Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σε ποια παγίδα έχουν πέσει Κασσελάκης και Ανδρουλάκης

Στον ΑΝΤ1 προβάλλεται η σειρά "Παγιδευμένοι", όπου οι πρωταγωνιστές της, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, με διάφορες καταστάσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων και στο τέλος τρέχουν και δεν φτάνουν, ιδίως αυτοί που παίζουν τους ρόλους του δικαστή, του εισαγγελέα, του αστυνομικού και πάει λέγοντας.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση με τους Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση αδράνειας, η οποία συνιστά παγίδα.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο αρχηγός Στέφανος, δεν έχει να κρύψει τίποτα από τα πλούτη του, θα υποβάλλει το πόθεν έσχες του 2022 έως τις 30 Ιουνίου (έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά) και νιώθει ότι είναι... άνετος. Αμ δε! Είναι παγιδευμένος σε ένα κόμμα, του οποίου έγινε αρχηγός, κάνοντας μια βόλτα από την... παραλία! Ξέρει τι... άστοχα "υλικά" έχει μέσα στο κόμμα του, ο βίος του δεν συνάδει με το αφήγημα του κόμματος που εκπροσωπεί. Με τόσες εταιρείες, με... αστακοκάραβα και ποιος ξέρει με τι άλλο, ο Κασσελάκης απογοητεύει τον μέσο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και αποσυσπειρώνει. Σκεφτείτε απλά ότι για τις εκλογές που αφορούν στις νομαρχιακές επιτροπές, δεν προσήλθε στην κάλπη την περασμένη Κυριακή, ούτε το 10% όσων ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές. Χάλια μαύρα, δηλαδή.

Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να μετατοπιστεί προς τα δεξιά, καθώς θα χάσει κόσμο προς τα αριστερά. Έως τις Ευρωεκλογές δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και είναι... καταδικασμένος να ακολουθήσει το "ευαγγέλιο" των συντρόφων της Κουμουνδούρου! Φοβάται ότι θα χάσει και άλλον κόσμο προς τα αριστερά και μέσα στο πλαίσιο πρέπει να εντάξουμε και τις... τρέλες που έχει αρχίσει να (ξανα)κάνει η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Κασσελάκης προσπαθεί αν στήσει ένα αρχηγικό κόμμα, αλλά θα πάει με πλάνο... Τσίπρα στις Ευρωεκλογές, καθώς δεν μπορεί να πράξει κάτι διαφορετικό. Ξέρει ότι αν πάρει πολύ χαμηλό ποσοστό θα έχει κάποιες γκρίνιες, ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα του ακυρώσει το αφήγημα ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη! Ο Κασσελάκης έχει να χάσει κόσμο προς Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, ΚΚΕ και ΜεΡΑ 25, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει από το κέντρο και προς τα δεξιά. Είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση και αυτά που έχει θέσει ως στόχους, κινδυνεύουν να καταστούν ως το μεγαλύτερο πολιτικό ανέκδοτο.

Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης, μπορεί να χάσει κόσμο και προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τους "Δημοκράτες" του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι παλινωδίες στο νομοσχέδιο γα τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα έχουν το κόστος τους, καθώς έχει εγκαταλειφθεί η θεσμική σοβαρότητα και παρατηρούνται τάσεις διολίσθησης προς τα αριστερά.

Ο Ανδρουλάκης ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα "ψαρεύοντας" στα... θολά νερά της Αριστεράς. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν Αριστερό, παρά μόνο ελάχιστους κεντροαριστερούς. Ο Μητσοτάκης έχει πάρει τα... κλειδιά της Κεντροαριστεράς, οπότε ο Ανδρουλάκης πρέπει να μετατοπιστεί πιο αριστερά, προσεγγίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά και αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη, καθώς θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορούσαν να πάνε προς το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει "δεξαμενή" για τον Ανδρουλάκη.

Οι δύο επικεφαλής των κομμάτων της Κεντροαριστεράς που κάποτε ήταν στην εξουσία, είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουν ένα ακόμη πρόβλημα στις Ευρωεκλογές και αυτό έχει να κάνει με το κόμμα "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου. Οι μετρήσεις τον δείχνουν κοντά στο 10%, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αξιοποιώντας το ρεύμα που έχει, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, το ΚΚΕ έχει χάσει έδαφος, μετά τις απίστευτες κομμουνιστικές "ρουφιανιές" του Κουτσούμπα σχετικά με τους... sugar daddies! Οι δύο παγιδευμένοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καλούνται να... αλληλοσπαραχθούν, εάν κάποιος από αυτούς θέλει να αισθάνεται πιο ισχυρός την επόμενη μέρα μέσα στο κόμμα του. Δεν θα πλήξουμε καθόλου τους επόμενους μήνες...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...