Τρίτη
23 Ιουλίου 2024

Στην καθημερινότητα θα κριθούν πολλά, χωρίς αντίκρισμα η επιμήκυνση του χρόνου εκλογών, από κόσκινο τα γαλάζια ψηφοδέλτια

- Η κηδεία του τέως βασιλιά ολοκληρώθηκε και η χώρα μπαίνει εκ νέου σε ρυθμούς καθημερινότητας. Στο πεδίο αυτό εξάλλου θα κριθούν πολλά ενόψει των εκλογών. Κι εκεί  χρειάζεται να δώσει προσοχή η κυβερνητική παράταξη, αν επιθυμεί να φέρει εις πέρας τη δύσκολη εκλογική της αποστολή. Οι πολίτες δίνουν έμφαση στα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν και όχι σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, όπως αυτές που εξελίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τη διαδικασία ταφής του πρώην μονάρχη.

- Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, εντούτοις σχεδόν όλοι οι βουλευτές κινούνται σε προεκλογική τροχιά. Στην περίπτωση πάντως των υπουργών που θα διεκδικήσουν το σταυρό δημιουργείται ένα θέμα, αφού το κυβερνητικό έργο περνά εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα. Γι’ αυτό και όσοι εισηγούνται οι πρώτες κάλπες να στηθούν το Μάιο δεν προσφέρουν πολλά, τουλάχιστον στη χώρα.

- Μαθαίνουμε ότι στην Πειραιώς περνούν από κόσκινο τις λίστες με τους ενδιαφερόμενους για να ενταχθούν στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει και όλα πρέπει να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Γι΄αυτό και θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία νέα κρούσματα τύπου Πάτση και Χειμάρα και να πορευτούν στην εκλογική μάχη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πάθημα τελικά έγινε μάθημα.

- Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χρειάζεται να ενεργοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους μηχανισμούς ελέγχου των τιμών στα σούπερ μάρκετ, καθώς φαίνεται ότι η κατάσταση στα ράφια έχει ξεφύγει. Το θέμα αυτό αγγίζει όλους τους πολίτες που αντλούν ένα μεγάλο κομμάτι από το εισόδημα τους για να καλύψουν  είδη πρώτης ανάγκης. Είναι ένα πεδίο στο οποίο θα κριθούν πολλά για τη διαμόρφωση του κλίματος που θα πορευτεί η χώρα σε εκλογές σε λίγους μήνες.

- Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα σημαντικό θέμα που κυριαρχεί σήμερα και στις Βρυξέλλες, αλλά και στις γερμανόφωνες χώρες, οι οποίες δέχονται μεγάλο όγκο αιτημάτων ασύλου. Στην Ελλάδα η στάση της Κυβέρνησης είναι δεδομένη, καθώς έχει αποφασίσει να σκληρύνει έναντι της Τουρκίας, επεκτείνοντας και το γνωστό φράχτη στον Έβρο. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την έγκριτη FAZ η οποία συνέδεσε την εξέλιξη αυτή με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: «Κάποιοι για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ, θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει κάτι»

«Η παρουσία του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα και κυρίως τα όσα είπε επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει βάλει στο ράφι το Κυπριακό αλλά η Τουρκία δεν πρ...

Διπλωματικές πηγές: Πάγιες οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό, παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση της επανένωσης

Στις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, για το Κυπριακό απάντησαν διπλωματικές πηγές από την Α...

Φόρτωση άρθρων...