Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σπυρόπουλος: «Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ»

Στις επερχόμενες Εκλογές και στα σενάρια συνεργασιών αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

«Καλό θα είναι να μη γίνονται σχόλια για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, γιατί αυτήν θα την αποφασίσει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Απευθυνόμενος στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ανέφερε νωρίτερα ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα έχει τον ρόλο του Πάνου Καμμένου σε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έκανε λόγο για «απρέπεια της κ. Ασημακοπούλου, που προσπαθεί να συνεχίσει το αφήγημα Μητσοτάκη μπας και εκείνος σωθεί» και υπενθύμισε:

«Ο κ. Καμμένος ήταν στη Νέα Δημοκρατία από μικρό παιδί και βουλευτής επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στα ίδια έδρανα κάθονταν. Συγκυβερνήτης ήταν με τον κ. Τσίπρα επί 4,5 χρόνια και θυμόμαστε όλοι τι έγινε στη χώρα. Το τελευταίο που μπορεί κάποιος να πει για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχουμε σχέση με τον κ. Καμμένο. Ας αφήσουν αυτά που παπαγαλίζουν συνεχώς και ας απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέκρινε την Κυβέρνηση ότι «κάνει ακριβώς τα ίδια για τα οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιδόματα αντί για δουλειές και ρουσφέτια αντί για αξιοκρατία», λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «μιλήσαμε για θεσμικές και μόνιμες ενισχύσεις. Ψηφίζουμε τις ενισχύσεις, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βοηθούν τον ελληνικό λαό. Αλλά μιλάμε για άμεση αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και απάντηση στα κόκκινα δάνεια. Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προτείνει «μία εναλλακτική λύση στον ελληνικό λαό. Ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, που έχει σαν προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική στέγη, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ώστε να δώσουμε καλές και νέες δουλειές σε νέους ανθρώπους».

Ακόμα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι «η διαφορά μας είναι ότι εμείς λέμε να σχηματιστεί Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να πάει και σε δεύτερη και σε τρίτη, μέχρι να βγάλει αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει μόνο αν είναι πρώτο κόμμα».

«Όταν η Νέα Δημοκρατία καταθέσει την πρώτη εντολή και ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη, εμείς θα πάρουμε την τρίτη και θα καλέσουμε σε διάλογο τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας, ώστε να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατέληξε:

«Ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ με σοσιαλδημοκρατική πρόταση, καταδικάζοντας τις πολιτικές Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...