Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Σταϊκούρας: «Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση, θα σχεδιάσουμε εθνικές λύσεις» για την ακρίβεια στην ενέργεια

Πολιτική

«Βοηθάμε τον ευάλωτο πολίτη, εκείνον που έχει πραγματικά ανάγκη», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την μεγάλη άνοδο των τιμών στην ενέργεια. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει νέο πακέτο μέτρων σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι σημαντικά μειωμένος και ότι θα επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος λέγοντας ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση, σχεδιάσουμε εθνικές λύσεις για να το αντιμετωπίσουμε όσο είναι εφικτό».

Αναφερόμενος στον νέο ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα είναι μειωμένος: «Τα εκκαθαριστικά που θα πάρουν οι πολίτες την μεθεπόμενη εβδομάδα από τον ΕΝΦΙΑ θα είναι περαιτέρω μειωμένα για το 80%, κατά 350 εκατομμύρια ευρώ».

Αναφερόμενος την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι «δημιουργήθηκε ένας επαρκής δημοσιονομικός χώρος που εν πολλοίς έχει αξιοποιηθεί ήδη. Αυτά που θα χορηγηθούν την Μεγάλη Εβδομάδα είναι απόρροια του δημοσιονομικού χώρου που εκτιμούσαμε ότι έχουμε».

Σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση τόνισε ότι είναι επικεντρωμένα σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. 

«Πρέπει να έχουμε ένα δημοσιονομικό χώρο για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 προκειμένου να επεκτείνουμε τον μειωμένο ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...