ο συγχωρεμένος προσπαθούσε να βάλει τρικλοποδιές στον Σημίτη. Του είχαν έτοιμη καρέκλα στην εκδήλωση για τον Σημίτη και αυτός δεν πήγε. Μάλιστα, το έκανε ακόμη χειρότερο το πράγμα, καθώς δήλωσε στον ΑΝΤ1 από το... πεζοδρόμιο, ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτούς που κατασπατάλησαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού! Πρέπει να είσαι μεγάλη... διάνοια, για να συζητάς προσέγγιση με άλλο κόμμα και να την τορπιλίζεις μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες! Εύγε!

Ο Κασσελάκης, πάτησε τον... κάλο του Ανδρουλάκη, εμφανιζόμενος με... προβιά Πολάκη, για να "χτυπήσει" το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, σήμερα βρίσκεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Του... Κασσελάκη, το κάγκελο έγινε! Βγήκε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που είναι ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια του και επί της ουσίας είπε στον Ανδρουλάκη να απαντήσει στον Κασσελάκη, με το γνωστό άσμα της Κατερίνας Στανίση "Δεν άκουσα, πώς είπατε, ορίστε; Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;". Αυτά κάνει ο... παράφορος έρωτας, Στέφανε! Προς άρση παρεξηγήσεων εννοούμε τον παράφορο έρωτα με την... πρωθυπουργία!

Ως προς τη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, πέραν των... παραγγελιών από το Μαξίμου για αναψυκτικά, πίτσες, ποπ κορν (όχι αλκοόλ, γιατί μαλώνει ο Κυριάκος...), καλό είναι ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, να δώσει εντολή στους αρμόδιους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, να είναι σε ετοιμότητα. Ας έχει έτοιμες δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της Ομάδας Δίας και πάει λέγοντας. Όχι, ΕΚΑΜ δεν θα χρειαστούν!

Το ματς "Κασελλάκηδων" και "Ομπρελάκηδων", θα είναι σκληρό. Δεν υπάρχει η συγκολλητική ουσία της εξουσίας και δυστυχώς για την Αριστερά (όχι για τον φιλελεύθερο Κασσελάκη), η χώρα βρίσκεται σε μια κανονικότητα, η οποία δεν είναι ευκαιρία, σύμφωνα με τη συντρόφισσα και μεγάλη χαμένη των εξελίξεων, Έφη Αχτσιόγλου. Με ποσοστά 13%-14% και με τη χώρα να βρίσκεται στην κανονικότητα με σφραγίδα Μητσοτάκη, τα χειρότερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται.

Ο Κασσελάκης είναι 35 χρονών και μπορεί να πιστεύει ότι μετά από μια επώδυνη διαδικασία διαγραφών και ξεκαθαρίσματος των πάντων μέσα στο κόμμα, ίσως διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία το... 2031. Θα είναι τότε 43 χρονών. Όμως, δεν ξέρουμε αν οι σύντροφοι που τον στηρίζουν, θα μπορέσουν να αντέξουν τόσο πολύ και επιπλέον, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί μετά από ένα άσχημο στραπάτσο στις Ευρωεκλογές.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην τρίτη θέση, θα παραιτηθεί ο Κασσελάκης; Θα τον διώξουν αυτοί που σήμερα τον περιστοιχίζουν; Μπορεί να τους παρατήσει, αφήνοντας τους στα... κρύα του λουτρού; Μπορεί να επιστρέψει ο Τσίπρας; Τα ερωτήματα είναι εύλογα, αλλά ο Κασσελάκης θα φάει... σίδερα, προκειμένου να παραμείνει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έχει μετατραπεί σε ένα πλήρως αρχηγικό κόμμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και βρέθηκε να έχει στα χέρια του την ηγεσία του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Κορόιδο είναι να απεμπολήσει μια τέτοια κατάκτηση; Και πώς να μην προχωρήσει σε γάμο, μετά από μια τόσο μεγάλη επιτυχία; Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα "ψώνια" και επιδιώκει μανιωδώς και διακαώς την εξουσία. Όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του, από μικρός ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, καθώς έγραφε έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου του το μήνυμα "χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού"! Πάλι καλά που δεν έγραφε "χτυπάτε την πόρτα του πλανητάρχη"!

Εμείς, το μόνο που έχουμε να πούμε στον... ερωτευμένο (με την πρωθυπουργία...) Κασσελάκη, είναι ότι όσο θα έχει δίπλα του τον Πολάκη, θα κινδυνεύει ακόμη και από το ΚΚΕ. Αν έχει στο μυαλό του την πορεία του ανεκδιήγητου Τσίπρα από το 3% στο 36%, πρέπει να γνωρίζει ότι η ιστορία είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κατά τον ίδιο τρόπο. Τότε είχαμε απελπισμένους πολίτες λόγω των σκληρών μνημονιακών μέτρων, πολλοί πίστεψαν στο... θαύμα και είπαν να... δοκιμάσουν κάτι άλλο! Τότε, όντως δεν υπήρχε κανονικότητα και ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να έρθει στο προσκήνιο το... ανώμαλο. Κάποιοι έκαναν το... πείραμα στην κάλπη, αλλά στο τέλος τον πόνο τον ένιωσαν όλοι εις... βάθος!

Τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν πλέον ούτε του μισούς από τους ψηφοφόρους του. Ευχής έργον είναι να βρεθεί εκεί που είναι η κανονική του θέση στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Έχει ακόμη λίγο δρόμο για να το... πετύχει.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, θα το παλέψει, μήπως και πετύχει τον επαναπατρισμό των... ξενιτεμένων ψηφοφόρων του, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολο. Γιατί ο Ανδρουλάκης δεν είναι ούτε Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε Κώστας Σημίτης, ενώ έχει απέναντι του τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές: Υποκριτική η στάση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη - Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή

Υποκριτική χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη στελέχη της Κυβέρνησης, με βάση τα όσα είπε χθες (25/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχος του κόμματ...

Συνεχίζει... απτόητος ο Πολάκης: «Στημένη και υποκριτική» η αντίδραση της Λινού

Αμετανόητος, παρά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ο Παύλος Πολάκης για το επεισόδιο της φραστικής επίθεσης στη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη. ...

Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού» που έχει κυριεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάρτηση για τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα σχετικά με την εμφάνιση της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έκ...

Φόρτωση άρθρων...