Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στο κενό έπεσε το συμβόλαιο ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του Στρατηγού Φλώρου, τι αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις μετά τις γιορτές και έτοιμος ο νόμος για το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη 

Παρασκήνιο

Απέτυχε παταγωδώς το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του επικεφαλής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Φλώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ , που απέδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν ορρωδεί ουδενός, ακόμα και σε πλέον ευαίσθητα θέματα όπως είναι η Εθνική Άμυνα.
Ο βρομερός τρόπος που επιχείρησε να εμπλέξει τον Αρχηγό η Κουμουνδούρου, καθ υπόδειξη προφανώς συγκεκριμένων ρυπαρών δικτύων και των επιχειρηματικών τους σκοπιμοτήτων, αποδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ νέο-Κομμουνιστικό μόρφωμα, που φορώντας μια πιο «κεντρώα» προβιά προσπαθεί να εξαπατήσει ξανά τους ψηφοφόρους όπως το 2015. Αυτή την φορά όμως ο Λαός δεν «μασάει» και για αυτό παραμένουν κολλημένοι στο 25%.
Όσο γα τον στρατηγό Φλώρο, το… κατάπιαν μια χαρά το «ξυδάκι» τους χθες, με την ανανέωση της θητείας του.  

@ Διευρύνεται ελαφρώς η διαφορά της ΝΔ  με τον ΣΥΡΙΖΑ βάση των δημοσκοπήσεων που ήδη τρέχουν μετά τις γιορτές. Εκεί όπου κατά μέσο όρο, η πρόθεση ψήφου, στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής, είναι ΝΔ στο 33% και ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.
Αντιθέτως η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλή, αφού πλέον κινείται πέριξ του 10% από τις πρώτες κάλπες.

@ Tις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει ότι δεν θα γίνεται ανακήρυξη κομμάτων πίσω από τα οποία υποκρύπτονται στελέχη εγκληματικών οργανώσεων. Η διατύπωση της διάταξης θα είναι τέτοια που θα θέτει εκτός εκλογικής μάχης το «μόρφωμα Κασιδιάρη» ακόμη και στην περίπτωση που εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του κόμματος αχυράνθρωπος, όπως λέγεται ότι σχεδιάζει να κάνει ο έγκλειστος βουλευτής, βάζοντας μπροστά εξάδελφό του ο οποίος φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο.
Ειδικότερα, το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου που ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές θα κρίνει, με βάση τη νέα διάταξη, αν το κόμμα «υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος». Η κρίση αυτή θα βασίζεται και στην αναζήτηση της «πραγματικής ηγεσίας» του κόμματος και εφόσον το τμήμα του Αρείου Πάγου διαπιστώσει ότι αυτή ελέγχεται από πρόσωπα που έχουν καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τότε η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα λαμβάνει την τελική απόφαση.

@ Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα για το μετοχικό σχήμα της Attica Bank, με το επενδυτικό σχήμα Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου να επανέρχεται δριμύτερο διεκδικώντας το ποσοστό πλειοψηφίας που αναλογεί στην Ellington μετά την επικείμενη ΑΜΚ.
Πηγές της Thrivest Holding Ltd επιβεβαιώνουν ότι οι επενδυτές -και πλειοψηφικοί μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας- έχουν ενεργό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της μη συστημικής τράπεζας και κινούνται παράλληλα με την Ellington για συμμετοχή στην άντληση κεφαλαίων ύψους 490 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων μηνών.
Πρόκειται προφανώς για μια εξέλιξη σημαίνουσας βαρύτητας, για το σύνολο του Τραπεζικού κλάδου εφόσον ολοκληρωθεί. 

@ Οι εκλογές είναι προ των πυλών και οι βουλευτές οργανώνονται. Και όταν λέμε οργανώνονται δεν εννοούμε τη στελέχωση των γραφείων τους (αυτά είναι ήδη έτοιμα και πλήρως λειτουργικά εδώ και μήνες), αλλά τις «συμμαχίες» τους.
Επί παραδείγματι στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών ο. Ρουσόπουλος έγινε δίδυμο με τον Καιρίδη και κάνουν σχεδόν μαζί προεκλογικό αγώνα. Οι γνωρίζοντες την περιοχή λένε ότι πρόκειται για τίμια συμμαχία καθώς οι δυο τους είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους.
Και μιας και μιλάμε για δίδυμα, να σας πούμε ακόμη ότι στο Νότιο Τομέα της ίδιας περιφέρειας, συμμαχία έχουν κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος παρέστη και στη τελευταία κομματική εκδήλωση του κ. Θεοδωρικάκου.
Πάντως στη συγκεκριμένη περιφέρεια δεν υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός για τη πρωτιά αφού ο Δένδιας θα εκλεγεί πρώτος μακράν.

@ Ο Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με σταυρό και να θέσει εαυτός εκτός της επόμενης Βουλής, εάν δεν έχει κάποια διαφορετική άποψη ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι μόνο ότι ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «βλέπει» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει δεύτερος το νήμα. 
Πέραν αυτού, η μάχη στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι εξαιρετικά σκληρή, αφού θα ριχτούν στον αγώνα για πρώτη φορά δύο προβεβλημένα και δημοφιλέστατα στελέχη: η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου. Ενόσω, λοιπόν, οι δύο κυρίες θα δώσουν τη μάχη για την πρωτιά, είναι σαφές ότι στην καλύτερη περίπτωση, ο Δραγασάκης θα έρθει τρίτος από τους συνολικά 4 βουλευτές που θα εκλέξει στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Όμως, αν συνυπολογίσει κανείς ότι στις τελευταίες εκλογές, ο Δραγασάκης εξελέγη μεν πρώτος, αλλά με μόλις 2.000 σταυρούς διαφορά από τον δεύτερο Δημήτρη Βίτσα, τότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποια «στραβή». Έπειτα από μία πλούσια πορεία στην Βουλή και την πολιτική, λοιπόν, ο Δραγασάκης σκέφτεται να ζητήσει να τεθεί στην 12η και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αφήνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να τού παραχωρήσει μία εκλόγιμη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αν τυχόν τον θέλει επιμόνως και στην επόμενη Βουλή...

@ Σήμερα θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα την πρώτη της έξοδο στις αγορές για το 2023 με την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου.
Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan και Societe Generale να "τρέξουν" την έκδοση, με στόχο να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη σημαντική μείωση των spreads και το ακόμα ήρεμο κλίμα στην αγορά, πριν τις νέες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ που αναμένεται να ακολουθήσουν.
Αν και έπειτα από την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ ασκήθηκαν πιέσεις στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται στο 4,2% από κάτω του 4% που είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, το spread έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και κάτω από τις 200 μονάδες βάσης, έναντι 270 μ.β περίπου στα τέλη Οκτωβρίου. 
Επιπλέον, με βάση και μπαράζ εκθέσεων διεθνών οίκων, οι οποίοι προβλέπουν ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα φέτος, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από τα ελληνικά ομόλογα είναι θετικό, με τον ΟΔΔΗΧ να προτιμά την εμπροσθοβαρή στρατηγική ενόψει και των εκλογών οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αβεβαιότητα και μεταβλητότητα στην αγορά.

@ Όποιος διάβασε την πρόσφατη μελέτη της αμερικανικής εταιρείας Boston Consulting Group, σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των πλούσιων Ελλήνων σε offshore, πραγματικά πρέπει να πετάχτηκε στο... ταβάνι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 81.000 πλούσιοι έχουν περιουσία και καταθέσεις άνω των 120 δισ. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους. Μάλιστα, το 2015 με το μπάχαλο που προκάλεσε ο Τσίπρας στη χώρα, οι τοποθετήσεις στο εξωτερικό ήταν 88,5 δισ. ευρώ, αλλά σήμερα εκτιμώνται σε 50 δισ. ευρώ. 
Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης των Ελλήνων πλούσιων είναι ότι η μέση περιουσία ανά ενήλικα καταγράφεται στα 108.300 δολάρια, ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 84.489 δολάρια! Όσο για το πού είναι παρκαρισμένα τα λεφτά, βασικές... προτιμήσεις αποτελούν Βρετανικές νήσοι, το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν κλπ. Ρώσοι, Τούρκοι και Σαουδάραβες έχουν "κρυμμένα" τα λεφτά τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ο συνολικός παγκόσμιος πλούτος από τον πιο φτωχό έως τον πιο πλούσιο του πλανήτη, ανέρχεται σε 464 τρισ δολάρια! 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Φόρτωση άρθρων...