Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πολιτική αντεπίθεση από Μαξίμου, πιέζουν οι ξενοδόχοι να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός, τι θα κάνει η ΝΔ στην Πάτρα και η σημαντική μεταγραφή της «Ομπρέλας»

Παρασκήνιο

Πολιτική αντεπίθεση έχει αποφασίσει να σημάνει το Μαξίμου, αφού οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν καταλήξει πως  δεν αρκεί πλέον για την χειμαζόμενη κοινωνία η "επαγγελματική" διαχείριση της νέας κρίσης που πηγάζει από την Ουκρανία.   
Προφανώς και οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η ακρίβεια, οι τρελές αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα ή η εκτόξευση του πληθωρισμού ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την κυβερνητική πολιτική αλλά είναι φαινόμενα που μαστίζουν ολόκληρη την Ευρώπη.
Αυτό όμως δεν αρκεί για τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δώσει ξεκάθαρες εντολές προς τους συνεργάτες του, στο μέτρο του εφικτού πάντα και χωρίς να διαταραχθεί περαιτέρω η δημοσιονομική πειθαρχία, να υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  το παλεύει, με σχέδιο και με στρατηγικό πλάνο, έτσι ώστε οι πολίτες να προσδοκούν σε μια μικρή ανακούφιση  και στους επόμενους, δύσκολους, μήνες που έχουμε μπροστά μας.
Και για φανταστείτε λίγο που θα ήταν η χώρα αν αντί για Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαχειριζόταν όλες αυτές τις απανωτές κρίσεις οι Πολάκηδες…

@ Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Μαξίμου από το λόμπι των μεγαλοξενοδόχων που αντιδρούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού.
Το επιχείρημα που προβάλουν είναι ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους σε συνδυασμό με το μισθολογικό κόστος, θα προκαλέσουν μεγάλες οικονομικές απώλειες στα ξενοδοχεία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν δεν είναι αισιόδοξες.
Τους ξενοδόχους αβαντάρουν και οι τραπεζίτες, οι οποίοι φοβούνται να μην σκάσουν κάποιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και φορτωθούν οι τράπεζες με νέα κόκκινα δάνεια.
Πάντως η Κυβέρνηση είναι πλέον αποφασισμένη μετά το τεράστιο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την μεσαία τάξη αλλά και τον πρωτοφανή πληθωρισμό να προχωρήσει σε μεγάλη (για άλλες εποχές) αύξηση του βασικού μισθού. 

@ Το θέμα των πρόωρων εκλογών το έκαψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά οι περισσότεροι εκ των υπουργών συνεχίζουν να ασχολούνται με τις εκλογικές περιφέρειες τους, κάτι που έφθασε στα αυτιά του και ελαφρώς εξοργίστηκε.
Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού άρχισαν να τηλεφωνούν στις υπουργάρες και να τους ζητούν ευγενικά-όπως μάθαμε- να σηκώσουν στυλό και μανίκια, γιατί στο βάθος παίζει και ανασχηματισμός για όσους κάνουν ότι δεν ακούν.
Εμείς με τη σειρά μας προβλέπουμε ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί  οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα επιβεβαιωθούν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. 

@ Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η ΝΔ και μάλιστα σε δυο μέτωπα. Τόσο για τις εθνικές κάλπες, όσο και για τις  αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο χρόνο.
Για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη έχει ριχθεί ο νέος γραμματέας της Πειραιώς ο Παύλος Μαρινάκης ο οποίος σκανάρει βιογραφικά υποψηφίων.
Έτσι προ ημερών βρέθηκε στην Πάτρα όπου ως γνωστόν στο δήμο κυριαρχεί ο κομμουνιστής Πελετίδης,  
Στην Πάτρα έπεσαν πολλά ονόματα προς συζήτηση, ωστόσο ένα έκανε μεγαλύτερο γκελ στη σύσκεψη. Προτάθηκε λοιπόν ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας ο οποίος φέρεται να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα δείξει…

@ Η στήλη είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της την περασμένη εβδομάδα για τις δύο κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ που θα κονταροχτυπηθούν στα Δυτικά Προάστια των Αθηνών, την Έφη Αχτσιόγλου και τη Ρένα Δούρου. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, λοιπόν, το ρεπορτάζ μας δικαιώθηκε: μία περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω ήταν αρκετή, προκειμένου να φανεί ότι η πρώην περιφερειάρχης και η τομεάρχης Οικονομικών θα είναι το «καυτό δίδυμο» των Δυτικών Προαστίων. Αχτσιόγλου και Δούρου πλαισίωναν τον Τσίπρα στην περιοδεία του, έχοντας καταφέρει να «εκτοπίσουν» από δίπλα του ακόμη και τους εν ενεργεία βουλευτές του Δυτικού Τομέα. Το ότι κάποιοι εκ των εν λόγω δεν θέλησαν να «σπρωχτούν» με τη Δούρου και την Αχτσιόγλου δεν σημαίνει ότι τούς άρεσε η εικόνα –απλώς δεν ήθελαν να κάνουν «κατινιές» μπροστά στον πρόεδρο...
Και εντάξει: θα μπορούσε να πει κάποιος «αθώος» ότι αφού η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα ήταν για την ακρίβεια, ήταν λογικό και επόμενο να είχε δίπλα του την τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στη Δούρου, προφανώς το ότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Αιγάλεω δεν αποτελεί επαρκή λόγο –ή, μάλλον, ικανό πρόσχημα- για να την έχει «αγκαζέ» ο Αλέξης Τσίπρας. Με άλλα λόγια, η Ρένα προ εβδομάδος πήρε χρίσμα κανονικό. Αλλά και σε ό,τι αφορά την Έφη Αχτσιόγλου, δεν ήταν δίπλα στον Τσίπρα επειδή είναι τομεάρχης Οικονομικών, αλλά διότι έχει επίσης ριφθεί ο κύβος για το πού θα πολιτευθεί...

@ Μια σημαντική πολιτική μεταγραφή, ολοκληρώθηκε στα «μουλωχτά» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ο Γιώργος Σταθάκης, ένας από τους ελάχιστους σοβαρούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ υπουργούς της αλήστου μνήμης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (που ήταν γεμάτη από… νούμερα) αποφάσισε να αλλάξει εσωκομματικό στρατόπεδο και πλέον συντάσσεται με την «Ομπρέλα». Η είδηση προφανώς θα έχει σχέση και με την ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ μάχη στα Χανιά εκεί όπου ο Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει το πιστό του πολιτικό «πητ μπουλ» Πολάκη, παρά τις κατά καιρούς διαρροές πως ο αψύς Κρητικός θα δοκιμάσει την τύχη του στην Β΄ Πειραιά.  

@ Σε πρόβλημα για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής η κατάσταση με τα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, καθώς το συναντά αυτός και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάθε ημέρα, σε κάθε συνέντευξη ή συμμετοχή σε πάνελ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια το κόμμα, κρατώντας σε πρώτη φάση χαμηλά τις  δαπάνες για τη λειτουργία του κόμματος, προκειμένου να δημιουργηθεί οικονομικός χώρος που θα επιτρέψει να εξυπηρετούνται τα δάνεια. 
Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξή του, ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το συνέδριο του κόμματος τα χρέη θα είναι ρυθμισμένα και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις με τις τράπεζες στις οποίες υπάρχουν οφειλές. 
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Ανδρουλάκης δεν  φέρει ουδεμία ευθύνη για την οικονομική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την μη ρύθμιση των δανείων του. 
Ήτοι αμαρτίαι γονέων, παιδεύουσι τέκνα…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Φόρτωση άρθρων...