Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Πρόεδρος ΑΔΑΕ στην Εξεταστική Επιτροπή: «Θα συνεχίσω την έρευνα για τις παρακολουθήσεις για να βγει η αλήθεια»

Παρασκήνιο

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων κατέθεσε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου.

Σύμφωνα με μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ο Χρήστος Πρόεδρος ΑΔΑΕ στην Εξεταστική Επιτροπήφέρεται να είπε πως ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου για την δυνατότητα να παραστεί στην διαδικασία καταστροφής ψηφιακών αρχείων με επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). 

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του έγινε στις 29 Ιουλίου.

Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως η ΑΔΑΕ πραγματοποιούσε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ χωρίς ωστόσο να εντοπίσει παρατυπίες ενώ πρόσθεσε πως παρά τις προσκλήσεις της υπηρεσίας η Αρχή δεν λάμβανε μέρος στις καταστροφές αρχείων καθώς δεν αμφισβητούσε την διαδικασία.

Σχετικά με το έντυπο υλικό φέρεται να είπε πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία καταστροφής του.

Ωστόσο, άλλα μέλη της εξεταστικής επιτροπής υποστηρίζουν ότι ο Χρήστος Ράμμος υποστήριξε πως η καταστροφή του ψηφιακού αρχείου της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε την καταγγελία για την παρακολούθησή του. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καταλόγισε στην ΕΥΠ απροθυμία συνεργασίας και προσπάθειες υπεκφυγής και απόκρυψης της αλήθειας. 

Επίσης, επεσήμαναν ότι ο Χρήστος Ράμμος χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ως την μεγαλύτερη επέμβαση στον ιδιωτικό βίο και πως ο ίδιος προτίθεται να συνεχίσει την έρευνα.

Η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Εισαγγελέων: «Κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας»

Προτάσεις για την βελτίωση του νομοσχεδίου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» κατέθεσαν οι αρμόδιοι φορεί...

Ανανεωτική Αριστερά: «Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάση θυσία να επιστρέψει στην εξουσία»

Στη λογική της αυτόνομης πορείας του ΠΑΣΟΚ επιμένει η Ανανεωτική Αριστερά. Παράλληλα, ζήτησε να εκπονηθεί ένα συνεκτικό αφήγημα που να εμπνέει τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η Σ...

Φόρτωση άρθρων...