Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πότε ο Μητσοτάκης θα σημάνει «λήξη συναγερμού», οι "μπράβοι" του ΣΥΡΙΖΑ και η δικαιολογημένη οργή των πρακτόρων του ΟΠΑΠ 

To On Target το έγραψε και χθες και επιμένει: Οι εκλογές θα γίνουν οριστικά το 2023 και αυτό έχει «κλειδώσει». Επειδή πάντως πολλά έχουν δει τα ματάκια μας αυτά τα δύο χρόνια με τον covid, η μόνη επιφύλαξη έχει να κάνει με το εάν προκύψει κάποιο ΕΚΤΑΚΤΟ (αρνητικό) υγειονομικό γεγονός. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει, ανασχηματισμό μετά την «λήξη συναγερμού» για την πανδημία μέσα στην Άνοιξη, ένα ήρεμο (πολιτικά) καλοκαίρι («θερμό» όμως οικονομικά κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον Τουρισμό) και αγώνας «τελικής ευθείας» από το φθινόπωρο και μετά με ορίζοντα κάλπης την Άνοιξη του 2023. 

@ Ο μόνος προβληματισμός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει να κάνει με την ΜΗ  πολιτική εκμετάλλευση του πολύ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ momentum για τον Τσίπρα στην συγκεκριμένη συγκυρία. Αφού κανείς δεν μπορεί και να «υπογράψει» πως μέσα σε 12- 15 μήνες από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σε τόσο εξαιρετικά χαμηλά δημοκοπικά ποσοστά.
Αν και όπως εκτιμάται, η «κούρσα» που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει ανοδική και θα «αποτελειώσει» την όποια ελπίδα ανάκαμψης του Τσίπρα.

@ Υπήρξε και μια εισήγηση όπως μάθαμε προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε νέα αλλαγή του Εκλογικού Νόμου που θα… ενισχύει περαιτέρω την ενισχυμένη αναλογική, ήτοι το πρώτο κόμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Υπενθυμίζεται πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αρχές του 2021, αλλά λόγω της μη συγκέντρωσης 200 ψήφων στην Βουλή που απαιτεί το Σύνταγμα,  ο νέος νόμος θα ισχύσει όχι στις πρώτες αλλά στις δεύτερες εκλογές που έτσι και αλλιώς «προανήγγειλε» ο πρωθυπουργός. 
Σε ότι πάντως έχει να κάνει με την εισήγηση για την αλλαγή, ενός εκλογικού νόμου που ήδη έχει... αλλάξει η παρούσα Κυβέρνηση απορρίφθηκε ασυζητητί.      

@ Επιστρέφοντας στα της πανδημίας μάθαμε και κάτι ακόμη. Πως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει πως το επόμενο διάγγελμα του, σε ότι έχει να κάνει συνολικά με την διαχείριση συνολικά της υγειονομικής κρίσης, θα γίνει με την ΛΗΞΗ της! 
Αυτό «μεταφράζεται» περίπου ως εξής: Είτε ο πρωθυπουργός εκτιμά πως του κάνει κακό επικοινωνιακά η συνεχής, δημόσια έκθεση του γύρω από τα ζητήματα της covid 19, είτε πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην «λήξη συναγερμού».
Διαλέγεται και παίρνεται…                        

@ Την πρόθεση της Κυβέρνησης να επεκτείνει την οριστική κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και στο δημόσιο από το 2023, προανήγγειλε αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εφαρμόζεται ήδη από το 2021 αλλά αφορά μόνο τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα. Ως εκ τούτου για το 2021 θα πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης δημόσιο και συνταξιούχοι. 
Συγκριμένα ο σχεδιασμός θέλει την κατάργηση από το 2023 της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αφού το μέτρο θα συμπεριλάβει και τα εισοδήματα του δημοσίου και των συντάξεων. 
Ακόμη μια σοβαρή ένδειξη πως το 2023 είναι ΕΚΛΟΓΙΚΗ χρονιά. 

@ Χωράνε σε έναν εσωκομματικό και προσυνεδριακό διάλογο εκφράσεις για «μπράβους» και «face control»; Κι όμως, τέτοιες εκφράσεις προκαλούν καταιγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αφορούν σε νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής. Τα ως άνω, λοιπόν, κατήγγειλε με άρθρο της η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στηλιτεύοντας τις πρακτικές της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι της «Ομπρέλας», που έχουν ως στόχο να εμποδιστεί η εγγραφή νέων μελών στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Την βουλευτή «καταχέριασε» ο ιδεολογικός καθοδηγητής των «53», Χριστόφορος Παπαδόπουλος, με άρθρο-φωτιά στην ιστοσελίδα της τάσης, την commonality, δείχνοντας ότι ο δρόμος προς το συνέδριο είναι στρωμένος με αγκάθια.

@ Ένας ακόμη επιχειρηματίας σχεδιάζει εδώ και καιρό ένα Σαββατιάτικο φύλλο, Κεντροαριστερής κατεύθυνσης, το οποίο θα είναι φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να χτυπάει την κυβέρνηση.
Η έκδοση του συγκεκριμένου φύλλου δεν είναι σίγουρη, γιατί ο επιχειρηματίας αμφιταλαντεύεται και δεν έχει καταλήξει ακόμη στη διευθυντική ομάδα που θα αναλάβει να το τρέξει.

@ Η PRODEA Investments ανακοίνωσε την απόκτηση πέντε όμορων οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 10.433,50  τ.μ. (με υφιστάμενο κτήριο γραφείων/κατοικιών 4.172 τ.μ.) τα οποία περικλείονται από την Λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου στο Μαρούσι.
Σκοπός της απόκτησης είναι η ανάπτυξη, μετά την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου, και η εκμετάλλευση σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων με κατ’ ελάχιστον περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Gold, το οποίο θα αποτελείται από δύο αυτόνομα και λειτουργικά ανεξάρτητα κτήρια συνολικής επιφάνειας άνω των 17.000 τ.μ..
Η συνολική επένδυση αναμένεται να είναι της τάξης των €35 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια του πράσινου ομολόγου που εξέδωσε η PRODEA τον Ιούλιο 2021.
Η επένδυση αυτή βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, δίπλα στο «δαχτυλίδι» του κόμβου της Λεωφόρου Κηφισίας με την Αττική Οδό και στον Προαστιακό Σταθμό «Κηφισίας» και κοντά στο Golden Hall, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση τόσο οδικώς όσο και με μέσα μαζικής μεταφοράς. 

@ Μεγάλη και απολύτως δικαιολογημένη είναι η ΟΡΓΗ των πρακτόρων του ΟΠΑΠ γα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο κλάδος από την Κυβέρνηση. Με νέα επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία (δείτε εδώ) εκφράζουν την εύλογη απορία τους για την κυβερνητική απόφαση να ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης την ίδια μάλιστα στιγμή που ΔΕΝ ισχύει κάτι αντίστοιχο με τα (ανταγωνιστικά προς τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ) Καζίνο. 
Στην Κυβέρνηση οφείλουν να ΜΗΝ υποτιμήσουν τις αντιδράσεις της ΠΟΕΠΠΠ, μιλάμε για 4000 Πράκτορες του ΟΠΑΠ και 20.000 εργαζόμενους.
Γιατί θα πάθουν πολύ μεγάλη ζημιά...  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...