Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ο ρήτορας Κασσελάκης έβγαλε λόγο ανεβασμένος σε τραπέζι

Παρασκήνιο

Την πόλη της Ιεράπετρας επισκέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής (7/4) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη.

Μιλώντας σε πολίτες στην παραλία της Ιεράπετρας, όντας ανεβασμένος πάνω σε τραπέζι, ο κ. Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το Λασίθι είναι μια περιφέρεια που έχω βαθιά στην καρδιά μου, εδώ είναι οι ρίζες μου, αν και είμαι από το άλλο άκρο της Κρήτης, και πραγματικά έχω σοκαριστεί για την ενδοπεριφερειακή ανισότητα που υπάρχει. Είναι τρομακτική. Λέμε ΄΄ΒΟΑΚ΄΄, αλλά μες στον ΒΟΑΚ δεν υπάρχει το Λασίθι. Πώς τολμάς και βάζεις τη λέξη ΄΄Κρήτη΄΄ στο όνομα του έργου χωρίς το Λασίθι μέσα. Ρωτάω. Τι πράγματα είναι αυτά;».

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης έκανε βόλτα στην πόλη, όπου χαιρέτησε πολίτες και συνομίλησε μαζί τους.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ιεράπετρας. Εκεί, αρχικά συνομίλησε με υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, και κατόπιν αυτού ευχαρίστησε το σύνολο των εργαζομένων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να κρατήσουν το νοσοκομείο σε μια στοιχειώδη λειτουργία κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μίλησε για το αυτοδιοίκητο που πρέπει να έχει το νοσοκομείο Ιεράπετρας, για να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να υπηρετεί το ίδιο αποτελεσματικά όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Κρήτης που καλύπτει. «Δεν πρέπει να είναι η ανατολική Κρήτη και δη όλη η περιοχή της Ιεράπετρας σε δεύτερη-τρίτη μοίρα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τεράστια επισφάλεια που αντιμετωπίζει το προσωπικό και στην υποστελέχωση του νοσοκομείου, που λειτουργεί κυριολεκτικά με αριθμούς του 1986. Αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την de facto ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και υποστήριξε πως «αν θέλουμε να δούμε αποκέντρωση και ανάπτυξη σε μια περιφέρεια, που έχει πολλά να υποσχεθεί, δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτό το νοσοκομείο σε τριτοκοσμική μοίρα»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιούργησε πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τη δίκη για το Μάτι

Για την απόφαση της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι και τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Σε μια ...

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο

Την τελευταία μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη για την τρέχουσα σεζόν παρακολούθησε προχθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με το σύζυγό του,...

Φόρτωση άρθρων...