Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Οn Target: «Πόλεμος» για το 25% της Εθνικής, ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης και ποιοι… πίκραναν τον Πάκη

Εναλλαγή συναισθημάτων στην κούρσα εκλογής για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που διατηρεί υψηλό το καθημερινό ενδιαφέρον.
Η τελευταία εικόνα είναι πως στα πιθανά «δίδυμα» και τα σενάρια παίζει πλέον ΔΥΝΑΤΑ και ο Νίκος Ανδρουλάκης που εμφανίζεται ενισχυμένος τις τελευταίες μέρες. 
Η μεγάλη πάντως ανησυχία, συγκεκριμένων υποψηφίων αρχηγών, είναι το εάν θα επηρεαστεί η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία από την κλιμάκωση της πανδημίας. Αφού όπως όλοι εκτιμούν, άλλος θα είναι ο νικητής με 200.000 – 250.000 ψηφοφόρους και άλλος, αν η προσέλευση περιορισθεί μεταξύ 100.000 – 150.000    

@ Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιγαν οι αντίπαλοι του ΓΑΠ με την «παρέμβαση» του Νίκου Μπίστη υπέρ του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. 
Ο λόγος είναι πως ο Μπίστης αποτελεί την επιτομή του… κατσικοπόδαρου και όποιο πρόσωπο έχει υποστηρίξει, στην πολυτάραχη και γεμάτες… πιρουέτες πολιτική του καριέρα στο τέλος «καίγεται». Ειρήσθω εν παρόδω, ο Μπίστης αυτήν την περίοδο, εκτός από τον ΓΑΠ, στηρίζει αναφανδόν και Αλέξη Τσίπρα.    

@ Ποιος πρώην βουλευτής και πολύ στενός συνεργάτης πρώην πρωθυπουργού (που δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ) έχει μετατρέψει το πολιτικό του γραφείο σε… εκλογικό κέντρο υποψηφίου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ; 

@Πίκρα και… απογοήτευση σκόρπισε πάνω από την Κουμουνδούρου η ανάλυση των εκλογικών τάσεων από το (ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ) Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς για το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο ως τα μέσα Νοεμβρίου του 2021.  
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση του «κόκκινου» Ινστιτούτου σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση από την Κυβέρνηση αυτή αυξάνεται μεσοσταθμικά έστω και οριακά κατά +0,8%.
Αμετάβλητη παραμένει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα ως προς τον δείκτη του καταλληλότερου πρωθυπουργού στην οποία συνεχίζει να προηγείται με… αστρονομικά ποσοστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τσίπρας να μην… σηκώνει κεφάλι.  
Απώλειες καταγράφει μεσοσταθμικά η πρόθεση ψήφου προς τη Νέα Δημοκρατία (-3,6%), την ίδια στιγμή όμως οριακά σταθερή παρέμεινε η πρόθεση ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ ως προς τον δείκτη της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει μεγαλύτερη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Και αν καταλήγει σε τέτοια συμπεράσματα ο Κώστας ο Πουλάκης και η ομάδα του – η οποία προφανώς και δεν… χρηματοδοτήθηκε από καμιά «λίστα Πέτσα» - αντιλαμβάνεστε τα απίστευτα χάλια στα οποία συνεχίζει να βολοδέρνει το κόμμα του Τσίπρα. 

@ Μαύρες πλερέζες για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που «έβαλε κάτω» τον κορωνοϊό  χάριν και στην διπλή δόση εμβολίου. Όπως μάθαμε  περίμενε πολύ περισσότερα τηλεφωνήματα ενδιαφέροντος και ευχών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, μέσα και απ’ αυτή την περιπέτειά του, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι εκ των ΣΥΡΙΖΑίων δεν θέλουν πια ούτε να τον ξέρουν. 
Εξίσου σιωπηλό έμεινε το τηλέφωνο ενός ακόμη, αυτοπαρουσιαζόμενου, ως «Καραμανλικού», του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο Παπαγγελόπουλος περίμενε πολύ περισσότερα ευχετήρια τηλεφωνήματα την 26η Οκτωβρίου. Στην Κουμουνδούρου, όμως, ούτε τους ενδιαφέρει αυτό το παιχνίδι, ούτε θέλουν να ξανακούσουν για Novartis, αφού η… διαχείριση από την πλευρά του «Μίμη» τους «έκαψε». 

@ Παρολίγον «θερμό επεισόδιο» θα είχαμε προχθές, τις νυχτερινές ώρες στο γνωστό ΣΥΡΙΖΟμάγαζο της Πλατείας Προσκόπων στο Παγκράτι. Εκεί όπου πασίγνωστος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ πρώην υπουργός (και γνωστός θαμώνας του εστιατορίου) τα έβαλε με τον ιδιοκτήτη του που ΔΕΝ ΑΠΗΡΓΗΣΕ την μέρα που οι συνάδελφοι του της Εστίασης είχαν 24ωρη απεργία. 
Μάλιστα φεύγοντας ο πρώην υπουργός «απείλησε» και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος πως δεν θα το ξαναεπισκεφθεί. 

@ «Λόκαραν» ξανά τον Ξανθό , οι γνωστοί Ταλιμπάν του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. Ποιο είναι το τεράστιο… έγκλημα του τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ; Πως ζήτησε ενημέρωση των κομμάτων για την πανδημία χωρίς να έχει συνεννοηθεί πρώτα με τον «αρχηγό». Ο οποίος Τσίπρας μάλιστα σήμερα έχει αποφασίσει, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, να απαντήσει σε ρυθμούς… σκληρού ροκ. Έναν σοβαρό άνθρωπο έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ξανθό, και πάνε να τον «εκτελέσουν» και αυτόν με συνοπτικές διαδικασίες.   

@ Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο ήταν η πρώτη του επίσημη ως Πρωθυπουργού, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αφού πριν από λίγα χρόνια ο Μπόρις Τζόνσον έχει απολαύσει την φιλοξενία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι του δεύτερου στην Τήνο.
Ήταν το 2014 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τότε, υποδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος ήταν δήμαρχος Λονδίνου.
«Ούτε εγώ, ούτε εκείνος μπορούσαμε τότε να φανταστούμε πως θα γινόμασταν Πρωθυπουργοί», φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

@Πόλεμος σε ΚΟΡΥΦΑΙΟ επίπεδο Διαπλοκής για το 25% της Εθνικής Τράπεζας το οποίο ως γνωστόν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει αποφασίσει να πουλήσει. 
Το ενδιαφέρον εξαιρετικά μεγάλο, ειδικά από δύο πασίγνωστες επιχειρηματικές οικογένειες, που διάκεινται φιλικά προς το Μέγαρο Μαξίμου. 
Για να δούμε αν θα βρεθεί τελικά ο τρόπος, έτσι ώστε να μην μείνει κανένας δυσαρεστημένος…   
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...