Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Πώς η εργαλειοποίηση τραγωδιών ζημιώνει τους πολιτικούς... τζογαδόρους

Παρασκήνιο

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 επιβεβαιώνει τις τάσεις της συγκυρίας, με βάση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση έκανε το crash test με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και ήρθε και η επέτειος μνήμης των Τεμπών. Τεστάρισε το όποιο κόστος μπορούσε να πάρει, ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο νόμος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών της κόβει πόντους, όπως το ίδιο συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κερδισμένος είναι ο Βελόπουλος με την "Ελληνική Λύση", ενώ κάτι "τσιμπάει" και η "Νίκη", αλλά και η "Νέα Αριστερά", λόγω των εξελίξεων στο... σκορποχώρι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά της ΝΔ από τον δεύτερο κινείται μεταξύ 17%-20%.

Το θέμα των Τεμπών αποτελεί case study ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε πανό στην Κουμουνδούρου, ενώ συμμετείχε και στις εκδηλώσεις μνήμης, με τα στελέχη του να βγάζουν selfies... χαζογελώντας! Αυτή δεν είναι εικόνα κόμματος, αλλά ενός συνονθυλεύματος χυδαίων πολιτικών... τζογαδόρων! Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν μυαλό και μάλιστα στο κεντρώο και δεξιό ακροατήριο, προκαλεί μεγαλύτερη οργή, το γεγονός ότι τόσα χρόνια τα στελέχη του, αλλά και οι εγκάθετοι των διαδηλώσεων, δεν βρήκαν έστω μισή ώρα για να πάνε να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των 104 θυμάτων του Ματιού. Η συμπεριφορά αυτή καταδικάστηκε στις περυσινές εκλογές και στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στην ίδια τακτική.

Η τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έγινε σημαία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευθύνεται για το γεγονός ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης δεν λειτούργησε καν, λόγω ασυμβατότητας! Επί των ημερών της Νέας Δημοκρατάις λειτουργούσε η τοπική τηλεδιοίκηση και σιγά σιγά προχωρούσε η ολοκλήρωση για την πανελλαδική λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του συστήματος τηλεδιοίκησης στη Βόρεια Ελλάδα, την επομένη του δυστυχήματος στα Τεμπη. Δυστυχώς όμως, είχε άλλη... γνώμη εκείνο το βράδυ ο μοιραίος σταθμάρχης, αφού δεν ακολούθησε την ηλεκτρονική χάραξη, αλλά τη χειροκίνητη. Αν ήταν να είναι όλα... ξεχαρβαλωμένα, θα έπρεπε στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τα 150 δρομολόγια που γίνονταν ημερησίως από τον σιδηρόδρομο (δηλαδή, 4.500 μηνιαίως ή 54.000 ετησίως ή 216.000 στην τετραετία), να έχει... αφανιστεί η μισή Ελλάδα!

Το πολιτικό τζογάρισμα του Τσίπρα με τα Τέμπη και η προκλητική αναισθησία του για τα θύματα στο Μάτι, κρίθηκαν αρνητικά από το εκλογικό σώμα. Δεν κατάλαβε ότι οι τραγωδίες δεν έχουν πολιτικό χρώμα και η απώλεια της ανθρώπινης ζωής έχει ίση αξία. Πορεύτηκε έως τις εκλογές του Μαίου, ρίχνοντας την τελευταία... ζαριά απέναντι στον Μητσοτάκη, ο οποίος όμως τον έστειλε στα... αζήτητα. Η συγγνώμη του πρωθυπουργού για την τραγωδία, μέτρησε, αν και δεν μπορεί να φέρει με τίποτα πίσω τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας. Σε αντίθεση με τον Τσίπρα που δεν την είπε ποτέ για τα θύματα στο Μάτι, καθώς, όπως μας είχαν πει τα στελέχη της τότε κυβέρνησης του, όλα λειτούργησαν... άψογα!

Έως τις εκλογές της 21ης Μαίου, ο Τσίπρας έχει επιδοθεί σε μια στείρα κριτική, επικεντρώνοντας στην τραγωδία και κάνοντας σπεκουλάρισμα. Εκεί που περίμενε ότι το 32% των εκλογών του Ιουλίου 2019 θα γινόταν κάτι παραπάνω, στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ εμετρήθη, εζυγίσθη και βρέθηκε... ελλιποβαρής. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε ποσοστό 40,79% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07%. Το ΠΑΣΟΚ, δεν το έπαιρνε να κάνει μονοδιάστατη αντιπολίτευση, ιδίως από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι θα ήταν υποψήφιος του κόμματος ο γιατρός που έβγαλε σε τηλε-αναρρωτική άδεια από τον... Βόλο, τον Επιθεωρητή του ΟΣΕ που είχε την ευθύνη των δρομολογίων. Φυσικά, μετά την αποκάλυψη, το ΠΑΣΟΚ δεν του επέτρεψε καν να ξαναπεί τη λέξη ΠΑΣΟΚ!

Ο Τσίπρας συνέχισε την ίδια ρητορική και στη δεύτερη προεκλογική περίοδο έως τις 25 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικό. Η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο ποσοστό και ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε από το 20,07% του Μαίου στο 17,83%! Την ίδια σπέκουλα έκανε και το κόμμα του Βαρουφάκη, το οποίο δεν έπιασε το 3% ούτε τον Μάιο, ούτε τον Ιούνιο και έτσι βρίσκεται εκτός Βουλής.

Ο Κασσελάκης, συνεχίζοντας την ίδια τακτική με τον Τσίπρα, πιστεύει ότι μπορεί να καλύψει το τεράστιο πρόβλημα που έχει στο κόμμα του, κάνοντας πολιτική σπέκουλα. Αφού δεν άντεξε ο Τσίπρας στις δύο περυσινές εκλογικές αναμετρήσεις και υπέστη βαρύτατη ήττα, πώς μπορεί να έχει οφέλη ο Κασσελάκης, όταν το κόμμα του έχει μετατραπεί σε ένα ακατάστατο... τσαντίρι και χάνει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε μετά την εκλογή Κασσελάκη και τη φυγή όσων συγκροτούν τη "Νέα Αριστερά", εξακολουθεί να είναι ένα κόμμα βαθιά διχασμένο. Με την πολιτική σπέκουλα που συνεχίζει σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών, ακόμη και αν υπάρχει κόσμος που θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, σίγουρα δεν πρόκειται να το κάνει μέσω της υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Η ιστορία διδάσκει ότι όσοι κάνουν πολιτική σπέκουλα διαχωρίζοντας τους νεκρούς, ανάλογα με το ποιος είναι στην εξουσία, στο τέλος το... φυσάνε και δεν κρυώνει! Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι τον έχουν... πιεί γενικώς και όχι μόνο στο θέμα των αγροτών όπως δήλωσε πρόσφατα η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία αποτελεί αντικείμενο βαθύτερης πολιτικής (και όχι μόνο...) ανάλυσης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς από... αντιμνημονιακή "επαναστάτρια", βρέθηκε (για μία βολική θέση στη Βουλή...), να έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, που δεν ενδιαφέρει. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι η υποκρισία, ο λαϊκισμός, η κοροϊδία και η επιλεκτική σπέκουλα με τις τραγωδίες, δεν βγαίνουν σε καλό, γιατί οι περισσότεροι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν, αλλά και αυτιά που ακούνε... Εν τέλει, μέσα από τις πράξεις και τις... ανοησίες, κρίνονται όλοι. Καλό μήνα, ήρθε η άνοιξη!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...