Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Στο στόχαστρο ξένων υπηρεσιών Έλληνες ολιγάρχες για την σχέση τους με την Μόσχα, τι θα γίνει με τον ΟΛΘ και τον Σαββίδη και ποιοι φοβούνται τον Πιερρακάκη 

Όλα συνεχίζουν να κινούνται σε τεντωμένο σχοινί σε ότι έχει να κάνει με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και να ανατρέπει, πολλές φορές η μια την άλλη, μέσα σε λίγες ώρες. 
Το βέβαιον είναι πως ο Πούτιν υπέστη μια ΒΑΡΙΑ ήττα, πολιτική και επικοινωνιακή. Αφού όχι μόνο δεν παραδόθηκε η Ουκρανία αμαχητί και δεν την «κοπάνησε» μέσα σε λίγες ώρες ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι όπως ήλπιζαν οι Ρώσοι, αλλά σύσσωμοι οι Ουκρανοί πολίτες δώσανε όλοι την μάχη για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδας τους,παρότι φαντάζουν σαν τον Δαβίδ απέναντι στον Ρώσο Γολιάθ. 
Στα θετικά και η οργανωμένη πλέον αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκληρά μέτρα κατά των Ρώσων εισβολέων, αφού κάμφθηκαν τελικώς οι αντιρρήσεις των Γερμανών, στους οποίους οφείλεται και η καθυστερημένη «απάντηση» στην Ρωσική προκλητικότητα.  
Τέλος το πάθημα του Πούτιν με την Ουκρανία, είναι βέβαιον πως θα γίνει μάθημα και για τον γείτονα μας Ταγίπ, αφού η Δύση – με τις όποιες δυσλειτουργίες της – βρίσκεται σταθερά απέναντι στους αναθεωρητισμούς και στις απόπειρες ανατροπής δεδομένων που αφορούν την εθνική κυριαρχία μιας χώρας. Και αντιδρά μαζικά και δυναμικά.      

@ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι Αμερικανοί ενόψει και των επικείμενων νέων κυρώσεων προς τη Μόσχα για τους Έλληνες ολιγάρχες που συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα.
Το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί καθιστά πλέον απαγορευτική τη δραστηριότητα στην Ελλάδα επιχειρηματιών που συνδέονται στενά με το σύστημα Πούτιν με Ρώσους ολιγάρχες και ρωσικές τράπεζες.
Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη σχέση της με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εξακολουθεί να ελέγχει το 72% των μετοχών από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που έχει στρατηγικό ρόλο στα Βαλκάνια.
Εκτός από εμπορικός κόμβος για τη μεταφορά εμπορευμάτων το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει ιδιαίτερη σημασία για το ΝΑΤΟ, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία το κλίμα με τη Ρωσία είναι πολεμικό.
Γι΄ αυτό οι Αμερικανοί πιέζουν το Μαξίμου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

@ Στο στόχαστρο των Αμερικανικών Υπηρεσιών βρίσκονται και Έλληνες επιχειρηματίες που συνδέονται με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Gazprom.
Κλιμάκια Αμερικανών πρακτόρων ελέγχουν ήδη τις τραπεζικές τους συναλλαγές και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, γιατί υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, ότι μέσω νομιμοφανών συναλλαγών ξεπλένουν κεφάλαια για Ρώσους ολιγάρχες.
Ακόμη και οι σχέσεις εκκλησιαστικών παραγόντων και ηγουμένων Ιερών Μονών στο Άγιον Όρος βρίσκονται στο στόχαστρο των Αμερικανικών Υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο του ρωσικού σχεδίου διείσδυσης με την κωδική ονομασία «Ορθόδοξο Τόξο» έχουν στρατολογηθεί ηγούμενοι Μονών αλλά και πολλοί μητροπολίτες και διάφορες περίεργες οργανώσεις.
Όλοι αυτοί αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα των ρωσικών υπηρεσιών και χρησιμοποιούνται απροκάλυπτα για την υποστήριξη των ρωσικών συμφερόντων στην Ελληνική επικράτεια.

@ Η κρίση στην Ουκρανία αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης.
Ο σχεδιασμός των Αμερικανών προβλέπει τη δημιουργία μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στην περιοχή που θα υποστηρίζει τα πολεμικά πλοία που φτάνουν στο λιμάνι.
Από την Αλεξανδρούπολη γίνεται η μεταφορά υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων προς την Ουκρανία και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τη ρωσική απειλή.
Μεσοπρόθεσμα αναμένεται να εγκατασταθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και μια μεγάλη αμυντική βιομηχανία που συνδέεται με κορυφαίο εξοπλιστικό αμερικανικό όμιλο.

@ Ο Πιερρακάκης πρέπει να έχει γίνει ο καθημερινός… εφιάλτης κάποιων «γαλάζιων» ανθυποψηφίων του στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ της Αθήνας. Δεν εξηγείται αλλιώς το μπαράζ στοχευμένων δημοσιευμάτων – διαρροών του Σαββατοκύριακου (τα περισσότερα εκ των οποίων προφανώς και θα συνοδεύθηκαν και από κάποιο καλό… μεροκάματο για τους συντάκτες και τα μέσα που τα αναπαρήγαγαν) πως τελικά ο Μητσοτάκης θα τον θέσει επικεφαλής στο Επικρατείας.
Αν και στην πολιτική όλα είναι πιθανά, ειδικά όταν οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο από τώρα, καμιά τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής από το Μαξίμου για τον Πιερράκακη. Και ο πιο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα δοκιμασθεί κανονικά στην αρένα της Ά της Αθήνας, στην οποία αναμένεται να ΣΑΡΩΣΕΙ αφού θα τον ψηφίσουν μέχρι και οι «γαλάζιες»… πέτρες.
Για αυτό και συμβουλεύαμε αυτούς τους κάποιους ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ανθυποψηφίους του, που βρίσκονται πίσω από τις διαρροές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Γιατί ο πρωθυπουργός, που έχει «εικόνα» για τους πάντες, ήδη έχει αγριέψει με την στάση τους…

@ Την ίδια στιγμή βεβαίως που διάφοροι εγχώριοι τριτοκλασάτοι πολτικάντηδες επιχειρούν να βάλουν τρικλοποδιές στον Πιερρακάκη, ο κορυφαίος CEO του Ευρώπης ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom αναφέρεται με διθυράμβους για την Ελλάδα και όσα έχει επιτύχει στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Σε συνέντευξη του ο Tιμ Χέτγκες, αφού χαρακτηρίζει απολύτως εντυπωσιακή τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τονίζει πως η Ελλάδα είναι πιο γρήγορη και από τη Γερμανία. 
«Επομένως πρέπει να πω ως εξωτερικός παρατηρητής, ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και ως άνθρωπος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο – και θα το φέρω αυτό ακόμα και στη Γερμανία και θα το πάρω ως θετικό παράδειγμα – ότι είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το πόσο σοβαρά, βήμα προς βήμα, πορεύεται η Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια νέα εξέλιξη, την οποία δεν είχα δει το 2008», σημείωσε ο Τιμ Χέτγκες.

@ Ο κύβος ερρίφθη και η οργανωτική επιτροπή του «γαλάζιου» Συνεδρίου αποφάσισε να υπάρξουν Προσυνέδρια, όπου θα παρευρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάλογα με το πρόγραμμά του. Η επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποφάσισε τα Προσυνέδρια να ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαρτίου με θέμα την οικονομική πολιτική και τα μεγάλα έργα υποδομής. Επόμενος σταθμός θα είναι η Λάρισα για θέματα παιδείας θα ακολουθήσει το Ηράκλειο με θέμα τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τη ναυτιλία, ενώ τέταρτος σταθμός θα είναι η Πάτρα, όπου θα αναδειχθεί η ψηφιακή επανάσταση. 

@ Παράλληλα και για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συγκαλέσει την ερχόμενη Τετάρτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στη Βουλή. Το προηγούμενο διάστημα και λόγω της πανδημίας οι συνεδριάσει γίνονταν ψηφιακά και αρκετοί βουλευτές έπαιρναν τον λόγο, αλλά απόφαση του Μαξίμου είναι να γίνει μια συζήτηση δια ζώσης μετά από αρκετό καιρό, ανοιχτή σε όλους. 
Για να καταγραφούν και οι παρατηρήσεις – γκρίνιες – προτάσεις της πλειοψηφίας των «γαλάζιων» βουλευτών. 

 @ Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των διπλών χρεώσεων εισφορών σε επιχειρηματίες και λογιστές ζητεί, μεταξύ άλλων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και το σύστημα Εργάνη . Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε ότι ποσά τα οποία έχουν εξοφληθεί στο παρελθόν εμφανίζονται ξανά ως οφειλές στους ατομικούς λογαριασμούς των εργοδοτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, που οδηγεί με τη σειρά του στο να μην μπορούν οι επιχειρηματίες να εισπράξουν ποσά που δικαιούνται από το Δημόσιο, να μην μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα επιδότησης προσωπικού.
Μείζον πρόβλημα για χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις το οποίο οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να το λύσουν ΑΜΕΣΑ.  

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Φόρτωση άρθρων...