Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Qatargate: Ποιος είναι ο Μαροκινός κατάσκοπος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο

Θρίλερ εκτυλίσσεται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για το Qatargate. Δύο εβδομάδες έπειτα από την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Βελγίου το σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων συνεχίζει να είναι ψηλά στα θέματα των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.

«Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης» είναι ο σκωπτικός τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung. Το δημοσίευμα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Ελληνίδας πολιτικού πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ. 

«Στην πραγματικότητα η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης», προσθέτει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

Ο πράκτορας «M118» πρόσωπο – κλειδί

Την ίδια ώρα, ένα κατασκοπευτικό θρίλερ φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη πίσω από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως και κλονίζουν τα θεμέλια της Ευρωβουλής. Το περιοδικό «Politico» βλέπει στον τίτλο του «Μαροκινό κατάσκοπο στην καρδιά των ερευνών του Qatargate». 

Ο Mohamed Belahrech, αναδείχθηκε ως ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο διαφθοράς με τους χρηματισμούς κορυφαίων αξιωματούχων. Η κωδική του ονομασία είναι «M118» και εδώ και χρόνια το όνομά του εμπλέκεται σε υποθέσεις κατασκοπείας από το Κατάρ, το Μαρόκο και την Ιταλία, μέχρι την Πολωνία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica»: «Ο Μπελαρές είναι ένας από τους συνδέσμους που συνδέει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι με τη μαροκινή μυστική υπηρεσία DGED».

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι παρομοίασε με σειρά του Netflix το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα πάρει σίγουρα καιρό μέχρι οι Αρχές του Βελγίου να καταφέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Μέχρι τότε η Εύα Καϊλή θα παραμένει προφυλακισμένη, με το αίτημα αποφυλάκισής της να επανεξετάζεται σε έναν μήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...