Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Σκοτώθηκαν» στον αέρα Άδωνις Γεωργιάδης - Γιώργος Τσίπρας

Παρασκήνιο

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την υπόθεση της Νovartis.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Open TV, λέγοντάς στον Γιώργο Τσίπρα, πως αυτά που είπε σχετικά με χρήματα σε λογαριασμό του, είναι ψέματα και θα έπρεπε να ντρέπεται.

Ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το από πού βρέθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό του υπουργού με τον τελευταίο να απαντά ότι το πόρισμα προέρχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα δηλαδή από τη δικαιοσύνη και απεφάνθη ότι είναι απολύτως αθώος για να δεχθεί την απάντηση ότι λέει ψέματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η Δικαιοσύνη δε γνωρίζει από που έχουν έρθει τα χρήματα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας ότι εάν ο οικονομικός εισαγγελέας δεν έχει βρει από πού προέρχονται κάποια χρήματα και δεν έχει κινήσει διαδικασίες είναι ένοχος ο ίδιος εισαγγελέας.

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι στην απόφαση αρχειοθέτησης αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί χρήματα στους λογαριασμούς του κυρίου Γεωργιάδη για τα οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν ξέρουμε από που βρέθηκαν και επειδή το πρόβλημα είναι η Νovartis κάνει ένα άλμα και λέει ότι δεν προέρχονται από εκεί και κλείνει την υπόθεση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για βλακώδες επιχείρημα και αναφέρθηκε με τη σειρά του στην απόφαση αναφέροντας ότι στη σελίδα 55 υπάρχει αδιευκρίνιστο ποσό το οποίο όμως στις επόμενες σελίδες της έρευνας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι κατόπιν ελέγχου από εγκληματολόγο δεν προκύπτει ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορώντας τον Γιώργο Τσίπρα ότι δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε τον Γιώργο Τσίπρα «γελοίο», με τον βουλευτή να του απαντάει, «είσαι 100% και ένοχος είσαι. Που θα με πεις γελοίο, δεν ντρέπεσαι λίγο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...