Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο Κασσελάκης εκτός από την προεδρία πήρε και τους συνεργάτες του Τσίπρα

Πρωτοκλασάτα στελέχη του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνουν θέσεις στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

O Αλέξης Τσίπρας με τζάκετ παραλλαγής και στο πλευρό του με στολή παραλλαγής ο ΟΥΚας Ναύαρχος Αποστολάκης. Είναι φωτογραφίες από την άσκηση Παρμενίων το 2015.
Ο ναύαρχος σήμερα έχει αναλάβει Στρατηγός στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ με προσωπική επιλογή Τσίπρα έχει βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα.

Στο πλευρό Κασσελάκη και ο Νίκος Παππας. To hi five με την ανακοίνωση της υποστήριξής του σφράγισε μία νέα αρχή για το στέλεχος που ήταν ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα. Φίλοι από το 1996, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην σχέση τους, κατάφεραν να τα ξεπεράσουν το 2021.

Τα «Παραπολιτικά» γράφουν χαρακτηριστικά: «Συγκρούστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με την 
«Ομπρέλα», που εναντιώθηκε στην ποσόστωση για την Προοδευτική Συμμαχία, θέτοντας το ερώτημα προς τον Νίκο Φίλη γιατί αντιδρούν στην ποσόστωση στελέχη που απέκτησαν θέσεις χάρη στην ποσόστωση. Η παρέμβασή του κατεγράφη θετικά στην Κουμουνδούρου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απόλαυσε τόσο που φαίνεται ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος στη σχέση τους».

Και μόλις τον Ιούλιο του 2023 ο Νίκος Παππάς θα πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μικρός για να αποστρατευτεί.

Σήμερα από την θέση του εξ απορρήτων του Κασσελάκη θα βρεθεί στο στρατηγείο του νέου προέδρου από την πρώτη στιγμή.

Οι κινήσεις Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να έπεσε σαν κομήτης στην πολιτική σκηνή της χώρας, όμως θα κάνει τα πάντα όπως φαίνεται για να μην είναι διάττοντας αστέρας και έτσι εμπιστεύεται ανθρώπους που έχουν κομματική διαδρομή και τη δυνατότητα να τον βοηθήσουν λειτουργώντας ως μάνατζερ.

Ο Γιώργος Τσίπρας που τοποθετείται διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα. Δεν χρειάζεται συστάσεις, η σχέση τους δεν είναι μόνο οικογενειακή. Ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τώρα έχει τον κομβικό ρόλο του διευθυντή της ΚΟ.

Στην πρώτη γραμμή των «Στρατηγών» ένας ακόμα κρητικός μετά τον Ναύαρχο Αποστολάκη, ο Παύλος Πολάκης. Ο άνθρωπος που τον στήριξε και τον στηρίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και ο άνθρωπος του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με τις δικές του, όπως λέει ο ίδιος.

Εκτός από την σύμπνοια απόψεων με τον Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης μοιράζονται και κάτι ακόμη. Τον πολύτιμο συνεργάτη Μάρκο Χατζησάββα, που ήταν στο γραφείο Τύπου του Πολάκη και σήμερα έχει γίνει η σκιά του 35χρονου υποψηφίου.

Στέκεται ένα βήμα πίσω από τον Κασσελάκη και μαζί με τον Καπνισάκη τον συμβουλεύουν και τον συνοδεύουν σε κάθε του εμφάνιση, όπως στην Καρδίτσα.

Ο Μανώλης Καπνισάκης που είναι πλέον ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ξέρει τον Κασσελάκη από 14 ετών, όταν τότε είχε αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του πατέρα του, Θεόδωρου Κασσελάκη.

Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη

Η Δώρα Αυγέρη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου, κι αυτή στη Βουλή μπήκε με προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κομβικός ρόλος του Διονύση Τεμπονέρα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι άλλος ένας άνθρωπος που είχε ρόλο κλειδί στις εκλογές με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα λαμβάνει κομβικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχιζόμενος με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο καθηγητής της «ομάδας κρούσης» 

Ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης που αναδείχτηκε σε άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης τους Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές βρίσκεται επίσης στην «ομάδα κρούσης» Κασσελάκη.

Προσωπική επιλογή ήταν και η Θεοδώρα Τζάκρη. Είναι ο άνθρωπος που μάζεψε τις υπογραφές ώστε να καταφέρει ο –άγνωστος μέχρι τότε- Στέφανος Κασσελάκης να θέσει την υποψηφιότητα του για πρόεδρος του κόμματος.

Προσωπική επιλογή και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία τον Ιούνιο του 23′ ήταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και δίπλα στον «νεοφώτιστο» Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο του 23′.

Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ αναπληρώτρια θα είναι η Ρένα Δούρου.

Ο Μάρκος Χατζησάββας αναμένεται να είναι μαζί με τον Παύλο Πολάκη στο γραφείο του Τομεάρχη.

Η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες καθώς το επιτελείο του θέλει έχει περισσότερο πολιτική διάσταση από lifestyle.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...