Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμών με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Εκτός της απόφασης του Άρειου Πάγου οι «Σπαρτιάτες» βρίσκονται σε στενό δικαστικό κλοιό και λόγω της παραγγελίας διώξεων κατά 11 βουλευτών του κόμματος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για το αδίκημα της εξαπάτησης Εκλογέων.

Το αποτέλεσμα των δύο παράλληλων ερευνών που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Δικαιοσύνη, σε ανώτατο επίπεδο, φαίνεται ότι θα επηρεάσει καταλυτικά την τρίτη και καθοριστικότερη δικαστική πράξη της πορείας των Σπαρτιατών που παίζεται στο εκλογοδικείο.

Στις αρχές Απριλίου η Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την ποινική δίωξη κατά 11 βουλευτών του κόμματος για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. 

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές καθοδηγούνταν από τον πρωτόδικα καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ασκεί και την πραγματική ηγεσία του κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...