Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πώς ο Μητσοτάκης αποδόμησε τα ψέματα και την υποκρισία της αντιπολίτευσης

Παρασκήνιο

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με αφορμή την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ, με "χορηγούς" τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας. Ο πρωθυπουργός, παρόντων συγγενών των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών, μίλησε ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως πατέρας, ως πρωθυπουργός και ως ηγέτης.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Μίλησε πρώτα απ΄ όλα στην ψυχή των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους, τον αδελφό, τον πατέρα, τη μητέρα, τον θείο, στη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει συμβεί στα χρονικά του ελληνικού σιδηροδρόμου. Τόνισε ότι ο δικός τους πόνος είναι αποκλειστικό προνόμιο και οι έμποροι του πόνου τους, παίζουν τα ρέστα τους στις δικές τους πλάτες για να επιβιώσουν πολιτικά.

Ο Μητσοτάκης πήρε το νήμα της τραγωδίας από την αρχή. Ανέδειξε την κατάφωρη παραβίαση 7 συγκεκριμένων κανονισμών που ακολουθούν όλοι οι σταθμάρχες σε ολόκληρο τον... πλανήτη! Τους κανονισμούς που ακολουθούν καθημερινά δεκάδες σταθμάρχες σε ολόκληρη τη χώρα 365 μέρες τον χρόνο και παλαιότερα χωρίς τηλεδιοικήσεις και τεχνολογικά μέσα.

Απάντησε σε όσους μίλησαν για συγκάλυψη, παραθέτοντας τους 34 κατηγορούμενους που βρίσκονται στη διάθεση της Δικαιοσύνης, με τον μοιραίο σταθμάρχη να συνεχίζει να είναι έγκλειστος στις φυλακές. Μίλησε για την περιβόητη σύμβαση 717 που έπρεπε να έχει ολοκληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016! Και όχι μόνο δεν την ολοκλήρωσε αλλά την κατέστησε προβληματική με τον "τεμαχισμό" της. Έτσι, έτρεχαν η κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό, καθώς αν δεν ξεκινούσε το έργο, θα περιμέναμε πολλά χρόνια, μέχρι να επαναπροκηρυχθεί.

Ο πρωθυπουργός καυτηρίασε την παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, η οποία έχει ως αρμοδιότητα να ασχολείται με την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ως προς τη διάθεση και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και όχι να... καθαιρεί πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις, σύμφωνα με το "τούβλο" του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη.

Όλα τα παραπάνω δεν φέρνουν πίσω τα 57 θύματα της τραγωδίας. Δεν μπορούν να επουλώσουν τις πληγές στο σώμα και στην ψυχή όσων επέζησαν ή βιώνουν τον δικό του Γολγοθά, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, στο σώμα και στην ψυχή. Ωστόσο, χθες ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε μια κατάθεση ψυχής, συντρίβοντας τα μυθεύματα και τα ψέματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τεκμήρια.

Πολλοί θα ήθελαν αυτήν την τόσο αναλυτική ομιλία για γεγονότα και καταστάσεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών, να την είχε εκφωνήσει πριν από μήνες και πριν αναλάβουν δουλειά τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τις δήθεν μονταζιέρες και την εμπλοκή παράκεντρων εξουσίας. Αν μη τι άλλο, ο Μητσοτάκης, αν είχε δράσει εγκαίρως, θα έβαζε ένα "φρένο" στην παραπληροφόρηση, στον φθηνό λαϊκισμό, στον τυχοδιωκτισμό, και στην υποκρισία των αδίστακτων "λαθρεμπόρων" του ανθρώπινου πόνου...

Σπέσιαλ... περιποίηση από τον Μητσοτάκη

Δεν προκάλεσε εντύπωση η... περιποίηση που παρείχε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι μάλλον από σήμερα φαίνεται ότι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, βλέποντας ότι η κυβέρνηση μάλλον βγαίνει κερδισμένη από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε φαιδρό τον Κασσελάκη για τις χωρίς όριο... ανοησίες του περί διενέργειας εκλογών με διεθνείς παρατηρητές.

Η στήλη πάντως δίνει αρκετά... ελαφρυντικά στις αναρτήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ορκίζεται στρατιώτης και... απολύεται! Ο πολυήμερος αποχωρισμός του από τον σύζυγο του Τάιλερ Μακμπέθ, ίσως τον αποσυντόνισε και επειδή τον... καβάλησε ο Ανδρουλάκης με την πρόταση δυσπιστίας, άρχισε να κάνει τη μία γκάφα πίσω από την άλλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζει τη δική του απελπισία σε έναν φανταστικό μικρόκοσμο που ο ίδιος έχει πλάσει, μέσα από όνειρα και ψευδαισθήσεις. Πάντως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, διατηρεί ζωντανή την ελπίδα να παραμείνει δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ότι βλέπει την πλάτη του Κασσελάκη.

Πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να αφοσιωθούν στην αναζήτηση των αιτιών της φθοράς του κόμματος, το οποίο αν βγει τρίτο στις Ευρωεκλογές, τότε, μπορεί να μπει σε περιδίνηση. Εκεί που ετοιμαζόταν να πάρει έστω και μέσω των Ευρωεκλογών τα πρωτεία στην αντιπολίτευση, τώρα, μπορεί να εξελιχθεί σε χρυσό "χορηγό" του Κασσελάκη και τη βραδιά των Ευρωεκλογών, να τρέχουν όλοι και να... πηδάνε από τα παράθυρα της Χαριλάου Τρικούπη! Επιπλέον, η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς η σύγκλιση (έστω και ευκαιριακή) για την κατάθεση ψήφου δυσπιστίας, μόνο ωφέλιμη δεν είναι για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το έχουμε ξαναπεί ότι μια σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θα αθροίσει αλλά στη συνέχεια θα αφαιρέσει ποσοστά, "σβήνοντας" το οποιοδήποτε όνειρο "συγκυβερνησιμότητας".

Από την άλλη πλευρά, το ΚΚΕ έκανε το... κομμάτι του για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ο Βελόπουλος μάλλον θα πρέπει να βρει καμιά... κηραλοιφή για το σβέρκο, μετά τον πόνο που προκάλεσαν οι "σφαλιάρες" που του έριξε ο Μητσοτάκης, ενώ η Νέα Αριστερά, οι "Σπαρτιάτες" και η "Νίκη" απλά δικαιολόγησαν τους ρόλους τους ως συμπληρωματικό "προϊόν" του  αντιπολιτευόμενου... τσίρκου!

Αφήνουμε τελευταία την Κωνσταντοπούλου, η οποία κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν και προσπαθεί μέσα από την επαγγελματική της εμπλοκή ως δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, να μείνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, μπας και εκλέξει έστω και έναν ευρωβουλευτή. Η απουσία του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, οι συνεχείς διακοπές προς όλους τους ομιλητές από τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως τον πρωθυπουργό, την καθιστούν μια γραφική φιγούρα, που εκνευρίζει αφάνταστα, αν και θα μπορούσαμε να την αξιολογήσουμε ως... διασκεδάστρια!

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Κυρία... Εισαγγελέα, μία μόνο φορά, για να της πει ότι πρέπει να ντρέπεται για τα άθλια υπονοούμενα που άφησε σχετικά με τον άτυχο μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος είχε προσφέρει ως εθελοντής όταν ο Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Φαίνεται ότι η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας εξελίσσεται σε ένα αναίσθητο πολιτικό "τρολ" που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Χαράς σ΄ αυτούς που την ανέχονται. Πάντως, όταν μιλούσε στη Βουλή, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς. Κανονικά θα έπρεπε να αποχωρήσουν όλοι και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, να της δώσει μια ντουντούκα για να την ακούνε οι βουλευτές μέχρι το κυλικείο του κτιρίου, χωρίς να έχουν οπτική επαφή...

Χθες ο Μητσοτάκης απέδειξε στην πράξη τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. Κακώς είχε αφήσει επί μακρόν τα... σούργελα της αντιπολίτευσης να κάνουν "εμπόριο" πόνου στο θέμα των Τεμπών, διατυπώνοντας απίστευτες θεωρίες και διακινώντας ψέματα, τα οποία αναπαράγονταν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χθες, υπενθύμισε σε πολλά πολιτικά... ψευτοπαλικαράκια, ότι η άσκηση πολιτικής δεν γίνεται με ψέματα και μυθεύματα, αλλά με γεγονότα, πειστικές απαντήσεις, όραμα και σχέδιο. Απέδειξε ότι υπάρχει αυτός και από την άλλη, έχει απέναντι του πολιτικά σκύβαλα, τα οποία δεν τον φτάνουν ούτε στο μικρό του δακτυλάκια!

Από δω και πέρα το θέμα για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση είναι να ισχυροποιήσουν τη θέση της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Το εκλογικό σώμα, ανεξαρτήτως προτιμήσεως, αναγνωρίζει ότι υπάρχει ο Μητσοτάκης που κυριαρχεί, υπάρχουν οι απογοητευμένοι που θέλουν πιο δυναμικό τον Μητσοτάκη και μετά υπάρχουν όλοι οι άλλοι που βολοδέρνουν μεταξύ τυχοδιωκτισμού και γελοιότητας. Μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας και η θετική τροχιά στην οποία βρίσκεται. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με πολιτικούς απατεώνες, αλλά θέλουμε η χώρα μας να εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως ένα παγκόσμιο success story με κεντρικό πυρήνα την πολιτική σταθερότητα και αξιοπιστία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, θέλουμε απλά να συνεχίσουν να μας ψυχαγωγούν και να κάνουν τη ζωή μας πιο ευχάριστη με το γέλιο που -απλόχερα- μας προσφέρουν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...